Θεατρικό Εργαστήρι- Πρόγραμμα- City’ Zen’ Ship- Εφηβικό Δίκτυο

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITY’ZEN’SHIP

 

EPTA-Photo-200x150

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την γαλλική κολλεκτίβα JE PARS A ZART, 8 έφηβοι που κατοικούν στην Αθήνα, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην  πόλη του Μονπελιέ της Γαλλίας και να ανεβάσουν θεατρική παράσταση στα πλαίσια του φεστιβάλ FESTIZART 2018. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμμετοχή των εφήβων σε θεατρικό εργαστήρι στην Αθήνα, το οποίο θα συντονίζει η σκηνοθέτης Ισμήνη Πρώιου. Από το οποίο θα προκύψει παράσταση με θέμα Οι νέοι στην πόλη, ενώ παράλληλα, η ίδια θεματική θα επεξεργάζεται και από την αντίστοιχη θεατρική ομάδα εφήβων του Μονπελιέ.  Στόχος αυτής της συνύπαρξης είναι να διηγηθούν οι έφηβοι τη δικιά τους πραγματικότητα στις πόλεις τους  και τις επιθυμίες τους για το μέλλον.

Πρακτικές πληροφορίες

Διάρκεια: Σεπτέμβρης 2017 – Ιούνιος 2018

Θεατρικό εργαστήριο: Σεπτέμβρης 2017 – αρχές Ιουνίου 2018

Επίσκεψη στη Γαλλία:

* Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη συνοδεία της κοινωνικής λειτουργού του Εφηβικού Δικτύου και της σκηνοθέτη Ισμήνης Πρώιου

** Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής είναι καλυμμένα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Plus

Ισμήνη Πρωίου | Βιογραφικό

Είναι απόφοιτη του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει παιδαγωγική θεάτρου και θεατρικό παιχνίδι σε συλλόγους και σχολεία και εργάζεται  στο Βρετανικό Συμβούλιο ως εμψυχώτρια  προγραμμάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έχει συνεργαστεί με την Σοφία Σπυράτου ως βοηθός σκηνοθέτη για τις παραγωγές ¨ Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο ¨(Ηρώδειο/2004), ¨ Θησέας ¨(Σούνιο /2005), ¨ Music Ensembles ¨(Μέγαρο Μουσικής Αθηνών/2006). To 2007 συμμετείχε στην παράσταση του Robert Wilson ¨ In the blink of the eyes ¨ ως βοηθός και performer. Επίσης έχει συμμετάσχει ως performer στις παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών: ¨ Πεθαίνω σαν χώρα ¨ performance του Μιχαήλ Μαρμαρινού και¨ Inferno ¨ του Romeo Casteloucci. Έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί καλλιτεχνικά  παραστάσεις, events και video ¨ Καθόλου καλά¨(παράσταση/ πολυχώρος metropolis/2014), ¨Radiography¨ (παράσταση /θέατρο Φούρνος/2010),¨through sound¨ και ¨Α¨( installations/ένTechno festival/2009). Συμμετείχε στο  project kaos, ένα 12ήμερο καλλιτεχνικό project  που συνδιαμόρφωνε η  πολιτιστική εταιρεία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες (Λάρνακα/ Αθήνα), η κολλεκτίβα Pixel [13] (Μασσαλία) και Έλληνες καλλιτέχνες. Το 2016 δημιούργησε την θεατρική ομάδα rapel και σκηνοθέτησε την πρώτη παραγωγή της ομάδας Το τσίμπημα της σφήκας.