Απολογισμός της παρουσίασης της έκθεσης “Τα παιδιά που δεν πάνε διακοπές” στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

IMG_2439 IMG_2424

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) παρουσίασε στην αίθουσα του ΔΣΑ την έκθεση του, με τίτλο “τα παιδιά που δεν πάνε διακοπές”.

Υπεύθυνη για τη σύνταξη ήταν η μονάδα παιδικής προστασίας του Δικτύου με σκοπό να εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα όσον αφορά τα παιδιά Πρόσφυγες και τα παιδιά που αιτούνται διεθνή προστασία, ειδικότερα δε την αναφέρθηκε στην ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του ΔΣΑ και του γενικού διευθυντή του Δικτύου, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση της έκθεσης. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Συνήγορος του Παιδιού, ενώ ακόμα τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι δημόσιων αρχών και φορέων και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τέλος της Υπηρεσίας Ασύλου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια γόνιμη συζήτηση κατά την οποία συμμετείχε πολύ ενεργά το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του.