Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν- Μουσείο Ηρακλειδών- «Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου»

«Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν»w
Το παιδικό εργαστήρι λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών, γιορτάζει την  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ένα αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον σπουδαίο Δανό παραμυθά.
Αφηγήσεις, συζητήσεις, ακούσματα κλασσικής μουσικής και θεατρικό παιχνίδι, θα προσφέρουν στα παιδιά την ιδανική ατμόσφαιρα να εμπνευστούν και να ξαναγράψουν τις ιστορίες του πασίγνωστου παραμυθά, αποκτώντας την προσωπική τους συλλογή και δημιουργία.

Πρόγραμμα:
30 Μαρτίου: Η βοσκοπούλα και ο καπνοδοχοκαθαριστής
«Πάνω από τα κεφάλια τους ένα αληθινό αστέρι έριχνε το φως του, σαν να ήθελε να τους φέγγει το δρόμο. Κι εκείνοι, όλο και πιο πάνω σκαρφάλωναν, όλο και πιο πάνω σερνόντουσαν. Όλο ψηλότερα, όλο ψηλότερα…» Κώστια Κοντολέων «Διαλεχτά παραμύθια»

6 Απριλίου: Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα
«Θαυμάσια!» σκέφτηκε ο αυτοκράτορας. «Να η ευκαιρία ν’ ανακαλύψω ποιοι άντρες στο βασίλειό μου δεν είναι κατάλληλοι για τις θέσεις που κατέχουν, ποιοι οι σοφοί και ποιοι οι βλάκες…» Κώστια Κοντολέων «Διαλεχτά παραμύθια»

13 Απριλίου: Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι
 «Ένα βράδυ ξέσπασε μια φοβερή καταιγίδα, οι κεραυνοί λυσσομανούσαν, οι αστραπές καταύγαζαν στο σκοτάδι κι είχαν ανοίξει οι ουρανοί…» Κώστια Κοντολέων «Διαλεχτά παραμύθια»

“ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ”
Η συγγραφέας Χριστίνα Κόλλια,  που οργάνωσε και εμψυχώνει το Παιδικό Λογοτεχνικό Εργαστήρι του Μουσείου,
θα  πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία και θα μιλήσει στους μαθητές για την παιδική λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή.
Επίσης θα προσφέρει τα βιβλία της στις βιβλιοθήκες των σχολείων.
Πέμπτη 11 Απριλίου στα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, Νέα Σμύρνη και  Τρίτη 23 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Δελασάλ, Άλιμος.

«Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου»
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

252551_471894676178578_842909343_n