«Στιγμές Δημιουργίας» Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικό III

«Στιγμές Δημιουργίας» Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικό III

17671353_1404691449595243_1605338268_n%ce%b3%ce%b4%ce%b4%cf%81

Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού Ι & ΙΙΙ, στο πλαίσιο των άτυπων εκπαιδευτικών και δημιουργικών προγραμμάτων που υλοποιεί το “Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού” σε συνεργασία με τη Save the Children, στο εβδομαδιαίo μας εφηβικό εργαστήρι κατασκευών, οι ιδέες των κοριτσιών που συμμετέχουν, γίνονται πράξη.

Με σύνθημα “Φαντάζομαι, Πράττω και Δημιουργώ”, τα κορίτσια του Ελληνικού Ι & ΙΙΙ μετατρέπουν απλά υλικά σε εύχρηστα και ευφάνταστα αντικείμενα. Οι κατασκευές προορίζονται είτε για προσωπική τους χρήση ή για χρήση και διακόσμηση του χώρου που διεκπεραιώνουμε καθημερινά τις δραστηριότητες μας.

Η πρώτη απόπειρα των κοριτσιών ήταν η μετατροπή απλών T-shirt σε πιο προσωπικά ενδύματα, σχεδιασμένα με βάση την δική τους φαντασία και αισθητική. Υλικά αυτής της απόπειρας ήταν μερικά λευκά μπλουζάκια, λίγα χρώματα και απλές μεμβράνες….

Σε πρώτη φάση, με την καθοδήγησή μας, τα κορίτσια έκοψαν τις πλαστικές μεμβράνες σε διάφορα σχέδια και περιγράμματα της αρεσκείας τους έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολα η αποτύπωση των σχεδίων πάνω στα T-shirts και να προστεθούν χρώματα.

Τα κορίτσια απόλαυσαν το σύνολο της διαδικασίας. Έδειξαν χαρά κατά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού των δικών τους T-shirts. Επίσης ήρθαν σε επαφή με νέα και διαφορετικά υλικά και άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη να δημιουργήσει.

Δείτε εδώ ένα μέρος από τις ευφάνταστες δημιουργίες των κοριτσιών.

Εμψυχώτριες και διερμηνέας της ομάδας «Στιγμές Δημιουργίας» του Child Friendly Space του Ελληνικού Ι & ΙΙΙ: Υμάι Ευαγγελία-Γιασμίνα, Νάκου Αγγελική Διερμηνέας: Ali Asgar Hoseini