ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ – 16 Ιανουάριος –Μάιος 2014

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Άλλη μια δημιουργική (σχολική) χρονιά ολοκληρώθηκε για το Εργαστήρι Πολιτισμού. Φέτος οι Δημιουργικές Ομάδες ήταν περισσότερες, με περισσότερα παιδιά και δραστηριότητες. Επίσης περισσότεροι ήταν και οι εθελοντές και τα παιδιά της ενισχυτικής διδασκαλίας. Όλοι μαζί παιδιά, γονείς, εθελοντές, εκπαιδευτικοί, μέλη και φίλοι του Δικτύου λειτουργήσαμε όλους αυτούς τους μήνες σαν μια ζωντανή κοινότητα που νοιάζεται, φροντίζει και δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της αλλά και με τον έξω κόσμο.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους απ’ την καρδιά μας που συμβάλλατε σ’ αυτό με τον δικό σας τρόπο. Ο χρόνος σας, τα χρήματα, η υλική και ψυχολογική υποστήριξη, η αναζήτηση λύσεων, οι έξυπνες ιδέες, όλα μαζί αποτελούν σημαντική υποστήριξη και απόδειξη πολύτιμης κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το «Εργαστήρι Πολιτισμού» λειτούργησε όλους τους μήνες καθημερινά και σταθερά από τις 9 το πρωί ως τις 7.30 το απόγευμα με Δημιουργικές Ομάδες,   ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετς, εκπαιδευτικά προγράμματα, ψυχαγωγικά παιχνίδια, συναντήσεις με συγγραφείς, εκδηλώσεις, ταινίες.

Τα πρωινά σχολικές τάξεις από την περιοχή αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας παρακολούθησαν και φέτος τα δύο εκπαιδευτικά μας προγράμματα «Μικροί αναγνώστες στον κόσμο των βιβλίων» και «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσα μας;».

Στις Δημιουργικές Ομάδες προστέθηκαν το «Δημιουργικό παιχνίδι Προσχολικής Ηλικίας» με τη Μαρία Μάχα και «Οι ήρωες των βιβλίων και εγώ» με την Όλγα Αυγουστάτου και την Ευγενία Δήμα. Επίσης καλωσορίζουμε στις Δημιουργικές Ομάδες τους νέους εθελοντές: Σταυρούλα Κοτσάλου, Έλενα Θυμή, Άννα Τζιβάνη, Άννα Μαρία Οθωναίου και Αγγελική Νάκου.

Καλωσορίζουμε επίσης τους νέους εθελοντές της ενισχυτικής διδασκαλίας: Σεμπάστιαν Κοντοβουνήσιο, Βιόλα Τζόκα, Βίλλη Μίτρακα και Ειρήνη Κονδύλη.


ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ οφείλουμε στις αγαπημένες φίλες και φίλους που στηρίζουν συστηματικά το Δίκτυο με τις δωρεές τους: την Μαριάννα Θέμελη, την Αντιγόνη και τον Νίκο Τσαραπατσάνη, την Εύα Ζορμπά, τη Δανάη Τζαμτζή, την Κατερίνα Χλωρού.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ΟΤΕ για τη δωρεά των πέντε χιλιάδων ευρώ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα Μπισκότα Παπαδοπούλου για τη δωρεά των δύο χιλιάδων ευρώ.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Interamerican για τη δωρεά των χιλίων πεντακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ και την υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Λασκαρίδη για τη συνεργασία μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσά μας;», το οποίο ενθάρρυναν και φιλοξένησαν με ενθουσιασμό και γενναιοδωρία.

Ευχαριστούμε την εταιρία Vodafone που μας πρόσφερε ένα από τα πιο ευχάριστα νέα αυτό το διάστημα: την επιλογή της δικής μας Φωτεινής Αβδελλή  ανάμεσα στους 10 φετινούς  νικητές του προγράμματος  VodafoneWorldofDifference. Όλοι στο «Δίκτυο» είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι,  που η Φωτεινή επιλέχθηκε ανάμεσα σε 242 προτάσεις για να εμπλουτίσει και να διευρύνει ως βιβλιοθηκονόμος από τα μέσα Ιανουαρίου και για έξι μήνες τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του «Εργαστηρίου Πολιτισμού».

Στις 31 Ιανουαρίου κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, παρέα με τους μουσικούς Αλκιβιάδη και Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο, που μας διασκέδασαν και μας ζέσταναν με την όμορφη μουσική τους και τους ευχαριστούμε θερμά.

Η Κοινότητα των Αφγανών προσφύγων με αφορμή την Αφγανική Πρωτοχρονιά, που συμπίπτει με την έναρξη της Άνοιξης οργάνωσε μια εκδήλωση στο Θέατρο Εμπρός με μουσική, τραγούδια και μια θεατρική παρουσίαση. Το Δίκτυο συμμετείχε με τη Συλλογική Αφγανική Κουζίνα και δώρα για τα παιδιά από την Kellogg’s. Tην ίδια ημέρα πραγματοποιήσαμε μια εκπομπή με μαρτυρίες και αφγανική μουσική στον ραδιοφωνικό σταθμό
στο Κόκκινο 105,5
στην οποία παρουσιάσαμε αναλυτικά τα προβλήματα των προσφύγων και των στρατοπέδων. Ο Τσαμάν έπαιξε με ένα αυτοσχέδιο ούτι που έχει φτιάξει ο ίδιος και τραγούδησε ένα Αφγανικό τραγούδι που συγκίνησε όσους το άκουσαν.

Στις 16 Μαρτίου η ομάδα της Ιλίρα Μπακάλη, «Μαθαίνουμε παίζοντας την αλβανική γλώσσα» που φιλοξενεί το Εργαστήρι Πολιτισμού παρουσίασε   την ‘‘ Γιορτή της Αλφαβήτας” στον Πολυχώρο «Άννα Μαρία Καλουτά».


«Παιδιά- Αναγνώστες σε δράση»
2 Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Φέτος, για δεύτερη χρονιά οργανώσαμε την καμπάνια για το Παιδικό Βιβλίο με τη σύμπραξη 40 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων. Όλοι μαζί, με τις εκδηλώσεις μας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της ανάγνωσης και τις δυνατότητες που προσφέρει στα παιδιά το διάβασμα, ώστε να συγκεντρώσουν την προσοχή τους σε ένα κείμενο, να αναζητήσουν και να οργανώσουν τις πηγές τους, να επιλέξουν πληροφορίες για ένα θέμα, να γράψουν εκφράζοντας τις δικές τους σκέψεις και επιθυμίες, να επικοινωνήσουν με άλλα παιδιά, να διερευνήσουν νέες πραγματικότητες, να δυναμώσουν και να εμπλουτίσουν τα ενδιαφέροντά τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να κυνηγήσουν τα νοήματα που προσφέρει ο κόσμος των βιβλίων σαν ανάσα στην πιεστική καθημερινότητα που τα περιβάλλει.

Η καμπάνια περιελάμβανε: Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ, αφίσα και έντυπο. Το «Δίκτυο» πραγματοποίησε στις 2 Απριλίου γιορτή για τους συγγραφείς Παιδικών Βιβλίων με τίτλο: «Εαρινή Σύναξη Συγγραφέων», κατά την οποία μας τίμησαν με την παρουσία τους οι συγγραφείς: Βάσω Ψαράκη, Ζωή Βαλάση, Μανώλης Μαυρολέων, Μαρίζα Ντεκάστρο, Νάνσυ Τρικκαλίτη, Φωτεινή Φραγκούλη, Εύη Γεροκώστα.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπράττοντες φορείς και τους φίλους που εργάστηκαν για τις δεκάδες εκδηλώσεις της καμπάνιας και ανέδειξαν τη σημασία της ανάγνωσης για την ανάπτυξη των παιδιών: ΟΠΑΝΔΑ- Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Μουσείο Ηρακλειδών, Καλειδοσκόπιο Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Εκδόσεις Κέδρος, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Εκδόσεις Πατάκη, Εκδόσεις Κόκκινο, Οξυγόνο από Μεταίχμιο, Εκδόσεις Οσελότος, Εκδόσεις Vakxikon.gr, Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής/Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων, Α’ Δ/νση Π.Ε. Αθηνών/ Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων, Δ/νση Π.Ε. Βοιωτίας, 4ο Ν/Π Ν. Ιωνίας Βόλου, 31ο Ν/Π Αθηνών, 35ο Δ/Σ Αθηνών, Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, 2ο Νηπιαγωγείο Ορχομενού, 12ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Κρήτης, Νηπιαγωγείο «Το Μικρό Εργαστήρι» Ηράκλειο Κρήτης, Ελληνικό Τμήμα IBBY- Κύκλος Παιδικού Βιβλίου, Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών- Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, Κέντρο Ερευνών «ΡΙΖΕΣ», PlayGroup , Ένα παιδί, ένας κόσμος, Πύρνα, QualityNetFoundation, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς- Βιβλιοθήκη, Πολιτιστική Εταιρεία Φρέον, Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Παρασκευής, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, Δήμος Καλλιθέας- Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου- Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Δ/νση Π.Ε. Β’ Αθήνας: Αγωγή Υγείας, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Πολιτιστικά Θέματα.


Κάθε Παιδί Μοναδικό

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Ίδρυμα Λεβέντη, που ενέκρινε το πρόγραμμά μας και μας εμπιστεύτηκε την πραγματοποίηση της δράσης «ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ – Παιδιά σε κίνδυνο». Το πρόγραμμα στοχεύει στην πολλαπλή υποστήριξη ιδιαίτερα ευάλωτων οικογενειών. Η στήριξη, υλική και υπηρεσιών, θεμελιώνεται στη δημιουργία «εξατομικευμένου σχεδίου υποστήριξης» για κάθε παιδί και οικογένεια. Ενημερώσαμε τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της περιοχής του Στ. Λαρίσης και πραγματοποιήσαμε μαζί τους συναντήσεις, με στόχο τη κατάρτιση του σχεδίου και των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα, καθώς και της συγκέντρωσης αναγκών και αιτημάτων. Οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν μια αφετηρία ιδιαίτερου προβληματισμού, ανταλλαγής πληροφοριών και ιδεών. Συμμετείχαν η Καλλιόπη Κύρδη από το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων της Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών, η Μαριάννα Ντιντίγκου, διευθύντρια και η Μαρία-Βέρα Κοντορούση, εκπαιδευτικός του 32ου Δ/Σ Αθηνών, ο Βαγγέλης Μόκος, διευθυντής του 50ου Δ/Σ Αθηνών, ο Δημήτρης Κρητικός, διευθυντής του 50ου Δ/Σ Αθηνών, η Μαρία Καλατζοπούλου, προϊσταμένη του 34ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, Μαρίνα Κουμαριανού, διευθύντρια του 2ου Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αθηνών, η Νατάσα Δίπλα, προϊσταμένη του 31ου Νηπιαγωγείου Αθηνών και εκ μέρους του Δικτύου, η Μυρσίνη Ζορμπά, η Αγγελική Σανδήλου, η Βιόλα Τζόκα και η κοινωνική λειτουργός Βάλια Μάνθου.


Το Δίκτυο συμμετείχε στο μαθητικό φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας με την προβολή του βίντεο που δημιούργησε το Δίκτυο στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης «Mind the Eurogap!».

Η Χριστίνα Οικονομοπούλου εκπροσώπησε το Δίκτυο στην ημερίδα «Γυναικεία Δημιουργικότητα και Αλληλεγγύη», του Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία». Επίσης συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα: «Συμμετοχή σε θεσμούς συλλογικής εκπροσώπησης», του Κέντρου Μελετών και Ερευνών Διοτίμα. Συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, του QualitynetFoundation. Και στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας «SustainableGreece 2020”, που οργάνωσαν το QualitynetFoundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών. Επίσης, συμμετείχε στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece.

Η Στέλλα Τσίτουρα, παιδίατρος και μέλος του ΔΣ του Δικτύου, εκπροσώπησε το Δίκτυο στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου με τίτλο «Σωματική τιμωρία & Δικαιώματα των Παιδιών».

Η Αγγελική Σανδήλου παρουσίασε την ιστορία και τη δράση του Δικτύου σε ημερίδα της OMER, (Παράρτημα Αθήνας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής) παρουσιάζοντας την ιστορία και τη δράση του.

Η Μυρσίνη Ζορμπά συμμετείχε στην ημερίδα με τίτλο «Παιδιά σε Κίνδυνο: Πρόληψη & Θεραπεία». Η εισήγησή της είχε τίτλο «Αξιοποίηση πολιτισμικών πόρων προς όφελος της κοινότητας. Το παράδειγμα του Εργαστηρίου Πολιτισμού στο Στ. Λαρίσης». Ζωγραφικές των παιδιών της Δημιουργικής Ομάδας «Χρώματα και Λέξεις» στόλισαν τους χώρους της ημερίδας. Την ημερίδα διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ένα παιδί ένας κόσμος».


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Από το Μάρτιο ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με το Ωδείο Καλομοίρη το οποίο είχε την ευγένεια να μας παραχωρήσει χώρο και μας φιλοξενεί σε εβδομαδιαία βάση για την πραγματοποίηση μαθημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων της Α’ Δ/νση Π.Ε. Αθηνών πραγματοποίησε στο Εργαστήρι Πολιτισμού δύο βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Η ετερότητα μέσα από τη λογοτεχνία».

Φέτος είχαμε τρεις συνεργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΤΗΡΙΖΕΙ»: οι Εκδόσεις Πατάκης, οι Εκδόσεις Κέδρος και η Μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Αστική Εταιρεία Πύρνα μας στήριξαν με εργαστήρια, συγγραφείς, εκδηλώσεις και εκδρομές, εντός και εκτός του «Εργαστηρίου Πολιτισμού». Πιο συγκεκριμένα:

 Τον Φεβρουάριο οι Εκδόσεις Πατάκη συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Στηρίζει» με:

  • τη Βάσω Ψαράκη και το βιβλίο της «Το Κάστρο της Σουμουτού»
  • τη Φωτεινή Φραγκούλη το βιβλίο της «Μισό πιθάρι», τους «Οι άγγελοι των κοχυλιών» και το «Κατ-γιατ-καραγιάτ»
  • την Ομάδα τέχνης «Πάροδος» και την «Ισχυρή μύτη» του Νέστορα Ασημομύτη, της Ελένης Μπακογεωργίου, στα Παραμυθένια μεσημέρια Σαββάτου στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη
  • τον Βαγγέλης Ηλιόπουλος και το βιβλίο του «Ο Τριγωνοψαρούλης, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ…αχινό»
  • τον Μανώλη Μαυρολέων και το βιβλίο του «Η Κίκο ταξιδεύει και γνωρίζει τον κόσμο»

 Τον Μάρτιο η Πύρνα συμμετείχε στο πρόγραμμα «Στηρίζει» με:

  • τη Μαρία Λαγωνίκα και το εργαστήρι «Είμαστε διαφορετικοί και ίδιοι!»
  • την Αποκριάτικη Γιορτή στο Εργαστήρι Πολιτισμού
  • την Επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας
  • τα Μαθήματα zumba

Τον Μάιο οι Εκδόσεις «Κέδρος» συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Στηρίζει» με:

  • τον συγγραφέα Γιώργο Παναγιωτάκη και τη σειρά των βιβλίων του «Αταξίες στην τάξη»
  • τη Ζωή Βαλάση και το βιβλίο της «Παπαρούνα κόκκινη»
  • την Παναγιώτα Πλήση και το εργαστήριο «Από το θεατρικό παιχνίδι στη δημιουργική γραφή»
  • τη Χριστίνα Φραγκεσκάκη και το βιβλίο της « Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά»
  • τη Εύη Τσιτιρίδου και το Δημιουργικό εργαστήριο με αφορμή το βιβλίο «Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια»
  • τη Λέλα Στρούτση και το εργαστήριο εικονογράφησης «Χάρτινοι Ήρωες»
  • τη Μάγια Δεληβοριά και το Θεατρικό εργαστήριο «Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα!»

To Δίκτυο σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) οργάνωσε την επίσκεψη 4 σχολείων της περιοχής στα έργα του Φαλήρου, όπου χτίζεται η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή. Τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου. Συμμετείχαν η Γ΄ και Δ΄ τάξη του 32ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, η Δ΄ και Ε΄ τάξη του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, η Ε΄ τάξη του 50ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, η Στ΄ τάξη του 54ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία τους: Φώτη Ψυχάρη, Χαράλαμπο Μπαλτά, Μαρία-Βέρα Κοντορούση, Δάφνη Αθανασίου Αποστόλη Ρέσσο.

 ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!!!

Στη Βάσω Ψαράκη για το υπέροχο επιδαπέδιο παιχνίδι που σχεδίασε αποκλειστικά για τα παιδιά του Δικτύου, με καταπληκτικές ζωγραφικές και έξυπνες σπαζοκεφαλιές. Ένα δώρο που θα ψυχαγωγεί και, ταυτόχρονα, θα καλλιεργεί στα παιδιά την έννοια των δικαιωμάτων. Κι ακόμη την ευχαριστούμε για το εργαστήριο «Μια ωραία Πεταλούδα», που έφερε την Άνοιξη στη γειτονιά μας.

Στην Τατιάνα Ζωγράφου και την ομάδα της: τον Κώστα Ζαμπούνη στο τραγούδι, τον Βαγγέλη Ζωγράφο στο κοντραμπάσο, τον Λευτέρη Γρίβα στο ακορντεόν, τον Πάνο Κανελλόπουλο στο μαντολίνο, την Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο, τον Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο και τον Μιχάλη Πορφύρη στο βιολοντσέλο για τη καταπληκτική συναυλία που πραγματοποίησαν στο «Εργαστήρι Πολιτισμού», βασισμένη στο βιβλίο του Κώστα Μάγου: Ένας γάτος δεν φέρνει την άνοιξη… πολλοί όμως φίλοι-γάτοι ίσως και να μπορούν…

Στο βιβλιοπωλείο Πατάκη, τον Ιανό, τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και την Interamericanγια τη φιλοξενία τους και τη δυνατότητα που μας έδωσαν να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τις δραστηριότητες του Δικτύου και να συλλέξουμε συνδρομές και δωρεές.

Στη Μαρίζα Ντεκάστρο για το βιωματικό εργαστήριο που πραγματοποίησε με τίτλο: «Τι και πώς στην Προϊστορία», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της.

Στην Αμάντα Σοφιανοπούλου και τη Νεφέλη Παπαδερού που ζέσταναν την Πασχαλινή μας Γιορτή με το θεατρικό αναλόγιο του βιβλίου «Το τελευταίο χρυσό αυγό του κόσμου» του Χρήστου Μπουλώτη.

Στον Βαγγέλη Ηλιόπουλο για τις δωρεάν προσκλήσεις που μας εξασφάλισε στη θεατρική παράσταση: «Τριγωνοψαρούλη μην εμπιστεύεσαι…ΠΟΤΕ αχινό» της ομάδας «Λωτοφάγοι» στο θέατρο Eliart.

Στην Ιωάννα Γκουρτσιούμη και την Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών για το εργαστήριο που διοργάνωσαν με τίτλο: «Ας γίνουμε αρχαιολόγοι».

Στη Νορβηγική Πρεσβεία για τις θέσεις που μας εξασφάλισε στο εικαστικό εργαστήριο «Η δική μου αόρατη πόλη» που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικής Δράσης της Έκθεσης «HAVINGTHEIRSAY».

Στη θεατρική ομάδα «Κινητήρας Χοροθέατρο» για τις δωρεάν προσκλήσεις που μας εξασφάλισε για τη διαδραστική χοροθεατρική παράσταση: «Το Τσίρκο που κοιμήθηκε».

Στο Εθνικό Θέατρο για τα εισιτήρια που μας διέθεσε για τη θεατρική παράσταση «ο Μόγλης».

Στο  «Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής» για τα δύο εργαστήρια κεραμικής που διοργάνωσε για τα παιδιά του Εργαστηρίου. Τα έργα των παιδιών εκτίθενται τώρα στο Εργαστήρι Πολιτισμού!

Στον Ράμι Αλέξανδρο Ρασλάν, προπονητή KungFuγια την παρουσίασή του με θέμα τη σχολική βία την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Στον Στέφανο Κατή που μας διασκέδασε με τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα στην αποκριάτικη γιορτή. Στον Γιάννη Νιάρρο για τα καταπληκτικά παιχνίδια του και στην Άρτεμη Ιωάννου για τις υπέροχες ζωγραφιές που έφτιαξε στα πρόσωπα των παιδιών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Βασάλο και το συνεργάτη του Γιάννη Ακιόζογλου για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου «Μυστική Αποστολή», καθώς και το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που δημιούργησαν.

Ευχαριστούμε τον παλιό φίλο μας Γιάννη Κωτσάνη και την Ειρήνη Σπυράτου για τα Διαδραστικά Εργαστήρια Ψηφιακής Δημιουργίας με ταμπλέτες που οργάνωσε με τα παιδιά του Εργαστηρίου.

Ευχαριστούμε τον Οδυσσέα Ιωάννου, την Αμαλία Ζέπου, τον Αντώνη Τολάκη, τη Ράνια Μπουμπουρή που μας έκαναν την τιμή να έρθουν στο Εργαστήρι, να γνωρίσουν τα παιδιά και να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα μαζί τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Κουκαλάνι, για το βιωματικό εργαστήριο που πραγματοποίησε με την ομάδα του αλλά και τις δωρεάν προσκλήσεις που μας εξασφάλισε για τη θεατρική του παράσταση «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης».

Την Ελένη Σεφερλή και την Βιόλα Τζόκα που μας βοήθησαν στα πασχαλινά παζάρια.

Την Κίκο Κανελιά, τη Χαρούλα Αβδελλή, το ζαχαροπλαστείο “Desserts” που μας πρόσφεραν νόστιμα γλυκά.

Το βιβλιοπωλείο Μίνωας, τις εκδόσεις Πατάκη, τις εκδόσεις Κέδρος, τον Φίλιππο Νταραγιάννη, την Χριστίνα Μπούφαλη, την Έρη Σφαέλου, το μικρό μας φίλο Ραφαήλ για τα βιβλία που μας δώρισαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία και τον Ηρακλή Κουνάδη για τις 10 ταμπλέτες που δώρισαν, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες με τα παιδιά του Δικτύου, καθώς και με τα σχολεία που συνεργαζόμαστε.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Nestle για τη δωρεά δημητριακών με τα οποία τροφοδοτήσαμε τα παιδιά κατά τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα SM Σκλαβενίτης που εξακολουθούν να μας παρέχουν επιταγές για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών ΣΟΣ για τις παιδικές τροφές και τα ρούχα που πρόσφεραν σε παιδιά του Δικτύου.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Misco για την προσφορά ζυμαρικών, με τα οποία υποστηρίξαμε οικογένειες που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία QualityNet για τη δωρεά δημητριακών Kelloggs, με τα οποία υποστηρίξαμε τα παιδιά του Εργαστηρίου, καθώς και σχολείων της περιοχής.

Ευχαριστούμε θερμά τον οργανισμό HellenicHope για τη δωρεά 15 ταμπλετών, ενός φορητού υπολογιστή και ενός βιντεοπροβολέα, που μας δίνουν τη δυνατότητα εκπαιδευτικών εφαρμογών σε σχολικές τάξεις.

Ευχαριστούμε την Ευγενία Αντωνίου, τη Φωτεινή Αβδελλή, την Κατερίνα Κασιούμη, την Αίντα Ρεσκάλια, τον Ηρακλή και τη Σοφία Κουνάδη, τη Φλώρα Λυκουργιά, τον Μενέλαο Θεοδωρουλάκη για τα ρούχα και τα παιχνίδια που μας χάρισαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δικηγορικό γραφείο Ζέπος-Γιαννόπουλος για την νομική υποστήριξη της πολύ καλή μας φίλης Βικτώρια. Η συμβολή ήταν καθοριστική στην εξέλιξη της υπόθεσής της.

Ευχαριστούμε τη δικηγόρο Μιράντα Παπαδοπούλου για τη νομική της υποστήριξη όχι μία, ούτε δύο αλλά πολλές φορές που την είχαμε άμεση ανάγκη.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον ΟΠΑΝΔΑ και τη Σχολή Αυτοσχεδιασμού Improvibeγια την φιλοξενία δραστηριοτήτων μας.

Ευχαριστούμε τη δικηγόρο Γιώτα Νούση, που προσφέρει εθελοντικά νομικές συμβουλές σε οικογένειες του Δικτύου.

Ευχαριστούμε τους φίλους μας Τσαμάν και Γιάννη για την πολύτιμη βοήθεια τους, κάθε φορά που χρειαστήκαμε διερμηνεία.

Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο για την υποστήριξή του με μουσικές επιλογές και ήχο σε όλες τις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Γαβαλά που μας υποστηρίζει σε τεχνικά θέματα.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς σε όλους τους εθελοντές που είναι δίπλα στα παιδιά και υποστηρίζουν καθημερινά τη λειτουργία του Εργαστηρίου Πολιτισμού: τη Γιώτα Λούκα, την Ειρήνη Κονδύλη, την Ηώ Αμανάκη, την Μάνια Παγωνάκη, το Στέλιο Ποταμίτη, την Πέπη Παχάκη, το Χρήστο Ζωρίδη, τον Γιώργο Κοσμίδη, την Ελένη Σεφερλή, τον Βύρωνα Ντέγκα, τη Ράνι Βούρου, τη Σαφινάζ Ιμπραχήμ, τον Σεμπάστιαν Κοντοβουνίσιο, την Ειρήνη Κονδύλη, την Βιόλα Τζόγκα, την Βίλλυ Μίτρακα, την Κλειώ Σινοπούλου, την Μυρσίνη Ζορμπά, την Ροδούλα Ασκαρίδου, την Βίκυ Λύρα, την Όλγα Αυγουστάτου, την Καλλιόπη Καρούση, την Μαρία Φαφαλιού, τη Ζωή Καρούστα, τη Χαρά Παρασκευοπούλου, την Αμαλία Ζοβοίλη, την Σοφία Ζαραμπούκα, την Άρτεμις Τσάγκου, την Κωνσταντίνα Γεωργίου, τον Σταμάτη Μήτσιο, την Ευαγγελία Καρζή, την Άννα Πυλαρινού, την Νεφέλη Παπαδερού, την Άννα Μάστορη, την Ιλίρα Μπακάλη, την Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, την Έλενα Θυμή, την Άννα Μαρία Οθωναίου, την Μαρία Φαζού, την Αγγελική Νάκου, την Σταυρούλα Κοτσάλου, την Άννα Τζιβάνη, την Ευγενία Δήμα, τον Κωσταντίνο Νικολόπουλο.

 kids