«Αποδημητικά Πουλιά»- Η εφημερίδα των έφηβων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων- 2η έκδοση

«Αποδημητικά Πουλιά»

Η εφημερίδα των έφηβων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων

Το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας «Αποδημητικά Πουλιά», αποτελούμενο από κείμενα έφηβων κοριτσιών και αγοριών προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων, είναι γεγονός και κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Σάββατο 22 Ιουλίου θα έχουν οι αναγνώστες την δυνατότητα να διαβάσουν το περιεχόμενο του φύλλου στα φαρσί, τα ελληνικά αλλά και τα αγγλικά στην ηλεκτρονική σελίδα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού www.ddp.gr .

Από την μία πλευρά ανησυχίες, προβληματισμοί και ανασφάλεια, από την άλλη συνέντευξη, ρεπορτάζ και ποδόσφαιρο. Μηνύματα προς την Γερμανία που πρέπει να παραδοθούν,  ελλείψεις που πρέπει να αναφερθούν,  φωνές που πρέπει να ακουστούν  και αλλαγές που δεν περνούν απαρατήρητες,  δημιουργούν αυτό το μοναδικό και τόσο διαφορετικό απο τα άλλα φύλλο.

Η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων με τίτλο «Σημεία Επαφής» του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», που έχει ως στόχο την επικοινωνία των προσφύγων με την ελληνική πραγματικότητα και ευαισθητοποιημένες ομάδες Ελλήνων πολιτών, να καλλιεργήσει την κατανόηση και να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στη ζωή εντός κι εκτός των καταυλισμών.

Η εφημερίδα «Αποδημητικά Πουλιά» πραγματοποιήθηκε από το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» χάρη στη συνεργασία και την υποστήριξη της  Save the Children International, με χρηματοδότηση της  Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας).

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
www.ddp.gr
Αλκαμένους 11Β, Σταθμός Λαρίσης
210 8846590, diktio1@gmail.com

final-deltio-300x214