Προστασία από Αστικές Πυρκαγιές

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Εκστρατεία ενημέρωσης για τις αστικές πυρκαγιές και την προστασία των παιδιών.

Το δικαίωμα στο παιχνίδι είναι βασικό δικαίωμα κάθε παιδιού, όπως και το δικαίωμα στη ζωή. Η φωτιά δεν είναι παιχνίδι και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή κάθε παιδιού… μια διαπίστωση που όλοι την γνωρίζουμε καλά.

Με αφορμή τα επίσημα στοιχεία της πυροσβεστικής για τις αστικές πυρκαγιές, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού δημιούργησε μια τηλεοπτική καμπάνια με στόχο να ευαισθητοποιήσει τόσο τους γονείς, όσο και τα παιδιά γύρω από τα αίτια που τις προκαλούν. Κατά μέσο όρο συμβαίνουν 17.000* αστικές πυρκαγιές το χρόνο και δεκάδες από αυτές είναι θανάσιμες. Ένας σημαντικά υψηλός αριθμός που καθιστά απαραίτητο να ενημερώσουμε αλλά και να  βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν ότι η φωτιά δεν είναι παιχνίδι. Με εύστοχο και δημιουργικό τρόπο και με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί, προβάλλονται οι κίνδυνοι που κρύβονται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και οι τρόποι προστασίας των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τους σημαντικούς κινδύνους, δεν αφήνουμε τα παιδιά να παίζουν με εστίες φωτιάς, όπως σπίρτα, τσιγάρα ή κεριά. Επίσης, επιλέγουμε αναπτήρες και ηλεκτρικές συσκευές που πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας, ενώ φροντίζουμε να προμηθευτούμε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και να τους συντηρούμε τακτικά.

Ας προστατεύσουμε τα παιδιά από τη φωτιά! Τους αξίζει να συνεχίζουν να παίζουν με ασφάλεια!

*Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, Αστικά Συμβάντα 2000 – 2018

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ ΕΔΩ ή μπείτε στο άρθρο για να βρείτε περισσότερες συμβουλές αντιμετώπισης, πρόληψης και προστασίας των παιδιών από τις αστικές πυρκαγιές.