Δωρεάν μαθήματα αραβικών

Μαθήματα Αραβικών
με Αιγύπτια δασκάλα
από την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
και κάθε Πέμπτη 7-8 το απόγευμα

arabic

 Στο «Κέντρο για το Παιδί»
Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας-«Φρουραρχείο»
Δομοκού 2, 1ος όρ., Στ. Λαρίσης

 Μαθαίνουμε τη γλώσσα,
συζητάμε για τον Αραβικό πολιτισμό

 Εγγραφές 15-30 Οκτωβρίου
στο Εργαστήρι Πολιτισμού τηλ. 210.8846590 (9πμ-7.30μμ)
ή στο
diktio1@gmail.com

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΑΒΙΚΩΝ


 

Μαθαίνουμε Αραβικά! Γνωρίζουμε τον Αραβικό πολιτισμό!
Δύσκολο; Όχι, είναι απλώς μια γλώσσα “διαφορετική” με άρωμα και ήχους μυστηρίου και γι’ αυτό γοητευτική, όπως όλες οι γλώσσες της Aνατολής.

Σε πόσα μαθήματα μπορούμε να μάθουμε το αλφάβητο και τον τρόπο ανάγνωσης και γραφής;
Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται σε τρία μαθήματα. Επίσης κάθε ρίζα αποτελεί την αρχή για τη δημιουργία δεκάδων άλλων λέξεων. 

Πόσοι άνθρωποι μιλούν στον κόσμο Αραβικά;
Τα Αραβικά είναι μία από τις σημαντικότερες γλώσσες του πλανήτη, μία από τις έξι γλώσσες του OHE, η δεύτερη γλώσσα για όλους τους μη Άραβες μουσουλμάνους. Είναι μητρική γλώσσα 200 εκατομμυρίων ανθρώπων (Aλγερία, Aίγυπτος, Iράκ, Iορδανία, Λίβανος, Λιβύη, Mαρόκο, Σαουδική Aραβία, Σουδάν, Συρία, Tυνησία, Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα, Παλαιστίνη) και ομιλούμενη από άλλα 100 εκατομμύρια ανθρώπους πολλών μεινοτικών ομάδων   άλλων χωρών.

Πόσα γράμματα έχει το Αραβικό αλφάβητο;
28 γράμματα, από τα οποία τα 3 μόνο είναι φωνήεντα  και   όλα τα υπόλοιπα σύμφωνα. Πήρε οριστική μορφή το 786, από τον Καλίλ ιμπν Αχμάντ αλ Φαραχιντί. Το αραβικό αλφάβητο χρησιμοποιείται στη Βόρεια Αφρική, στο Κέρας της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή.

Πώς γράφουμε;
Τα κείμενα γράφονται πάντοτε από τα δεξιά προς τα αριστερά. Δεν σηκώνουμε καθόλου το μολύβι αλλά το σέρνουμε πάνω στο χαρτί. Η καλλιγραφία θεωρείται από τους Άραβες μία από τις υψηλότερες μορφές τέχνης.

 

 

SolidarityNow_Logo_CMYK(1) 101 100