Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό Μέγαρο, 11 Δεκεμβρίου 2009

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετείχε μαζί με τη «Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου ΜΚΟ  για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα»  σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Συνήγορος του Παιδιού,   Γ. Μόσχος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μείζονα ζητήματα εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης στη χώρα μας, καθώς και για την Εναλλακτική Έκθεση που συντάσσει το Δίκτυο ΜΚΟ.

Η Χριστίνα Σκούρτη, εκπρόσωπος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού αναφέρθηκε στη συλλογική δουλειά που γίνεται για την Εναλλακτική Έκθεση που θα κατατεθεί στον ΟΗΕ.

Η Σίσσυ Βαφέα, εκπρόσωπος της Σχεδίας, υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής των  άρθρων της Διεθνούς Σύμβασης για την εκπαίδευση, τον ελεύθερο χρόνο και τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Επισήμανε  την ανάγκη οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας να είναι συμβατές με τη Σύμβαση και αναφέρθηκε επίσης στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών και στην ανάγκη να βρεθούν τρόποι διάσωσής τους.