Σημείο Επαφής: Ξενάγηση στους χώρους της ΕΡΤ

Σημείο Επαφής: Ξενάγηση στους χώρους της ΕΡΤ

Μια από τις επισκέψεις που θα θυμόμαστε για πάντα είναι εκείνη στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση –ΕΡΤ, την Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Με μεγάλη χαρά μας υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.  Η ξενάγηση ξεκίνησε με μια σύντομη ιστορική αναδρομή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, και μια μικρή περιήγηση στα μηχανήματα που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τότε. Από τα τρανζίστορς μέχρι και τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιούσαν την εποχή εκείνη.

Στην συνέχεια, είχαμε την χαρά να μπούμε στο  κοντρόλ  σε δυο από τα στούντιος του καναλιού και να παρακολουθήσουμε τον σκηνοθέτη και το επιτελείο του εν ώρα εργασίας στην ζωντανή πρωινή ζώνη. Παρά τον φόρτο εργασίας των εργαζομένων όλοι προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν σε τι χρησιμεύει κάθε μηχάνημα μέσα στον χώρο.

Το στούντιο μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων που επισκεφθήκαμε, ήταν η αφορμή για να γεννηθούν νέες απορίες όπως «Δεν ζεσταίνετε ο δημοσιογράφος με την θερμότητα που εκπέμπει ο δυνατός φωτισμός;», «Πώς προλαβαίνετε να μεταδώσετε κάτι έκτακτο;», «Πόσοι άνθρωποι εργάζονται στην ΕΡΤ;» και άλλα πολλά.

Έπειτα επισκεφθήκαμε ένα από τα ραδιοφωνικά στούντιος. Συμμετείχαμε στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος «Αναμενόμενα και μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και είδαμε ακριβώς τι συμβαίνει μεταξύ του δημοσιογράφου και του κοντρόλ την στιγμή που μια ζωντανή εκπομπή μεταδίδεται.

Αμέσως μετά, παρακολουθήσαμε ένα μέρος της πρόβας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, για την συναυλία που θα δώσει στις 21 Ιουνίου στο Ηρώδειο,  ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προσφύγων.

Στο τέλος της δίωρης ξενάγησής μας, ανταλλάξαμε απόψεις για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία και  συμφωνήσαμε πως σίγουρα θα το ξανακάνουμε.

Ευχαριστούμε θερμά την  Μουστάκη Μαρία και την Καρά Νάντια για την επικοινωνία και την άψογη εξυπηρέτηση.

 

20170612_112843l20170612_123717