Εκδήλωση για το Περιβάλλον με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κυρία Άννυ Ποδηματά και εκπροσώπους της WWF & της GREENPEACE, 11 Δεκεμβρίου 2009

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού και τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργάνωσε μια εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα,  με θέμα τα προβλήματα του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου και το Σύλλογο Μερίμνης Ανήλικων.

Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή  συζήτηση θέτοντας ερωτήματα και εκφράζοντας τις αμφιβολίες και τον προβληματισμό τους μετά τις εισηγήσεις της ευρωβουλευτού κ.  Άννυς  Ποδηματά,  της κ. Ελένης Σβορώνου (WWF), του κ. Τάκη Γρηγορίου (GREENPEACE) και της προέδρου του Δικτύου κ. Μυρσίνης Ζορμπά.

Η κλιματική αλλαγή, τα προβλήματα της μόλυνσης, το οικολογικό αποτύπωμα, οι αμφιβολία για την τόλμη και την επάρκεια των πολιτικών για το περιβάλλον βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.