Σάββατο 20 Απριλίου- Aφιέρωμα στο Βιβλίο στο Παιδικό Μουσείο- «Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου»

Χωρίς τίτλο

Aφιέρωμα στο Βιβλίο στο Παιδικό Μουσείο,  το Σάββατο 20 Απριλίου!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με θέμα «Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου» και πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στο βιβλίο, το Σάββατο 20 Απριλίου & ώρες 10:00 έως 15:00.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα: –Στο έκθεμα «Σοφίτα», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων Ο μύθος του Βορέα και της Ωρείθυιας & ώρες 10:00 – 15:00 Οι ερμηνευτές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου αφηγούνται με τη συμμετοχή των παιδιών, το μύθο του Βοριά και το ρόλο που έπαιξε στη ζωή των αρχαίων Αθηναίων. Ακολουθεί η δραστηριότητα «Εικονογραφώ την ιστορία», κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν τα κύρια σημεία του μύθου, μέσα από τη ζωγραφική.

 Στο έκθεμα «Γεια σου, Πυθαγόρα!», για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων Το ντόμινο των βιβλίων & ώρες 10:00 – 13:00 Τα παιδιά ανακαλύπτουν βιβλία-συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και παίζουν ντόμινο με στόχο να βρουν κοινά στοιχεία μεταξύ των βιβλίων είτε αυτά είναι η εικονογράφηση, είτε μια λέξη, το χρώμα των βιβλίων κ.α.

-Στο έκθεμα «Γεια σου, Πυθαγόρα!», για παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών» & ώρες 13:30 – 14:30 Η συγγραφέας Γιώτα Αλεξάνδρου μέσα από μια διαδραστική μουσική κουκλο-θεατρική παράσταση μιλάει για τον εκφοβισμό.

«Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου»
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

H συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη.