Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Ιούνιος-Ιούλιος 2014!! Δροσερό, καινοτόμο, ψυχαγωγικό και πλούσιο!!!

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Ιούνιος-Ιούλιος 2014!!
Δροσερό, καινοτόμο, ψυχαγωγικό και πλούσιο!!!

Μαθήματα Αγγλικών & Ισπανικών με την MartaMorinio
Η Ισπανίδα φίλη του Δικτύου Marta Morinio, που κάνει την πρακτική της άσκηση με υποτροφία Erasmus, έκανε στα παιδιά μαθήματα Αγγλικών και Ισπανικών μέσα από παιχνίδια, παρουσιάσεις video, δημιουργικές δραστηριότητες, παραμύθια και ιστορίες.

DSCN0866wyu

 

 

 

 

 


Δημιουργικά Μεσημέρια με την Εύη Χρόνη και τη Μαρία Παναγάκη
Η Εύη και η Μαρία, τελειόφοιτες του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΕΚΠΑ, κράτησαν τα μεσημέρια «ξύπνια» τα παιδιά του Εργαστηρίου Πολιτισμού, με πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνία, ζωγραφική, μουσική και χορό.

DSCN0023DSCN0053

 

 

 

 

 

 

Ομάδα Ζωγραφικής StrArtτου προγράμματος της Ν. Γενιάς
Μικροί Street Artists συναντιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος και δουλεύουν μαζί με φοιτητές της ΑΣΚΤ σε ένα εβδομαδιαίο απογευματινό ατελιέ στο Εργαστήρι Πολιτισμού, πάνω σε ένα σχέδιο που θα εξελιχθεί στη διάρκεια των επόμενων μηνών. Η ολοκλήρωση θα είναι μια Έκθεση των έργων σε πολλά σημεία της περιοχής του Στ. Λαρίσης.

10440784_731824376874481_569680613303261176_n 10455769_731823556874563_6081192064380054184_n

 

 

 

 

 

 

Μαθήματα Κολύμβησης & Zumbatomic στο HolmesPlace με την Έλλη Φλέγγα
Τα παιδιά του Δικτύου ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους ένα υπέροχο πρωινό με βουτιές στην πισίνα και zumba στο γυμναστήριο HolmesPlace με την Έλλη Φλέγγα.

IMG_20140704_110149IMG_20140704_115028

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεατρικό παιχνίδι στη δημιουργική γραφή με τη Γιώτα Αλεξάνδρου «Θέλω να γίνω μάγος»
Η Γιώτα Αλεξάνδρου επισκέφθηκε το Εργαστήρι Πολιτισμού και ζωντάνεψε θεατρικά, με την βοήθεια των παιδιών του Δικτύου, τις ιστορίες της «Ο Αλέκος στη Χώρα των Παθημάτων» και «Θέλω να γίνω μάγος».

DSCN9978

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Τα παιδιά του Δικτύου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Περιηγήθηκαν την Έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος με θέμα την εξέλιξη των τοπικών φορεσιών του ελλαδικού χώρου και τη συμβολή τους στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής ενδυμασίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με δωρεά της φίλης μας Καλλιόπη Καρούση, εις μνήμη της μητέρας της.

WP_20140620_059

 

 

 

 


Καλοκαιρινές βουτιές στο Σχοινιά
Από το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα δεν μπορούσαν να λείπουν οι βουτιές στη θάλασσα! Εκδρομή στη παραλία του Σχοινιά, παιχνίδια στην άμμο και τη θάλασσα για παιδιά και γονείς του Δικτύου! Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με δωρεά της ΠΥΡΝΑ, μη κερδοσκοπικής πολιτιστικής αστικής εταιρείας.

DSCN0015DSCN0013

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Περάσαμε ένα υπέροχο καλοκαιρινό πρωινό κοντά στα ζώα του Αττικού Πάρκου. Μέχρι και δελφίνι εκπαιδεύσαμε….!!!! Οι φίλοι μας από τον Δεσμό, μας εξασφάλισαν δωρεάν είσοδο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. 

DSCN9982DSCN9996

 

 

 

 

 

 

«Βήματα γύρω από ένα βιβλίο» Εργαστήρι χορού με την Κατερίνα Κασιούμη, διευθύντρια της Σχολής Χορού Καλαμάτας
Η βασική ιδέα στηρίχθηκε στην αφύπνιση του σώματος και της φαντασίας με αφορμή το βιβλίο «Αυτό δεν είναι το καπέλο μου» του KlassenJon, εκδόσεις «Κόκκινο». Τα παιδιά γνώρισαν το σώμα τους και τις δυνατότητές του, μέσα από κινησιολογικά μοτίβα, που αποτελούν βασικό κομμάτι του μαθήματος τεχνικής χορού.

DSCN0059DSCN0062

 

 

 

 

 

 

Φεστιβάλ Αθηνών-Παράσταση χορού «AQuiteVoice» της Ερμίρα Γκόρο και του Νίκου Κυπουργού
Τα παιδιά του Δικτύου συμμετείχαν στην χορευτική παράσταση «AQuiteVoice» της χορεύτριας, χορογράφου και σκηνοθέτιδας Ερμίρα Γκόρο και του συνθέτη Νίκου Κυπουργού.

IMG_0275IMG_0300

 

 

 




«Ο Μπλεψαράκης» αφήγηση παραμυθιού με την Μαρία Ανδρικοπούλου
Η Μαρία Ανδρικοπούλου επισκέφθηκε το Εργαστήρι Πολιτισμού, αφηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία του Μπλεψαράκη, και μέσα από ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης τους γνώρισε τον κόσμο του βυθού.  
DSCN0847

 

 

 

 

 

 

Ας ακολουθήσουμε τα παιδιά μας στο Ίντερνετ με την Μυρσίνη Ζορμπά
Τι κάνει τα παιδιά να ενθουσιάζονται με τις νέες τεχνολογίες; Γιατί ζητούν Internettablets; Μια συνάντηση γονιών με τα βασικά βήματα στο Internet και τα tablets με τη βοήθεια της Μυρσίνης Ζορμπά.
 
eusj

 

 

 

 

 

 

Ομάδα Ανάγνωσης με τη Φωτεινή Αβδελλή και την Αγγελική Σανδήλου
Φέτος για δεύτερη χρονιά συγκροτήσαμε Ομάδα Ανάγνωσης στο Εργαστήρι Πολιτισμού. Η φετινή Ομάδα Ανάγνωσης είχε τίτλο: « Διαβάζουμε εφημερίδες και περιοδικά» και κεντρικό στόχο την επαφή των παιδιών με την έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα παιδιά ανακάλυψαν τη σημασία του Τύπου και γνώρισαν τις έννοιες των πρωτοσέλιδων, των ειδήσεων, του ρεπορτάζ και των άρθρων.
DSCN0271

 

 

 

 

 

 

Φτιάξαμε μάσκες με την Ηώ Αμανάκη, την Έλενα Θυμή και την Ειρήνη Σανδήλου
Γονείς και παιδιά πέρασαν δύο καταπληκτικά απογεύματα παρέα με τις φίλες του Δικτύου Ηώ, Έλενα και Ειρήνη, δημιουργώντας μάσκες από γυψόγαζα και βάζοντας όλη τους τη φαντασία για να τις ζωγραφίσουν. Προέκυψαν μάσκες γεμάτες ζωή και συναίσθημα.

Untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γνωρίσαμε το σώμα μας με τη Στέλλα Τσίτουρα,
παιδίατρο- γιατρό κοινωνικής ιατρικής και μέλος του ΔΣ του Δικτύου
Τα παιδιά του Δικτύου έμαθαν πώς μπορούμε να φροντίζουμε την υγεία μας και να αγαπάμε το σώμα μας.

DSC00520

 

 

 

 

 

 

Γονείς και Παιδιά διαβάζουν μαζί, με την Καλλιόπη Κύρδη,
υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών
Οι γονείς του Δικτύου πέρασαν ένα απόγευμα κουβεντιάζοντας πώς μπορούν να μάθουν να διαβάζουν μαζί με τα παιδιά τους. Ενδιαφέροντα βίντεο και βιβλία, πολλές παρατηρήσεις και απόψεις.
imageimage1

 

 

 

 

 

 

Imaginaryrooms με τον Μανώλη Ηλιόπουλο και την Νάντια Στασινού
Ο Μανώλης Ηλιόπουλος,a.k.a. RTMone, αρχιτέκτoνας και street artist και η Νάντια Στασινού, γραφίστας και character designer, που αποτελούν μαζί ταImaginaryRooms, επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Πολιτισμού και συνεργάστηκαν με την ομάδα StrArt

10547532_737061489684103_3693351523655571749_n