Δελτίο Τύπου-«Αποδημητικά Πουλιά #10» |Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 | Δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών

Αποδημητικά Πουλιά #10
Η εφημερίδα των εφήβων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων

Δελτίο Τύπου 10

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, έρχεται το δέκατο φύλλο της εφημερίδας «Αποδημητικά Πουλιά» του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αποτελούμενο από κείμενα εφήβων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων. Δωρεάν, με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Τα ρεπορτάζ, οι ιστορίες και τα ποιήματα που θα διαβάσετε σε αυτή την εφημερίδα θέτουν στη διάθεσή σας μια αληθινή εγκυκλοπαίδεια, που ανανεώνεται και βλέπει το φως της ημέρας σταθερά κάθε δύο μήνες. Ένα πολύ δραστικό εργαλείο, το οποίο μας υπενθυμίζει ότι η αποστολή του δημοσιογράφου απαιτεί κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο και δεν έρχεται κάθε φορά με φυσικό τρόπο: να κατανοήσουμε σε βάθος και με ειλικρίνεια τους ανθρώπους και τα μέρη που απέχουν από τις προσωπικές μας ανέσεις· να επικοινωνήσουμε με ένα κοινό που δεν απαρτίζεται μόνο από αναγνώστες μέσα στον κύκλο μας· να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα, για να χτίσουμε μαζί την ειρήνη.
Στο δέκατο φύλλο οι «Νέοι Δημοσιογράφοι» γράφουν, μεταξύ άλλων, για τους ωραιότερους κήπους της Αττικής, για την προσμονή και για την αγάπη, για ένα μαθητικό φεστιβάλ μουσικής και για μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, για την ανθρωπιά που δεν γνωρίζει σύνορα και για τον πόνο που νιώθουμε στις καμένες καρδιές μας, για την ελπίδα που καλλιέργησε μέσα μας ένας αγωνιστής της ελευθερίας.
Η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τίτλο «Σημεία Επαφής». Τα «Αποδημητικά Πουλιά» φέρνουν κοντά εφήβους, κορίτσια και αγόρια διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να μεταδώσει τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πουν τις ιστορίες τους και προάγοντας το διαπολιτισμικό διάλογο.
Η εφημερίδα «Αποδημητικά Πουλιά» αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας). Η έκδοση του παρόντος φύλλου δημιουργήθηκε και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Scheduled Featured ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ