Δελτιο Τυπου-«Αποδημητικα Πουλια #13» |Σαββατο 25 Μαίου 2018 | Δωρεαν με την Εφημεριδα των Συντακτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποδημητικά Πουλιά

Η εφημερίδα των εφήβων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων

Το Σάββατο 25 Μαΐου επιστρέφουν τα «Αποδημητικά Πουλιά» με το 13ο φύλλο τους. Μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η εφημερίδα φιλοξενεί κείμενα εφήβων και νέων προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων. Δωρεάν, με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε αυτό το τεύχος επικεντρωνόμαστε στις εκλογές και ρωτάμε 6 υποψήφιους Ευρωβουλευτές για την Ευρώπη και τις αξίες της, για την έννοια της Δημοκρατίας και της ισότητας, για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και για την ένταξή των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία. Καλούμε επίσης τους υποψήφιους Δημάρχους της Αθήνας σε ανοιχτή συζήτηση για την επόμενη μέρα της πόλης και βάζουμε Χ στις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής που μαυρίζουν την Αθήνα. Ακόμη, μαθαίνουμε πως είναι να ζεις χωρίς χρήματα και ενημερωνόμαστε για τις εξώσεις προσφύγων από τα διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Για άλλη μια φορά οι Νέοι Δημοσιογράφοι, μας φέρνουν ιστορίες και ρεπορτάζ που δύσκολα θα βρείτε σε άλλη εφημερίδα αλλά το πιο σημαντικό, ιστορίες που θα σας βάλουν για λίγο στην καθημερινότητά τους.

Η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τίτλο «Σημεία Επαφής». Τα «Αποδημητικά Πουλιά» φέρνουν κοντά εφήβους, κορίτσια και αγόρια διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να μεταδώσει τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας, δίνοντάς  τους τη δυνατότητα να πουν τις ιστορίες τους και προάγοντας το διαπολιτισμικό διάλογο.

Η έκδοση του 13ου φύλλου της εφημερίδας «Αποδημητικά Πουλιά» δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου