Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ / ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: «Τι είδα στη σκιά μου» – «Σημαίες ειρήνης»

Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ / ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
«Τι είδα στη σκιά μου»
Παιχνίδι στηριγμένο στις ιδέες του Τζιάννι Ροντάρι, που επιδιώκει την ανατροπή του κακού με τη χρήση της ίδιας του της δύναμης. Στόχος του παιχνιδιού δεν είναι ν’ αποδιώξουν τις αρνητικές τους εμπειρίες τα παιδιά αλλά να σηκωθούν και να τις αντιμετωπίσουν. Μέσα από γραμμές και τελείες του κάρβουνου ή αν υπάρχει η δυνατότητα της κάμερας,  τα παιδιά καλούνται ν’ ανακαλύψουν αρνητικές  εικόνες της καθημερινότητάς τους. Στη συνέχεια καλούνται να «φορέσουν» το ρούχο της γιαγιάς Σοφίας «που λέει ότι τα ξέρει όλα αλλά είναι λίγο από βιόλα, που μπερδεύει  τις κακίες και ξεχνάει και βουρλίζεται…

«Σημαίες ειρήνης»
Εκπαιδευτικό παιχνίδι όπου δύο ήρωες του Κλέε, ο Σχοινοβάτης και η Μηχανή που τιτιβίζει, ξεπηδούν από τους πίνακές του και σώζουν κυριολεκτικά τον κόσμο από την καταστροφή. Τα παιδιά τους βοηθούν να βρουν λύσεις σε όλο το ταξίδι τους και στο τέλος στήνουν τις δικές τους σημαίες ειρήνης. Τις δράσεις συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Θανόπουλος, Βασίλης Ντόντης και Σοφία Ελευθεριάδη.

afisa 2