Ένα « Ημερολόγιο » για τον Ξενώνα

Αγαπητές φίλες και φίλοι του Ξενώνα Ανηλίκων,

Κλείνουμε αυτό το Νοέμβριο ένα χρόνο υποστήριξης  του Ξενώνα. H μικρή αρχική ομάδα μας μεγάλωσε, η μεταξύ μας συνεργασία ήταν φιλική και δημιουργήσαμε  μαζί μια μεγάλη παρέα παιδιών και φίλων εθελοντών. Για μας αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι παρότι ζούμε σε μια  κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση,  μπορούμε  να είμαστε ευαίσθητοι, να σεβόμαστε αλλά και να εμπνεόμαστε από τη διαφορετικότητα, να γινόμαστε φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η διάθεση  προσφοράς όλων μεγαλώνει από μήνα σε μήνα, όπως αποτυπώνεται και στα «Νέα του Ξενώνα» που σας στέλνουμε τακτικά για ενημέρωσή σας. Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, με οικονομία δυνάμεων και καλή οργάνωση, ώστε να αξιοποιηθεί με τον πιο πρόσφορο τρόπο η  συμβολή καθεμιάς και καθενός μας και να συνεχίσει να υπάρχει διαφάνεια όσο θα γινόμαστε περισσότεροι, δοκιμάσαμε να οργανώσουμε με πιο πρακτικό τρόπο την προσπάθειά μας.

Σκεφτήκαμε να δημιουργήσαμε ένα ημερολόγιο στο οποίο μπορούμε να δούμε τις βασικές ανάγκες  διατροφής των παιδιών και  να  συμβάλουμε, αναλαμβάνοντας το εβδομαδιαίο κόστος κάποιας από αυτές τις ανάγκες. Στο ημερολόγιο είναι ήδη σημειωμένοι φίλοι που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Αν σας αρέσει η ιδέα  να αναλάβετε και σεις κάτι από τα παραπάνω, μπορείτε να στείλετε  e-mail στο Δίκτυο (diktio1@gmail.com) αναφέροντας το πακέτο που θέλετε και την εβδομάδα που αφορά  (πχ πακέτο 6, εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου) είτε  να τηλεφωνήσετε στην Ελένη Τομαή που έχει αναλάβει τον συντονισμό  ( 6937.343.062). Η Ελένη θα μπορεί να σας δώσει επίσης  συμπληρωματικές πληροφορίες, θα σας διευκρινίσει τις ποσότητες, θα ακούσει τις ιδέες ή προτάσεις σας.

Εάν θέλετε μπορείτε  να αγοράσετε και να φέρετε εσείς στον Ξενώνα  τα είδη του πακέτου που δηλώνετε ότι αναλαμβάνετε ή να δώσετε τα χρήματα στην Ελένη και να σας στείλει στο τέλος του μήνα τις αποδείξεις του σούπερ-μάρκετ. Στο τέλος κάθε διμήνου θα ενημερώνουμε όλους με συμπληρωμένο ολόκληρο το ημερολόγιο και θα ανανεώνουμε τις προσφορές για τους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ:

1. Γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, χυμοί κλπ ….20 ευρώ

2. Ψωμί, τυρί ελιές, χαλβάς κλπ…………80 ευρώ (8 φρατζόλες ημερησίως)

3. Φρούτα/ λαχανικά………………………30 ευρώ

4. Έξοδος Σαββάτου και κέρασμα……….60 ευρώ

5. Ενίσχυση παιδιών μετά τον Ξενώνα…..40 ευρώ

6. Κέικ, κουλουράκια, μπισκότα

7.  Μαρμελάδες, μέλι

8. Φαγητό μαγειρεμένο ή Πρόσκληση σε σπίτι

Για τα πακέτα προμηθειών 6 και 7  δεν έχει υπολογισθεί κόστος γιατί  μπορούν να καλύπτονται από τους εθελοντές σε είδος. Στη στήλη 5 (ενίσχυση παιδιών μετά τον ξενώνα) μπορείτε να υποστηρίξετε με ένα ποσό που επιθυμείτε μέρος της  δαπάνης για τη διαβίωση ενός παιδιού που έπαψε να ζει στον Ξενώνα από τον Αύγουστο λόγω ενηλικίωσης.  Η στήλη 8 (φαγητό μαγειρεμένο ή Πρόσκληση σε σπίτι)  δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε και να πάμε έτοιμο το φαγητό στον ξενώνα ή να καλέσουμε  έναν αριθμό παιδιών στο σπίτι. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε τα υλικά και να μαγειρέψει μια φίλη εθελόντρια/ής ή, αντιστρόφως,  να δηλώσουμε τη διαθεσιμότητά μας να μαγειρέψουμε με υλικά που κάποιος εθελοντής/ρια έχουν αγοράσει. Τέλος, για όσους προτιμάτε να καταθέσετε χρήματα σε λογαριασμό, μπορείτε να το κάνετε στο λογαριασμό Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Alpha Bank 353-002101-079650 χωρίς να ξεχάσετε να αναφέρετε όνομα αποστολέα.

Για όλα τα παραπάνω μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελένη ( 6937.343.062) που έχει τον συντονισμό ή με τη Μυρσίνη (6944.510.464).

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας.                                                                   Αθήνα, Νοέμβριος 2010

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Μυρσίνη Ζορμπά και Ελένη Τομαή


Μπορείτε να “κατεβάσετε” το Ημερολόγιο εδώ