ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ -12, Απρίλιος – Ιούνιος 2012

Αγαπητές φίλες και φίλοι, τα καταφέραμε κι αυτό το τρίμηνο παρά τις μεγάλες  δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι. Η υποστήριξη και η συμπαράσταση έδωσαν το παρόν με συνέπεια και συγκινητική αμεσότητα.

Σας ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό. 

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλουμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χάρη στη δωρεά του οποίου προχωρούμε τις εργασίες στο νέο χώρο μας  στο Σταθμό Λαρίσης που οργανώνεται ώστε το φθινόπωρο να αποτελέσει ένα «Εργαστήρι Πολιτισμού» για όλα τα παιδιά της περιοχής. Πολλές τάξεις σχολείων επισκέφθηκαν το χώρο και  τα παιδιά περιέγραψαν πώς θα ήθελαν τη λειτουργία του, οι επαφές με τους εκπαιδευτικούς ήταν πολύ ενθαρρυντικές, η κοινωνικο-πολιτισμική έρευνα ολοκληρώνεται σύντομα, βρίσκουμε πολλά σημεία επαφής και συνεργασίας με τους κοινωνικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς της περιοχής ενώ πολλοί φίλοι εθελοντές δηλώνουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.
 

Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόσφατο  θάνατο της αγαπημένης στα παιδιά συγγραφέως Ζωρζ Σαρρή.  Η Ζωρζ ήταν για μας μια σημαντική και θαρραλέα  φωνή, που υποστήριζε με πολλούς τρόπους  τα δικαιώματα των παιδιών και τις πρωτοβουλίες για την υπεράσπισή τους. Αγαπούσε τη δικαιοσύνη και την κοινωνική αλληλεγγύη και ήταν ευαίσθητη απέναντι σε ό,τι μπορούσε να πληγώσει ένα παιδί. Θα μας λείψει πολύ.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας και για τη σημαντική  απώλεια του Αλέξη Δημαρά,  μεγάλου δασκάλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, που σημάδεψε με τις ανοιχτές και δημιουργικές  ιδέες του τις εκπαιδευτικές προσπάθειες μια ολόκληρης εποχής. Της εποχής που το ελληνικό σχολείο πέρασε από την αυστηρή πειθαρχία στη λειτουργική προσδοκία. Ο Αλέξης Δημαράς ήταν σταθερά προσανατολισμένος στην προσπάθεια της ήπιας μεταρρύθμισης και της βελτίωσης της σχολικής καθημερινότητας, ένας άνθρωπος της ιστορίας, της θεωρίας αλλά και της πράξης.

Εργαστήρι Πολιτισμού-Έρευνα

Πραγματοποιήσαμε  κοινωνικο-πολιτισμική έρευνα με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στη διάρκεια του  τριμήνου Μαίου- Ιουνίου στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης με  ερευνητές του Παντείου Παν/μίου, στην οποία συμμετείχε ένας εντυπωσιακός αριθμός 75 μελών, φίλων, νέων εθελοντών και φοιτητών. Τους ευχαριστούμε όλους για τη συνεισφορά τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας, στις κυρίες Ελισάβετ Σπαθούλα και Ράνια Μελιανού και στο προσωπικό της βιβλιοθήκης που μας φιλοξένησαν, μας βοήθησαν και στήριξαν την έρευνα με πολλούς τρόπους, καθώς και στην κα Ψαράκη και τον κο Κ. Αλεξάκο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Το πλήρες κείμενο με τις αρχικές ερευνητικές υποθέσεις είναι αναρτημένο στο site  του Δικτύου www.ddp.org.gr

Εργαστήρι Πολιτισμού-Σχολεία-Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας

Τον Μάιο και Ιούνιο πραγματοποιήσαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη δύο συναντήσεις με διευθυντές  και εκπαιδευτικούς των  γειτονικών σχολείων της περιοχής όπου βρίσκεται ο νέος μας πολιτιστικός χώρος.  Ευχαριστούμε για την οργάνωση αυτών των συναντήσεων ιδιαίτερα,  θερμά και πολύ φιλικά  τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρία Δημοπούλου, Πολιτιστικών Πόπη Κύρδη και τον υπεύθυνο Αγωγής Υγείας Μπάμπη Μπαλτά για τις πρωτοβουλίες, το σχεδιασμό, την κινητοποίηση και τη συμπαράστασή τους  στη σύνδεση του Εργαστηρίου Πολιτισμού του Δικτύου με τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και το μαθητικό πληθυσμό της περιοχής. Οι συζητήσεις με τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς αποτέλεσαν μια πλούσια πηγή ανταλλαγής ιδεών, καθώς ανέδειξαν τις ανάγκες αλλά και  τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που μπορούμε από κοινού να πάρουμε. Στο χώρο μας  στην οδό Αλκαμένους υποδεχθήκαμε στη διάρκεια  μιας εβδομάδας του Μαΐου  τα πρωινά 14 τάξεις από πέντε Δημοτικά και 1 Νηπιαγωγείο της περιοχής, συνολικά περίπου 245 παιδιά με τους δασκάλους τους.

Εργαστήρι ΠολιτισμούΜΚΟ

Πραγματοποιήσαμε τους μήνες Μάιο και Ιούνιο δύο  συναντήσεις με δέκα φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και συζητήσαμε την υπάρχουσα κατάσταση και τις δυνατότητες συνεργασίας: Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,   ΚΕΘΕΑ–MOSAIC,  Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, PRAKSIS,  Μετάδραση,  Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ΄Ιριδα,  ΒΑΒΕΛ ΜΚΟ (ΣΥΝ – ΕΙΡΜΟΣ),  Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, Εθνικό Ωδείο, Παιδί και Κόσμος. Ανταλλάξαμε εμπειρίες και γνώσεις για την περιοχή και τους πολιτισμικούς πόρους που διαθέτει,  και ιδέες για τη δημιουργία ενός δικτύου που θα προωθεί τη μεταξύ μας  συνεργασία και πιθανές μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Εργαστήρι Πολιτισμού-Χρωματιστά Δέντρα

Οργανώσαμε για τα παιδιά τον Ιούνιο και Ιούλιο, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας,  τέσσερις  απογευματινές συναντήσεις δημιουργικής δραστηριότητας με τίτλο «Χρωματιστά Δέντρα» με τη συμμετοχή παιδιών και μητέρων  από τη γύρω περιοχή, καθώς και φίλων και εθελοντών του Δικτύου. Με πολύχρωμα κουβάρια μαλλί, βελόνες και βελονάκια ξεκινήσαμε να  φτιάχνουμε πολύχρωμα φουστανάκια για τα δέντρα. Χειροποίητες κατασκευές  που εκπέμπουν ένα σήμα αισιοδοξίας και δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα. Η φίλη μας Βούλα Σαμαρά πρόσφερε στον αίθριο χώρο της βιβλιοθήκης δημιουργικές δραστηριότητες στα παιδιά, που συνέδεαν τα πολύχρωμα δέντρα μας με  τη ζωή των δέντρων στις  διάφορες εποχές και τα βιώματα των παιδιών στη σχέση τους με τη φύση. Το πρόγραμμα «Πολύχρωμα Δέντρα» θα πλέξει και θα ντύσει επιλεγμένα δέντρα στην περιοχή που θα σηματοδοτούν το χώρο μας στην Αλκαμένους, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ορισμένα σχολεία, ΜΚΟ και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς. Όλο αυτό το πολιτιστικό δίκτυο σκοπεύει να οργανώσει στη συνέχεια μια γιορτή με πολύχρωμα δέντρα στο Π. Άρεως, με εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες και να προσκαλέσει  παιδιά από τις γύρω περιοχές και την πόλη να συμμετέχουν. Μπορείτε να δείτε και  το σχετικό video: https://www.tovima.gr/webtv/politics/#334018

Εκδήλωση

Στις 21 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής οργανώσαμε μια γιορταστική εκδήλωση για όλα τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου στο καφέ Φαεινόν,  στα Εξάρχεια. Τη μουσική διάλεξε ο φίλος μας Πέτρος Τσαπίλης, καταπληκτικός Dj και η  βραδιά κύλησε σε ρυθμούς ethnic, latin, rock, με μουσική και τραγούδια από τον Elvis Presley και τους Rolling Stones μέχρι τη Madonna και την Lady Gaga.

Πολλές ευχαριστίες στους φίλους και φίλες που κατέθεσαν χρήματα στον τραπεζικό λογ/σμό του Δικτύου και που μας στηρίζουν σταθερά: Interamerican  510 ευρώ, Δανάη Τζαμτζή 260 ευρώ, Ρούλα Στράτου  40 ευρώ, Εύα Ζορμπά 100 ευρώ, Κατερίνα Χλωρού 90 ευρώ, Μαριάννα Θέμελη 200 ευρώ, 145 ευρώ από τη λαχειοφόρο αγορά υπέρ του Δικτύου που πραγματοποίησαν στο Πασχαλινό παζάρι οι Μόνικα, Σταυρούλα, Kίκο, Μάρη, Σάντρα με την βοήθεια της Μαριάννας και όλων αυτών που το υποστήριξαν με κέφι  και αποφασιστικότητα, Γιάννα Αλιβιζάτου 50 ευρώ, Μάρβα Βελλιανίτη 50 ευρώ,  Ευαγγελία Ραζή 50 ευρώ.

Ευχαριστούμε τη Μαθητική Κοινότητα της Σχολής Μωραϊτη για τη χορηγία των  2.000 ευρώ που κατέθεσε στο λογ/σμό του Δικτύου.

Στη μνήμη του Αλέξη Δημαρά η Σχολή ΧΙΛΛ κατέθεσε  200 ευρώ στο λογ/σμό του Δικτύου.

Στη μνήμη του Μιχάλη Δεσύλλα, η κα Άννα  Ιωαννίδου κατέθεσε  50 ευρώ στο λογ/σμό του Δικτύου. 

Ευχαριστούμε την εφημερίδα ΑΥΓΗ για τη δωρεάν δημοσίευση  της περίληψης του Καταστατικού μας.

Σεμινάριο Θετικής Γονεϊκής Διαπαιδαγώγησης  

Με την πρωτοβουλία και την επιστημονική ευθύνη  του καλού φίλου Κωσταντίνου Φώσκολου,  διδακτορικού ερευνητή του Παν/μίου της Οξφόρδης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τρίμηνο Μαίου-Ιουνίου  δωρεάν «Σεμινάριο Θετικής Γονεϊκής Διαπαιδαγώγησης». Μαζί με το Δίκτυο συνδιοργανωτές ήταν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Ίδρυμα Ωνάση, το ΙΚΠΙ (Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής) και οι εκδόσεις Πατάκη που το φιλοξένησαν στο βιβλιοπωλείο τους.  Στο σεμινάριο συμμετείχαν  συνολικά περισσότεροι από τριακόσιοι  γονείς ενώ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά  στον παιδότοπο του βιβλιοπωλείου Πατάκη. Ευχαριστούμε τον Κωσταντίνο Φώσκολο, τον Γιάννη Τούντα και την Ελίζα Φερεκίδου του ΙΚΠΙ, την Έλενα Πατάκη, την Πάολα Ζάγκου και την Ελένη Μήτκου.

Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο

Το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου συνεχίσαμε να έχουμε  σταθερή  εβδομαδιαία παρουσία της ομάδας εθελοντών στην Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο. Με την οικονομική συνεισφορά πολλών φίλων μοιράσαμε στη διάρκεια αυτού  του τριμήνου  πακέτα τροφίμων και  είδη πρώτης ανάγκης σε μητέρες. Στην εβδομαδιαία μας παρουσία κάθε Τρίτη πραγματοποιήσαμε μαθήματα,  λειτουργήσαμε τον παιδότοπο με παιχνίδια, ζωγραφική και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Συμμετείχαν στα μαθήματα: Δήμητρα, Ροδούλα, Μυρσίνη. Ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά: Βασιλική Πέτσα, Νάνσυ, Νίνα, Χριστίνα Ο. Παιδότοπος: Ελένη, Νάνσυ, Χριστίνα Ο.,  Μυρσίνη, Ελένη, Αναστασία, Γεωργία, Μίνη, Νίνα, Αντιγόνη. Παρασκευή φαγητού: Κίκο, Πέπη, Αλασάν, Τσάρλς, Βιτάλις.

Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο-Προσφορές

Ευχαριστούμε θερμά τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική  εταιρεία  «Πύρνα» και την πρόεδρό της κα Μαρίνα Φλέγκα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και κινητοποίησε τα μέλη του συλλόγου, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των Αφγανών μητέρων στο Μεταξουργείο τον περασμένο Μάρτιο και τον Μάιο ξανά. Η προσφορά ήταν πολύτιμη με  πολλά πακέτα   πάνες για τις οποίες υπάρχει διαρκής μεγάλη ανάγκη, σερβιέτες, παιδικά ρούχα, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά. Ευχαριστούμε επίσης τη Μαρία Φαγογένη που βοήθησε σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε τη Γιάννα Αλιβιζάτου που δεν ξεχνάει να στέλνει γλυκά και παγωτά στις εκδηλώσεις των παιδιών του Μεταξουργείου. Ευχαριστούμε τη φίλη Θεοφανώ Ντάφλα για τα ρούχα που έφερε στο Μεταξουργείο και τη Λέλα Αποστολοπούλου για τα ρούχα και τα  παιχνίδια. Ευχαριστούμε τη σχολή Χιλλ που  στο ανταλλακτικό παζάρι που οργάνωσε το Μάιο  μας έδωσε  τρόφιμα κι εμείς  χειροποίητες πάνινες καρφίτσες που κατασκεύασαν οι γυναίκες της Αφγανικής Κοινότητας.

Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο-Interamerican Medifirst

Ευχαριστούμε τον διευθυντή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κο Γιάννη Ρούντο και τη συνεργάτιδά του κυρία Χρύσα Ελευθερίου για το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων για πολυμελείς  οικογένειες προσφύγων που οργάνωσε η Interamerican σε συνεργασία με το Πολυιατρείου Medifirst. Ευχαριστούμε θερμά τον επικεφαλής κο Νικόλαο Μητσακάκη και το προσωπικό του Πολυϊατρείου για την ευγένεια και τη διακριτικότητα με την οποία αντιμετώπισαν τις οικογένειες. Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της μεταφοράς των οικογενειών από τη Σχολή Χιλλ. Χάρη στην κοινή προσπάθεια όλων εξήντα Αφγανές μητέρες και τα παιδιά τους πραγματοποίησαν τις αναγκαίες ιατρικές  εξετάσεις κατά τους μήνες Μάϊο- Ιούνιο. Τις οικογένειες συνόδευε κάθε φορά η Ελένη Μήτκου και τη διερμηνεία πραγματοποίησαν ο Τσαμάν Κιαμί και η Ιωάννα Κατσαρού.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί το φθινόπωρο.

Κοινότητα Αφγανών Προσφύγων στο Μεταξουργείο-Εκδηλώσεις για τα παιδιά

Τον Μάιο πραγματοποιήσαμε εργαστήρι με θέμα: «Τα Δικαιώματα του Παιδιού» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και με εμψυχωτή τον Χρήστο Χριστόπουλο για τα προσφυγάκια και όλα τα παιδιά της περιοχής στην πλατεία Αυδή.

Τον Ιούνιο  οργανώσαμε τρεις υπαίθριες εκδηλώσεις για τα στην πλατεία Αυδή. Την πρώτη εκδήλωση με παιχνίδια, μπάλες και ζωγραφική. Τη δεύτερη εκδήλωση σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καλειδοσκόπιο» με ζωγραφική και ομαδικά παιχνίδια. Η τρίτη εκδήλωση είχε τον τίτλο «Ήλιε καλό καλοκαίρι!!» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία». Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικά  και εικαστικά παιχνίδια.

Ασκητική-Θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής

Θερμές ευχαριστίες για τη γενναιόδωρη προσφορά μέρους των εσόδων της παράστασης «Ασκητική» στον σκηνοθέτη Πάνο Αγγελόπουλο, στη φίλη μας Μαρία Καλίτση και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, που πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μουσικής.

Μικρή γιορτή αποφοίτησης

Τον Ιούνιο οργανώσαμε μια μικρή γιορτή ανάμεσα σε λίγους φίλους που γνωρίζουν τον Χασάν εδώ και καιρό, για να τον συγχαρούμε  που τελείωσε τη σχολή Σεφ ξεπερνώντας γενναία όλες τις δυσκολίες και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Γιώργο Καραβία που είχε αναλάβει για δυο χρόνια το συνολικό ποσό των διδάκτρων καθώς και την ενθάρρυνση και πολλαπλή υποστήριξη του Χασάν.

Γιώργο σ’ ευχαριστούμε!!!

Πρώτη χρονιά στη Σχολή Κινηματογράφου

Ο Αλασάν ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη  χρονιά στη σχολή Σταυράκου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και φίλες που στη μνήμη του Νίκου Θέμελη συνέβαλαν στα δίδακτρα της σχολής. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή, τους καθηγητές και τους συμμαθητές του Αλασάν που τον στήριξαν στη δύσκολη προσπάθεια που είχε μπροστά του. Ήδη  φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί τις εκδηλώσεις μας και ολοκλήρωσε ένα 3λεπτο βιντεάκι όπου παρουσιάζει τις δράσεις  του Δικτύου. Σύντομα θα το ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας για να το δείτε όλοι.

Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό τα νέα μέλη του Δικτύου, που  αυτό το τρίμηνο ήταν 24. Τους ευχαριστούμε και τους καλοδεχόμαστε στην παρέα μας.

Ευχαριστούμε το Βήμα για την παρουσίαση της δράσης μας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την  Athens Voice και  το Protagon που  δημοσιεύουν σταθερά τις εκδηλώσεις και τις προσκλήσεις μας.

Ευχαριστούμε τη Σοφία Α. για την προσφορά της κιθάρας στον Τσαμάν.

Ευχαριστούμε το μέλος μας γιατρό Τάσο Δουδουλακάκη που είναι πάντοτε πρόθυμος να βοηθήσει.

Θερμές ευχαριστίες στο Φάρο Τυφλών Ελλάδος,  τη διευθύντρια κα Γεωργία Μήλα, τη Γενική Γραμματέα κα Ζωή Γερουλάνου και την κοινωνική λειτουργό κα Δώρα Καραμιχαλάκου για την ένταξη του Τσαμάν στο πρόγραμμά τους. Η βελτίωση της καθημερινής ζωής του είναι για όλους μας σημαντική.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Τσαραπατσάνη για τη νομική του υποστήριξη αυτό το τρίμηνο και για τη φροντίδα του σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες υπήρξε πολύτιμος σύμβουλος.

Ευχαριστούμε τη Μαρίνα Φλέγκα για το air-condition που θα δροσίζει το νέο χώρο του Δικτύου και για την εξαιρετική  διάθεση συνεργασίας και αλληλεγγύης που τη διακρίνει.

Συνέδρια-Ευρωπαϊκές Συναντήσεις-Ημερίδες

Το Δίκτυο αντιπροσώπευσε η ειδική γραμματέας του Χριστίνα Σκούρτη μετά από επίσημη πρόσκληση τέλη  Μαΐου στην 7η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την  Ένταξη, που πραγματοποιήθηκε  στις Βρυξέλλες, με  θέμα  το δικαίωμα στην οικογενειακή επανένωση των υπηκόων τρίτων χωρών που ζουν στην ΕΈ (Οδηγία 2003/86/ΕΚ). Η συνάντηση αφορούσε την ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους που θα  γίνουν  αποτελεσματικότεροι οι  κανόνες για την οικογενειακή επανένωση.

Το Δίκτυο συμμετείχε τον Ιούνιο με τη Χριστίνα Σκούρτη ως εκπρόσωπο του Δικτύου ΜΚΟ στην εξέταση της Εθνικής Αντιπροσωπείας της 2ης και 3ης Εθνικής Έκθεσης για την Εφαρμογή της «Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» από την αρμόδια Επιτροπή του ΟΗΕ στη Γενεύη. Τις καταληκτικές παρατηρήσεις μπορείτε να  διαβάσετε  εδώ.

Συμμετείχαμε στην ημερίδα  που οργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας με τίτλο “Πρόσβαση των ανηλίκων αιτούντων άσυλο στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα-Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις”. Την ημερίδα παρακολούθησαν τα μέλη μας  Χριστίνα Οικονομοπούλου και Νάνσυ Δεσποτοπούλου.

Συμμετείχαμε  στο Β΄ Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link,  που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο. Στον εκθεσιακό χώρο παρουσίασε το υλικό του Δικτύου η Ελένη Μήτκου και τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε η Χριστίνα Οικονομοπούλου.

Συμμετείχαμε στην εκδήλωση που οργάνωσαν το Μάιο η Microsoft Ελλάς και η EuroCharity με τίτλο «Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων». Την εκδήλωση παρακολούθησε η Αφροδίτη  Δήμου.

Το Δίκτυο συμμετείχε τον Ιούνιο στην Ημερίδα  Μathisis 2.0 που αφορούσε καινοτομικές πρωτοβουλίες νέων και καλές πρακτικές για την αξιοποίηση των Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης. Συμμετείχε επίσης στη βράβευση των μαθητών και μαθητριών, καθώς και των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας του 2011, με θέμα «Ρατσισμός και ξενοφοβία: Επικίνδυνα φαινόμενα για μια χώρα». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η ‘Ύπατη Αρμοστεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. 

Συμμετείχαμε τον Ιούνιο στην «Ημερίδα της Γ.Γ.Ν.Γ. για το  Ευρωπαϊκό  Έτος Εθελοντισμού 2011», που πραγματοποιήθηκε   στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Την εκδήλωση παρακολούθησε η Χριστίνα Οικονομοπούλου.

Συνεργασίες

Συνυπογράψαμε τον Μάιο την έκκληση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας μαζί  με 166 ευρωπαϊκούς φορείς  σχετικά με την πρόταση αναδιατύπωσης της Οδηγίας για τις Συνθήκες Υποδοχής και τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Η Διεθνής Αμνηστία σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και Εξόριστους (ECRE), απηύθυναν έκκληση προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση των ελαχίστων εγγυήσεων αναφορικά με την κράτηση των αιτούντων άσυλο.

Το Δίκτυο έγινε τον Μάιο μέλος του ΚΕΣΑΘΕΑ / Δράσεις και Υπηρεσίες Δήμων και Φορέων (www.kesathea.orgκαι   συμμετέχει στο  Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών www.qualitynet.gr .

Αναλυτικά κείμενα για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, περισσότερες πληροφορίες, καθώς και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο site του Δικτύου www.ddp.org.gr

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη διαφάνεια και την επικοινωνία των εθελοντών και όσων στηρίζουν τις δράσεις μας. Πιστεύουμε στη μικρή ή μεγαλύτερη συμμετοχή που καθένας μπορεί να προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες και την επιθυμία του, στις πρακτικές ιδέες, στις συνεργασίες που οικοδομούν την εμπιστοσύνη στη συλλογικότητα, στις πρωτοβουλίες που ευαισθητοποιούν και διευρύνουν τον κύκλο των φίλων. To Δίκτυο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική συνδρομή των μελών και των φίλων του.