Παρουσίαση της έκθεσης “Τα παιδιά που δεν πάνε διακοπές” του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Προσκληση Τελικο

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της Έκθεσης που συνέταξε η Ομάδα Παιδικής Προστασίας (CPU) του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τίτλο: «Τα παιδιά που δεν πάνε διακοπές».
Στην Έκθεση αυτή αναλύονται οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα τα παιδιά-πρόσφυγες και ιδιαίτερα η ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων διεθνή προστασία.

Η Έκθεση, που αποτελείται από έξι ενότητες, στηρίχθηκε στη συλλογή παρατηρήσεων και πληροφοριών από την εμπειρία του Δικτύου στο πεδίο και παρουσιάζει ζητήματα που αναφύονται σχετικά με την παιδική προστασία και την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με την παρούσα Έκθεσή μας επιζητούμε να ενεργοποιήσουμε το διάλογο σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζεται στην πράξη η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα παιδιά που έχουν καταφτάσει στη χώρα μας αναζητώντας διεθνή προστασία και να προταθούν λύσεις που θα βελτιώσουν τη σημερινή κατάσταση.

Με αυτό τον σκοπό θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε στην παρουσίαση της Έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Διαβάστε ολόκληρη την Έκθεση «Τα παιδιά που δεν πάνε διακοπές».

Scheduled Featured ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ