ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΑΑΑΑΤο «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού»  είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, γονείς, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες και παιδιά, με στόχο το σεβασμό και την προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην κοινωνία μας. Δραστηριοποιείται από το 2000 και έχει αναπτύξει ως τώρα δράσεις και καμπάνιες σχετικά με: *τη διάδοση και την τήρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού *την ενημέρωση των ίδιων των παιδιών για τους θεσμούς που τα προστατεύουν σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο *την υποστήριξη οικογενειών στα όρια της φτώχειας *την κινητοποίηση για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων *την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης *την ενθάρρυνση για πρόσβαση στην εκπαίδευση εθνοτικών ή κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων *την παιδική εργασία *την ανάδειξη των προβλημάτων των παιδιών που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, όπως παιδιά μεταναστών, παιδιά πρόσφυγες, παιδιά παλιννοστούντων, παιδιά που νοσηλεύονται, παιδιά έγκλειστα σε ιδρύματα ή σε φυλακές ανηλίκων *την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας σχετικά με κάθε μορφής βία, την προσβολή, την εγκατάλειψη, την παραμέληση, την κακοποίηση, την κακή μεταχείριση ή εκμετάλλευση των ανηλίκων *τον περιορισμό του καπνίσματος, του αλκοολισμού και της κατανάλωσης ουσιών από παιδιά *το ασφαλές διαδίκτυο. Επίσης συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και άλλες οργανώσεις και συλλόγους στη χώρα μας και στην Ευρώπη, οργανώνει μαθητικούς διαγωνισμούς, πραγματοποιεί εκδόσεις, βραβεύει μαθητές για τις πρωτοβουλίες τους, υποστηρίζει υλικά και ηθικά ευάλωτες ομάδες ανηλίκων και τις οικογένειές τους, οργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς, εκπαιδεύει εθελοντικές ομάδες, προωθεί δράσεις κοινωνικοποίησης.
Οι πόροι του «Δικτύου» προέρχονται αποκλειστικά από τις συμμετοχές και τις χορηγίες των μελών και φίλων, καθώς και από ευγενικές χειρονομίες κοινωνικής ευαισθησίας. Όλες οι χορηγίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας και ανακοινώνονται στους 12 χιλιάδες φίλους μας. Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας (https://www.ddp.org.gr) και, ιδιαίτερα, στα «Νέα του Δικτύου» που κυκλοφορούν κάθε 3μηνο.
Το πρόγραμμά μας με τίτλο στο “Εργαστήρι Πολιτισμού”  στοχεύει στην πολλαπλή στήριξη  των οκτώ Δημοτικών και των δύο Νηπιαγωγείων της περιοχής του Σταθμού Λαρίσης, στα οποία φοιτούν 1200 περίπου παιδιά