Εκδόσεις

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ

Πρόκειται για έναν κατάλογο παιδικών βιβλίων, η θεματολογία των οποίων είναι τα δικαιώματα του παιδιού με επίκεντρο την διαφορετικότητα και την κοινωνική συνοχή. Ο κατάλογος αποτελεί ένα εργαλείο για εκπαιδευτικούς που μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στην τάξη ως αφορμή για συζητήσεις για τα δικαιώματα του παιδιού αλλά και ευαισθητοποίησης και δημιουργικής έκφρασης των παιδιών.

Ο κατάλογος προσφέρεται δωρεάν σε ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Έκδοση  2010,  Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – εκδόσεις ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Το έντυπο αυτό περιέχει όλες τις ομιλίες Ημερίδας που οργάνωσε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέμα «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το παιδικό βιβλίο».

Έκδοση 2008 , Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

 

 

RESPECT FOR DIVERSITY

This brochure contains all speeches given during a day conference organized by Network for Children’s Rights (NCR) with the theme ”Respect for Divercity and children’s books ”.

Published 2008,  Network for Children’s Rights (NCR)

 

 

 

Ε, ΦΙΛΕ !

 

Το βιβλίο περιέχει εξομολογήσεις παιδιών από 12 χώρες, που ζουν στην Ελλάδα ως μετανάστες,πρόσφυγες ή παλιννοστούντες. Τα κείμενα αυτά βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με θέμα  «Δρόμος μετ’ εμποδίων…με όραμα,προσπάθεια κι ελπίδα».

Σ’ αυτό το βιβλίο τα παιδιά μιλούν με τα μάτια της ψυχής τους.Καταθέτουν την προσωπική τους εμπειρία,γεμάτη παράπονο, τραύματα, ανησυχίες αλλά και δίψα για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το μέλλον. Κοινό τους αίτημα ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αγάπη.

Εκδοση 2004,  Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

 

ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

Πρόκειται για την έκδοση στα ελληνικά της μελέτης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την παιδική εργασία.

‘Εκδοση 2003, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ

 

 

 

 

  • Κάντε κλικ στον τίτλο του βιβλίου που θέλετε να κατεβάσετε.
  • Στο “παράθυρο” που θα ανοίξει, επιλέξτε “αποθήκευση”.
  • Για να διαβάσετε το βιβλίο, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το δωρεάν πρόγραμμα Adobe Reader.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ

Έρευνα για την κατάσταση διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Σχιστού

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού κατά το έτος 2016 διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού στα...

Έρευνα για τις συνθήκες ζωής των παιδιών στο κέντρο της Αθήνας...

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ   Ιούνιος 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Περιεχόμενα 1.Εισαγωγή 2.H εμπειρία από τη λειτουργία του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» στο...

Κοινωνικο-Πολιτισμική Έρευνα στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης Νοέμβριος 2012

Κοινωνικο-Πολιτισμική Έρευνα στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης Νοέμβριος 2012 Εισαγωγή Η παρούσα έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ίδρυσης του «Εργαστηρίου Πολιτισμού» από το Δίκτυο για τα...