ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-6, Ιούνιος-Οκτώβριος 2010, Ομάδα Εθελοντών

Οκτώβριος 2010

Η Ομάδα εθελοντών του Δικτύου συναντηθήκαμε  με το ΔΣ του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και συζητήσαμε τους τρόπους στήριξης και ενίσχυσης του Ξενώνα. Συμφωνήθηκε η καθημερινή απογευματινή παρουσία των εθελοντών και η ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που τονώνουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Σεπτέμβριος 2010

To Δίκτυο συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση  που οργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου με  αντικείμενο τα Κοινωνικά Δικαιώματα και τη Διαδικασία Ένταξης των Αναγνωρισμένων Προσφύγων. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η διαδικασία ένταξης των Δικαιούχων Επικουρικής Προστασίας, καθώς και οι δυνατότητες συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας και ΜΚΟ.

Σεπτέμβριος 2010

 Τα μέλη μας στο  Facebook  ξεπέρασαν τις 7.500.

Σεπτέμβριος 2010

Γιορτάσαμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς  στον Ξενώνα. Οι δασκάλες/οι  που τους δίδαξαν ελληνικά από πέρσι τον Νοέμβριο ήταν οι Μαργαρίτα Γέρου, Μυρτώ Γκαζιάνη, Κική Ζαράγκα, Λένα Ζήση, Μυρσίνη Ζορμπά*, Νάγια Καλφέλη, Ελεάννα Λαμπάκη, Βασίλης Λυρίτσης, Ανδρέας Μπλουμ, Ηλίας Νάτσιος, Μαρία Πιπιλή, Ερμιόνη Προκοπάκη, Βαλεντίνη Σαμπεθάι, Γιώργος Σιγάλας, Joanna Simos, Χριστίνα Σκούρτη, Ελίνα Τζανουδάκη, Ελένη Τομαή, Γιώτα Φουντά, Βίλλυ Φωτοπούλου, Ρήσος Χαραλαμπίδης. *(Βλ. Επιστολή στους μαθητές μου)

Ιούνιος-Αύγουστος 2010

Οι δράσεις μας για τον Ξενώνα* συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή όλο το καλοκαίρι, χάρη στην υπεύθυνη παρουσία και το συντονισμό της Χριστίνας, με τη  συμμετοχή μελών, φίλων, εθελοντών.

* (Βλ. «Τα Νέα του Ξενώνα -5»)

Iούλιος 2010

Η Ομάδα του Καταλόγου Παιδικών Βιβλίων με τίτλο Βλέποντας τον κόσμο με Διαφορετικά Μάτια, συναντηθήκαμε  στα γραφεία της Σχεδίας για να γιορτάσουμε την έκδοση.

Ιούνιος 2010

Κυκλοφόρησε σε έντυπη, ψηφιακή και διαδικτυακή μορφή ο Κατάλογος Παιδικών Βιβλίων με τίτλο Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια. Πρόκειται για μια έκδοση που περιλαμβάνει την παρουσίαση 171 παιδικών βιβλίων σε  150 πολύχρωμες σελίδες μεγάλου σχήματος. Η συλλογική δουλειά μελών, φίλων και εκπαιδευτικών,  αναδεικνύει  ελληνικά και μεταφρασμένα βιβλία που έχουν γραφτεί με άξονα τη Διαφορετικότητα. Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ο κατάλογος παρουσιάστηκε στις 14 Ιουνίου στη γιορτή της λήξης της χρονιάς του 54ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών με παράλληλη έκθεση παιδικού βιβλίου. Προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων σε σχολεία, δήμους, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα.

Περισσότερα για τις Δράσεις μας μπορείτε να διαβάσετε εδώ