Αποδημητικά Πουλιά #12 | Η εφημερίδα των εφήβων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων

Το Σάββατο 2 Μαρτίου επιστρέφουν τα «Αποδημητικά Πουλιά» με το 12ο φύλλο τους. Μέρος του προγράμματος των «Νέων Δημοσιογράφων» του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, φιλοξενεί κείμενα εφήβων και νέων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων. Δωρεάν, με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Σε αυτό το τεύχος θα μάθουμε το πραγματικό αντίτιμο που ίσως έχει το καινούριο μας μπλουζάκι, θα αντιληφθούμε την σημασία του να βάζεις στόχους, θα αναλογιστούμε την δύναμη της φιλίας, και θα γνωρίσουμε 8 ταλαντούχους εφήβους ηθοποιούς, οι οποίοι μας μάγεψαν με τον Άμλετ τους.
Για άλλη μια φορά οι «Νέοι Δημοσιογράφοι» μας φέρνουν ιστορίες και ρεπορτάζ που δύσκολα θα βρείτε σε άλλη εφημερίδα, αλλά το πιο σημαντικό, ιστορίες που θα σας βάλουν για λίγο στον κόσμο τους.
Η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τίτλο «Σημεία Επαφής». Τα «Αποδημητικά Πουλιά» φέρνουν κοντά εφήβους, κορίτσια και αγόρια διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να μεταδώσει τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πουν τις ιστορίες τους και προάγοντας το διαπολιτισμικό διάλογο.

Η εφημερίδα «Αποδημητικά Πουλιά» δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη του UNHCR και της UNICEF και χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκδοση του παρόντος φύλλου δημιουργήθηκε και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – και της Διοίκησης της επαρχίας της Ουέλβας στην Ισπανία.
Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.