Σημείο Επαφής: Ξενάγηση στους χώρους της ΕΡΤ

Posted by thomas hiotis on June - 15 - 2017 with Comments Off on Σημείο Επαφής: Ξενάγηση στους χώρους της ΕΡΤ

Μια από τις επισκέψεις που θα θυμόμαστε για πάντα είναι εκείνη στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση –ΕΡΤ, την Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με μια σύντομη ιστορική αναδρομή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, και μια μικρή περιήγηση στα μηχανήματα που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τότε. Από τα τρανζίστορς μέχρι και τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιούσαν την εποχή εκείνη.

Στην συνέχεια, μπήκαμε στο  κοντρόλ  σε δυο από τα στούντιο του καναλιού και να παρακολουθήσουμε τον σκηνοθέτη και το επιτελείο του εν ώρα εργασίας στην ζωντανή πρωινή ζώνη. Παρά τον φόρτο εργασίας των εργαζομένων όλοι προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν σε τι χρησιμεύει κάθε μηχάνημα μέσα στον χώρο.

Το στούντιο μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων που επισκεφθήκαμε, ήταν η αφορμή για να γεννηθούν νέες απορίες όπως «Δεν ζεσταίνεται ο δημοσιογράφος με την θερμότητα που εκπέμπει ο δυνατός φωτισμός;», «Πώς προλαβαίνετε να μεταδώσετε κάτι έκτακτο;», «Πόσοι άνθρωποι εργάζονται στην ΕΡΤ;» και άλλα πολλά.

Έπειτα επισκεφθήκαμε ένα από τα ραδιοφωνικά στούντιο. Συμμετείχαμε στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και είδαμε ακριβώς τι συμβαίνει μεταξύ του δημοσιογράφου και του κοντρόλ την στιγμή που μια ζωντανή εκπομπή μεταδίδεται.

Αμέσως μετά, παρακολουθήσαμε ένα μέρος της πρόβας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, για την συναυλία που θα δώσει στις 21 Ιουνίου στο Ηρώδειο,  ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Στο τέλος της δίωρης ξενάγησής μας, ανταλλάξαμε απόψεις για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία και  συμφωνήσαμε πως σίγουρα θα το ξανακάνουμε.

Ευχαριστούμε θερμά την Μουστάκη Μαρία και την Καρά Νάντια για την επικοινωνία και την ξενάγηση.

 

20170612_111415 20170612_112843l

Comments are closed.