ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ -11, Ιανουάριος – Μάρτιος 2012

 

Τηλεμάχου 3, Αθήνα  114 72

Τηλ. 210 3387427,  Fax/Τηλ: 210 7012 266

www.ddp.org.gr, diktio1@gmail.com

www.facebook.com/www.ddp.org.gr

 

 Αγαπητές φίλες και φίλοι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι και όλες κάτω από τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μόνο ευχαριστίες έχουμε κι αυτό το τρίμηνο για την αμείωτη υποστήριξη και τη συμπαράσταση που επιφύλαξαν στις δράσεις μας τα μέλη, οι φίλοι, οι  υποστηρικτές, οι ομάδες εθελοντών, οι εταιρίες και πολλοί συμπαραστάτες μας μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, όλοι εσείς.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλουμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που αγκάλιασε το σχέδιό μας για  το «Κέντρο Πολιτιστικής Δραστηριότητας» στο Σταθμό Λαρίσης και έγινε αποκλειστικός δωρητής για τη δημιουργία του. Χάρη στη δωρεά αυτή  το σχέδιό μας θα γίνει πραγματικότητα και θα αρχίσει να λειτουργεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 Όλες οι σχετικές πληροφορίες για το σχέδιο  και τις λειτουργίες του, για το χρονοδιάγραμμα, την αρχιτεκτονική προσέγγιση και την κοινωνικο-πολιτισμική έρευνα της περιοχής -που πραγματοποιούμε  με ερευνητές από το Πάντειο Παν/μιο, φοιτητές και φίλους εθελοντές- δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δικτύου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δικηγόρους Νίτσα Σκούρτη που ανέλαβε τον  έλεγχο  των τίτλων στο υποθηκοφυλακείο και στη Μιράντα Παπαδοπούλου που παρέστη στα συμβόλαια, καθώς και στη συμβολαιογράφο κα Αγλαία Κατσούλα.

 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο σχεδιασμό του χώρου, που θα φέρουμε σε πέρας σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα Kollektivemind, στην προετοιμασία της λειτουργίας του, την οποία θα επεξεργαστούμε μια Ομάδα Εθελοντών & Φίλων, στην κοινωνικο-πολιτισμική έρευνα της περιοχής και στην πρώτη γνωριμία που θα πραγματοποιήσουμε σε συνεργασία με μια Ομάδα Ερευνητών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η προετοιμασία του «Κέντρου Πολιτιστικής Δραστηριότητας» θα γίνει με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονιών και των ίδιων των παιδιών της περιοχής. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας τηλεφωνήστε μας στο 210 7012 266 ή στείλτε email στο diktio1@gmail.com.

Το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου συνεχίσαμε να έχουμε  σταθερή  εβδομαδιαία παρουσία της ομάδας εθελοντών στην Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο. Με την οικονομική συνεισφορά πολλών φίλων μοιράσαμε στη διάρκεια αυτού  του τριμήνου  πακέτα τροφίμων και  είδη πρώτης ανάγκης σε 60 μητέρες. Για τα πακέτα συνεισέφεραν γενναιόδωρα: η μη κερδοσκοπική πολιτιστική  εταιρείας ΠΥΡΝΑ και η πρόεδρός της κυρία Μαρίνα Φλέγκα, η εταιρία Μέγα και η κυρία Βιτουλατίδου, η κυρία Φρόσω Κυδωνιάτη, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Χιλλ με μεγάλο αριθμό παιδικές πάνες και είδη υγιεινής  και ο Βαγγέλης Τσάνος του εστιατορίου Milos με 15 μεγάλες κούτες ειδών σπιτιού, παιδικών ρούχων, παιχνιδιών. 

Στην εβδομαδιαία μας παρουσία κάθε Τρίτη πραγματοποιήσαμε μαθήματα αγγλικών και ελληνικών, αρχάριων και προχωρημένων, με σύνολο μαθητών/τριών  που ξεπέρασαν  τους 100. Λειτουργήσαμε τον παιδότοπο με παιχνίδια, ζωγραφική, αγγλικά και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η Κίκο, με τον Αλασάν, τον Βιτάλις, τον Τσάου και  την Πέπη Παχάκη ετοίμαζαν κάθε φορά στην κουζίνα  σάντουιτς για όλους που τα μοίραζαν μετά το τέλος των συναντήσεων. Παράλληλα, προσφέραμε φρούτα, μπισκότα και γλυκά. Μαθήματα ελληνικής γλώσσας πραγματοποιούν την Τρίτη  και την Πέμπτη πρωί η Ροδούλα Ασκαρίδου, η Δήμητρα Γιαμαλίδου και ο Aλέξανδρος Φαρμάκης.

Συνεχίσαμε την  καμπάνια συλλογής τροφίμων και ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά τους το Στέργιο Σιφνιό, τον Δημήτρη Ντζούρα και τον Γιάννη Απέργη, τα Παιδικά Χωριά SOS, τη Χριστίνα Σκούρτη, τη Μίννη Καρρά και τους μαθητές της σχολής Χιλλ που συνέλεξαν μεγάλη ποσότητα πορτοκάλια και μας τα έφεραν, τη Γιάννα Αλιβιζάτου που επίσης πρόσφερε μεγάλη ποσότητα πορτοκαλιών και γλυκών.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που έπεφτε κοντά και με την Αφγανική Πρωτοχρονιά οργανώσαμε ανοιχτή εκδήλωση για όλα τα παιδιά  το Σάββατο 31 Μαρτίου, από τις 12μ. έως τις 4μμ. στο λόφο του Φιλοπάππου. Πολλοί φίλοι έφεραν εικονογραφημένα βιβλία, πραγματοποιήθηκαν αφηγήσεις παραμυθιών,  ομαδικά παιχνίδια και παραστάσεις, πέταγμα χαρταετού. Ήταν μια συνάντηση επικοινωνίας, αυτοσχεδιασμού, χρήσης της γλώσσας του σώματος και μετάδοσης των συναισθημάτων. Συμμετείχαν παιδιά από τη Β΄ Δημοτικού  της  Σχολής Χιλλ, η αφηγήτρια παραμυθιών Mάνια Μαράτου, οι εκδόσεις Κέδρος και το Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο. Τις αφίσες φιλοτέχνησαν η Χριστίνα Σκούρτη, η Πανδώρα Γιαμαλίδου και Πάνος ο Παπαναγιώτου. Η Άλκηστις έφτιαξε την αφίσα «Οι πάνινες κούκλες τρώνε ρύζι».

Στην Ομάδα εθελοντών που κάνει μαθήματα αγγλικών, ελληνικών,  εμψύχωση στον παιδότοπο και άλλες εκπαιδευτικές ή υποστηρικτικές εργασίες   συμμετείχαν αυτό το τρίμηνο συνολικά 19 εθελοντές. Πολλές θερμές ειλικρινείς ευχαριστίες στις  φίλες και φίλους  που μας στήριξαν επανειλημμένως οικονομικά αλλά και ηθικά με την εμπιστοσύνη τους: Μαριάννα Θέμελη, Μυρτώ Πατέρα, Μιράντα Παπαδοπούλου, Δανάη Τζαμτζή, Ρούλα Στράτου, Αικατερίνη Χλωρού, Άννα Καραμάνου, Αντιγόνη και Νίκο Τσαραπατσάνη, Σόλωνα Σαρακενίδη, Χρήστο Στάμτση (παρακαλούμε διεύθυνση για να σας στείλουμε την απόδειξη), χωρίς όνομα από τη Ν. Σμύρνη. 

Στο φίλο μας Μάνθο Κάβουρα που γιόρτασε τη βάπτιση του παιδιού του προσφέροντας στο Δίκτυο 200 ευρώ απευθύνουμε ευχαριστίες και πολλές πολλές εγκάρδιες ευχές να του ζήσει να ζήσει ο Δημήτρης!

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που επιχορήγησε τη δημιουργία της νέας μας ιστοσελίδας για παιδιά «Ο Θαυμαστός Κήπος της Αλίκης». Θα υπάρχουν εκεί πολλά δικαιώματα των παιδιών, βιβλία, παιχνίδια, τέχνες και πολιτισμός, βίντεο, κρυμμένοι θησαυροί και ένα εφημεριδάκι για όλα τα παιδιά. Η Αφροδίτη Δήμου εργάζεται συστηματικά και σύντομα, με τη συμβολή της Χριστίνας Σκούρτη που  έχει την ευθύνη του περιεχομένου για τη νέα ιστοσελίδα αλλά και την ευρύτερη επικοινωνιακή πολιτική του Δικτύου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα σας την παρουσιάσουμε, γεμάτη εκπλήξεις και πλούσιο περιεχόμενο.

Ευχαριστούμε  την Interamerican για την πολλαπλή της στήριξη και για τη δωρεά των 2.278 ευρώ, το εστιατόριο Milos για τη δωρεά των 1.512, την Ομάδα Ευ. Ραζή  Γ΄Ογκολογική Κλινική – ΥΓΕΙΑ για τη δωρεά των 840 ευρώ, καθώς και  την Εμπορική Τράπεζα για τη συνέχιση της χορηγίας της και το 2012. Με τις εκδόσεις Πατάκης και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής μοιραστήκαμε την ευθύνη της διοργάνωσης του Σεμιναρίου Θετικής Γονεϊκής Διαπαιδαγώγησης, την πραγματοποίηση του οποίου έχει ο διδακτορικός ερευνητής του Παν/μίου της Οξφόρδης Κωσταντίνος Φώσκολος.            

Από τη συνεργασία μας  με την θεατρική ομάδα « Όχι παίζουμε» και το Καλειδοσκόπιο προέκυψε  ένα εκπαιδευτικό ψυχαγωγικό παιχνίδι για τα παιδιά της Αφγανικής Κοινότητας με  τίτλο «Η δύναμη της φαντασίας». Βίντεο από την παράσταση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Πατάκης που τύπωσαν ως χορηγοί το έντυπο παρουσίασης του Δικτύου.  Την Athens Voice που  δημοσιεύει τις εκδηλώσεις και τις προσκλήσεις μας. Τις εκδόσεις  Κέδρος,  Μεταίχμιο και Ψυχογιός  για τη συνέχιση των συνεργασιών μας κι αυτή τη χρονιά.    

Στη μνήμη του Νίκου Θέμελη έξι μήνες από το θάνατό του οι φίλοι του ανέλαβαν τα ετήσια δίδακτρα ενός νεαρού πρόσφυγα από την Ακτή του Ελεφαντοστού που σπουδάζει σε καλλιτεχνική σχολή: Γιάννης Βούλγαρης & Ιωάννα Πετροπούλου,  Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Σωκράτης Κοσμίδης,  Μαριλένα Σημίτη, Μυρτώ & Μιχάλης Πατέρας, Γιάννα & Νίκος Αλιβιζάτος, Σωτήρης Βαλντέν & Μυρτώ Ζορμπαλά, Μυρσίνη Ζορμπά & Αντώνης Λιάκος, Μιχάλης Μοδινός, Μαργαρίτα Ιωαννίδου,  Ιωάννης Κοκκάλας, Αχιλλέας Μητσός και Κώστας Ζέπος.

Στη μνήμη του Νίκου Θέμελη και του μικρού Παντελή ο Νίκος Τσαραπατσάνης κατέθεσε 200 ευρώ. Στη μνήμη της Φιλίτσας Βαλταδώρου ο Χρήστος Βαλταδώρος και οι φίλοι της κατέθεσαν 700 ευρώ. Στη μνήμη της Ευαγγελίας Τάκα ο Χάρης Σκούρτης και η Βάνα Τεντοκάλη κατέθεσαν 100 ευρώ. Στη μνήμη της Γεωργίας Γιαννοπούλου η οικογένεια Τοπάλη κατέθεσε 300 ευρώ. Στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γκιώνη ο  Θ. Τσαλίκης κατέθεσε 100 ευρώ. 

Οργανώσαμε εργαστήριο κούκλας με τις γυναίκες της Αφγανικής Κοινότητας. Υπεύθυνη η Χριστίνα Οικονομοπούλου, σχεδιασμός Άλκηστις και Χριστίνα Οικονομοπούλου. Υλικά προσέφεραν: Άλκηστις, Καίτη Ελμαλόγλου Γωγώ, Δήμητρα, Μυρσίνη, Χριστίνα. Η Γιάννα Αλιβιζάτου χάρισε δαντέλες και υφάσματα.  Όλες οι κούκλες πουλήθηκαν και το σύνολο των χρημάτων δόθηκε  στις  γυναίκες. Η Νίτσα Σκούρτη έφτιαξε επίσης κούκλες για το Δίκτυο. Η Νίνα  πούλησε πολλές κούκλες στις φίλες της.

Η Χριστίνα Οικονομοπούλου και η Νάνσυ Δεσποτοπούλου οργάνωσαν με τις γυναίκες της Αφγανικής Κοινότητας εργαστήριο πάνινης κούκλας  και διακόσμησαν τετρακόσιες πασχαλιάτικες λαμπάδες – δωρεά του κ. Αλέξη Χατζηαλεξίου. 79 λαμπάδες χαρίσαμε στα Παιδικά χωριά SOS της Βάρης και της Καλαμάτας μαζί με την αγάπη και τις ευχές  μας σε όλα τα παιδιά και το προσωπικό.

Η Interamerican οργάνωσε  τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στο Πολυιατρείο της Medifirst για πολυμελείς  οικογένειες προσφύγων και η σχολή Χιλλ φρόντισε για τη μεταφορά τους. Το πρόγραμμα συνεχίζεται. Επίσης η Interamerican φιλοξένησε τον Φεβρουάριο και ξανά τον Απρίλιο στα κεντρικά γραφεία της στην οδό Συγγρού δύο εκθέσεις, χαρταετών και λαμπάδων αντιστοίχως. Η ευαισθησία και η ανθρωπιά όλων,  του προσωπικού, του διευθυντή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κυρίου Γιάννη Ρούντου και της συνεργάτιδός του κυρίας Χρύσας Ελευθερίου, καθώς  και του κ. Νικόλαου Μητσακάκη, διευθυντή του Πολυιατρείου Medifirst και των συνεργατών του  ήταν εξαιρετική. Τους ευχαριστούμε για την εμψύχωση, το πνεύμα αλληλεγγύης, την ευγένεια, τη διακριτικότητα. Από την πλευρά του Δικτύου υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η εθελόντριά μας  Ελένη Μήτκου και διερμηνέας ο Τσαμάν Κιαμί.

Ο Τσαμάν  Κιαμί και η Ιωάννα Κατσαρού είναι οι δύο πολύτιμοι διερμηνείς μας από και προς τα φαρσί. Χωρίς αυτούς η επικοινωνία και η συνεννόηση θα ήταν αδύνατες. Τους ευχαριστούμε πολύ. 

Οι εθελόντριές μας Χριστίνα Οικονομοπούλου, τον Ιανουάριο, και  Δήμητρα Γιαμαλίδου, το Μάρτιο, συμμετείχαν  στις συναντήσεις της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες σχετικά με τα τρέχοντα θέματα προστασίας των αιτούντων άσυλο και προσφύγων, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων συναντήσεων του Γραφείου με εκπροσώπους ΜΚΟ.

Ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, η Κωνσταντίνα Κυντώνη, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και πολλά μέλη του ΣΥΝ υποδέχθηκαν στα γραφεία τους παραμονή Πρωτοχρονιάς τις οικογένειες των προσφύγων με  φαγητά, δώρα,  πακέτα για τις  μητέρες και ρούχα. 

Ο Γιώργος Τσακνιάς, η Κατερίνα Επιτροπάκη, ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης και πολλά μέλη της ΔΗΜΑΡ υποδέχθηκαν στα γραφεία τους τις οικογένειες των προσφύγων με  φαγητά, δώρα,  σχολικά είδη, πάνες,  πακέτα για τις  μητέρες και ρούχα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Ανεργία – Μητρότητα – Παιδί: Κρίση και Διλήμματα» το Δίκτυο παρουσίασε τις δράσεις του.

Η εθελόντριά μας Δήμητρα Γιαμαλίδου μετέφρασε στα αγγλικά τα κείμενα προώθησης των πωλήσεων  για τις πάνινες κούκλες στο εξωτερικό και με τη βοήθεια της Ελένης Μήτκου έστειλαν μηνύματα σε πολλούς ευρωπαϊκούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. 

Συμμετείχαμε: *Σε συζήτηση με τους καθηγητές και τους φοιτητές του Erasmus University που επισκέφθηκαν την Ελλάδα τον Απρίλιο για επίσκεψη μελέτης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης *Σε  Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο  Κέντρο Προστασίας  Παιδιού στη Νεάπολη Κρήτης με θέμα την “Κοινωνική Πολιτική και την Παιδική Προστασία» με ομιλία της Μ. Ζορμπά * Σε εκδήλωση για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο 137ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Πετραλώνων. *Στο μπαζάρ της Σχολής Μαλλιάρα με την οργάνωση της Αγγελικής Παπούλια από τη Σχεδία και την παρουσία της Νέλλης και της Νάνσυς *Στην πολιτιστική εκδήλωση της Κοινότητας Αφγανών στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στο θέατρο Εμπρός.

Το Φεβρουάριο το «Καλειδοσκόπιο» οργάνωσε   Αποκριάτικο Εργαστήρι κατασκευής μάσκας, καπέλου – ζωγραφική/κολλάζ με τα παιδιά της Κοινότητας Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο. Μοιράστηκαν μπαλόνια και σερπαντίνες. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από ρυθμούς του καρναβαλιού και από παιδικά τραγούδια στα φαρσί. Επίσης με άλλη ευκαιρία, το Καλειδοσκόπιο μοίρασε σε όλα τα παιδιά μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια και άλλα υλικά δημιουργικής απασχόλησης. 

Συμμετείχαμε σε διαμαρτυρία για τις συνθήκες παροχής ασύλου στην Πέτρου Ράλλη μαζί με άλλες ΜΚΟ. 

Ευχαριστούμε για τις προσφορές τους: την κυρία Λιλή Αλιβιζάτου που έφτιαξε  μάλλινα χειροποίητα πουλοβεράκια  για να ζεσταθούν τα κορμάκια των μικρών παιδιών, για τα παιχνίδια που μας έστειλε με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Σταμάτη Σκαμπαρδώνη το 8ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, για τα μπουκάλια λάδι τον Κώστα Πολάτογλου, για το καρότσι με τα τρόφιμα τη Στέλλα Κουκουμπάνη με τη μεσολάβηση του «Μπορούμε», για τα ρούχα την Κατερίνα Στρεβίνα, για τα πολλαπλά κεράσματα και γλυκά τη  Νίνα Φραγκίδη, για τα παιχνίδια την Ελεάννα Λαμπάκη, για τις πάνες για μωρά, τις σερβιέτες και το ένα σακί ρύζι την Κατερίνα, για τα καλοσιδερωμένα ρούχα  τη Μαριάννα Θέμελη και τη Λίνα Σιπητάνου. Ευχαριστούμε επίσης την Αναστασία Σαλμά για τα παιχνίδια, την Άλκηστη, την Κατερίνα, τη Λιάνα Δενεζάκη και το Μάνο Κρόκο για τα παιχνίδια και τρόφιμα, για τα παιδικά βιβλία τη Δήμητρα Τριανταφύλλου,  για τα  έπιπλα γραφείου την Εθνική Τράπεζα,  για τα πολλά σακουλάκια με φακές τη Μαργαρίτα Ιωαννίδου, για τα γυναικεία εσώρουχα την Εύα Ζορμπά, για τα θρανία, τους υπολογιστές και τα άλλα υλικά τους  Κωνσταντίνο & Μαρία Νάστου καθώς και τη Γιάννα Αλιβιζάτου που ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς.

Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό τα νέα μέλη του Δικτύου, που αυτό το τρίμηνο ήταν περισσότερα από σαράντα. Τους ευχαριστούμε και τους καλοδεχόμαστε στην παρέα μας. Ευχαριστούμε το μέλος μας γιατρό Τάσο Δουδουλακάκη που είναι πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει, καθώς και την παιδοδοντίατρο κα Σταματίνα Κουλατζίδου. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία, τις εξυπηρετήσεις  και την πάντοτε καλή διάθεση το καφέ Φαεινόν και τον Ανδρέα.

Σε συνεργασία με το «Μουσείο Μπενάκη» οργανώσαμε  στις 8 Μαρτίου με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας επίσκεψη Αφγανών γυναικών της Κοινότητας του Μεταξουργείου στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Ήταν μια σπουδαία διαπολιτισμική εμπειρία για όλους όσοι συμμετείχαν κι ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Δέσποινα Γερουλάνου. Τη διερμηνεία από και προς τα φαρσί για τις ανάγκες της ξενάγησης πραγματοποίησε η Ιωάννα Κατσαρού. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ που κατέθεσαν χρήματα στον τραπεζικό λογ/σμό του Δικτύου: Μαρία Φαφαλιού 300 ευρώ, Λεόντειος  Ν. Σμύρνης 200 ευρώ, Κωσταντίνος Γκάτσης 300 ευρώ. Παράκληση προς όλους, να  γράφετε το όνομά σας στις καταθέσεις ώστε να σας στέλνουμε την απόδειξη.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη διαφάνεια και την επικοινωνία των εθελοντών και όσων στηρίζουν τις δράσεις μας.  Πιστεύουμε στη μικρή ή μεγαλύτερη συμμετοχή που καθένας μπορεί να προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες και την επιθυμία του, στις πρακτικές ιδέες, στις συνεργασίες που οικοδομούν την εμπιστοσύνη στη συλλογικότητα, στις πρωτοβουλίες που ευαισθητοποιούν και διευρύνουν τον κύκλο των φίλων. To Δίκτυο είναι μια ΜΚΟ που στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική συνδρομή των μελών και των φίλων του.