ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ- 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ- 18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014


Δημιουργικές Ομάδες
Τον Οκτώβριο ξεκίνησαν 22 ανανεωμένες Δημιουργικές Ομάδες με αυξημένη συμμετοχή: «H Kίνα, οι Kινέζοι και τα Κινέζικα» και «Let’s get together» με την Καλλιόπη Καρούση, «Μεγαλώνοντας στην πόλη-Μικροί πολεοδόμοι» με τη Θωμαή Σιάρκου, «Ταξιδευτές του χρόνου» με τη Γεωργία Τσιώστα, « Παίζουμε;» με τον Βύρωνα Ντέγκα, «Κάθε επάγγελμα και μία ιστορία» με τον Βαγγέλη Μουργελά, «Μικροί Οικολόγοι» με την Ευαγγελία Καρζή και τον Χρήστο Τσούκαλη, « Παίζω και Δημιουργώ» με τη Μαρία Μάχα, «Το Εργαστήρι του βυθού» με τη Μαρία Ανδρικοπούλου, «Οι Ταξιδιάρικες και Παιχνιδιάρικες Νότες» με τη Μαρία Μώλου και τη Μαρίνα Τρουπιώτη, «Γλωσσομαγειρέματα» με τη Ροδούλα Ασκαρίδου, «Οι μικροί φίλαθλοι» με το Στέφανο Κονόμη, το Βαγγέλη Μουργελά και την Άννα Στύλλο, «Μαθαίνουμε παίζοντας» με τη Μαρία Παναγάκη, «Το παζλ των παιχνιδιών» με τη Μαρία Φαζού, «Παιχνιδόκοσμος» με την Άννα Μάστορη, «Να σβήσουμε τα φώτα να δούμε σινεμά» με τη Άννα Στύλλο, τη Βάλια Ρούνη και την Άννα-Μαρία Οθωναίου, «Παίζουμε Θέατρο?» με την Κατερίνα Γαβαλά και την Ιφιγένεια Θεοχαρίδη, «Ρουά ματ με δύο κινήσεις» με τον Χρήστο Ζορίδη, «Δημιουργικό παιχνίδι στην οθόνη» με τη Σταυρούλα Κωτσάλου και τον Ανδρέα Γανιμά, «Μαθαίνουμε, παίζοντας, την αλβανική γλώσσα» με την Ιλίρα Μπακάλη, «Δημιουργίες της φαντασίας» με τη Δήμητρα Κουμαντάκη, «Πες το με εικόνες» με την Αναστασία Βλαχάκη.

Μαθησιακή στήριξη
Παράλληλα ξεκίνησαν και φέτος 12 τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για όλες τις τάξεις του Δημοτικού & της Α΄ Γυμνασίου με τους εθελοντές Αγγελική Νάκου, Άννα-Μαρία Οθωναίου, Ράνι Βούρου, Μάνια Παγωνάκη, Γιώτα Λούκα, Πέπη Παχάκη, Ελένη Σεφερλή, Ηώ Αμανάκη, Γιώργο Κοσμίδη, Χρήστο Ζορίδη, Μαρία Μάλαϊ, Ανδρέα Γανιμά, Άννα Στύλλο, Άρλα Φύτρου, Χριστίνα Δουρούκου και Βαγγέλη Γεράρδο.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούμε σε σχολικές τάξεις αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Φέτος πραγματοποιούμε τα προγράμματα «Μικροί Αναγνώστες στον Κόσμο των Βιβλίων», «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσά μας;» και δύο νέα και πολύ δημοφιλή: «το Παιδί-Πολίτης” και “Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη”. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός για μας που τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα πραγματοποιούνται με την έγκριση και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Εκλέχτηκε τον Νοέμβριο από τη Γ. Συνέλευση των μελών του Δικτύου: Γεράσιμος Γιαννόπουλος, Αίντα Γκόγκα, Ρούλα Γουργούλη, Μυρσίνη Ζορμπά, Παναγιώτα Λούκα, Χριστίνα Οικονομοπούλου, Μιράντα Παπαδοπούλου, Γκόλντυ Σαφαράνα, Στέλλα Τσίτουρα, Καλλιόπη Κύρδη, Κυριακή Πατσιαντά.
Θερμές ευχαριστίες στα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου που συνέβαλαν την προηγούμενη διετία στην σημαντική ανάπτυξη του Δικτύου και την ίδρυση του Εργαστηρίου Πολιτισμού.

Γενέθλια
Τον Οκτώβριο το «Εργαστήρι Πολιτισμού» έκλεισε τα 2 χρόνια του και το γιορτάσαμε όλοι μαζί παιδιά, γονείς, εθελοντές και φίλοι. Χορέψαμε, διασκεδάσαμε και μας κράτησε συντροφιά η χορωδία της Polyphonica. Φέτος είχαμε δύο ξεχωριστούς καλεσμένους. Ο Πύρρος Παπαδιαμάντης και ο Ισίδωρος Ισιδωρίδης, 12 ετών, συμμαθητές και φίλοι, συγκέντρωσαν 700 ευρώ αντί για δώρα στο πάρτι τους και τα πρόσφεραν ως δωρεά για να βοηθήσουν τον μικρό Νταβίντ, που έχει μια μεγάλη περιπέτεια υγείας, μετά από ένα άδικο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τους χαιρόμαστε, τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε!

Δωρεές, νέα μέλη και συνδρομές
Ευχαριστούμε θερμά τη Δικηγορική Εταιρεία ΖΕΠΟΣ –ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ για τη σημαντική δωρεά τους τις μέρες των γιορτών, για την ευαισθησία και την κοινωνική ευθύνη που με συνέπεια προσφέρουν σταθερά.

Ευχαριστούμε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων και ιδιαίτερα την πρόεδρο κα Ελένη Γρυπάρη για την ευγενική δωρεά τους στο Δίκτυο.

Ευχαριστούμε τη Μαριάννα Θέμελη, τη Δανάη Τζαμτζή και την Κατερίνα Χλωρού για τη διαρκή υποστήριξη και τις δωρεές τους.

Ευχαριστούμε την καλή φίλη και εθελόντρια του Δικτύου Καλλιόπη Καρούση για την προσφορά της να τυπώσει έντυπα του Δικτύου στη μνήμη της μητέρας της Εριέττας Τρουλλινού, καθώς και την ιδιαίτερη προσφορά της να μεταφράσει πολυσέλιδα κείμενα του Δικτύου.

Ευχαριστούμε τη Μαθητική κοινότητα της Ελληνογαλλικής σχολής Αγίας Παρασκευής για τα έσοδα από το παζάρι των Χριστουγέννων που προσέφεραν στο Δίκτυο.

Ευχαριστούμε την Δικηγορική Εταιρεία ΖΕΠΟΣ –ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ για τη δωρεά τους στη μνήμη του Αντώνη Δεσύπρη.

Ευχαριστούμε για τις δωρεές τους τις ΖΥΜΕΣ ΛΕΣΑΦΡ Α.Ε.Β.Ε, την κα Ελευθερία Ιντζεμπελίδου, την κα Κωνσταντίνα Παπαδάκη, καθώς και την κα Ελένη Νικολοπούλου και τον κο Κωστή Γεωργιλή που τίμησαν με δωρεά στο Δίκτυο την επίσκεψη στο σπίτι των φίλων τους κου και κας Στέλιου Κωνσταντινίδη και κας Αλίκης Παπαγιάννη και κου Σπύρου Τζώρτζογλου.

Ευχαριστούμε τα νέα μέλη, καθώς και τους φίλους που κατέθεσαν δωρεές στο λογαριασμό του Δικτύου: Παναγιώτη Διαμαντή, Νίκο Καρανικόλα, Νίκο Κακαβούλη, Τηλέμαχο Γούσια, Νικόλαο Κονταρά, Φώτη Σκο, Ζωή Καζαζάκη, Ιωάννα Σπηλιοπούλου, Κλεαρέτη Κράλλη, Παρασκευή Καμαρά, Πέτρο Ραχμανίδη, Αμάρ Ουρμουλέσκου, Στέφανο Κονόμι, Αίντα Γκόγκα, Ειρήνη Ψαρέλη, Θωμά Χιώτη, Φώτη Αβδελλή, Μαρίνα Ντιμουλέσκου, Μαρίνα Καϊσίδη, Ντιάνα Μπιλίκου, Βάνα Αλιάη, Γιάννη Ιωαννίδη, Θεοδώρα Γουργούλη, Αθηνά Γαλάνη, Χριστίνα Δουρούκου, Δάφνη Μάνεση, Μαριάννα Μπόρντια, Αντιγόνη Τσαραπατσάνη, Νίκο Σαραπατσάνη, Μαρκέλα Σούτη, Αλέξη Σαραντόπουλο, Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου, Ιλίρα Ντριο Μπακάλη, Nino Kobria Nidra, Αντρέας Γανιμά, Ντόρα Τσιαγκάνη, Σπύρο Κασιμάτη.

Ευχαριστούμε και όλους τους ανώνυμου δωρητές και παρακαλούμε όσους δεν έχουν στείλει τα πλήρη στοιχεία και τη διεύθυνσή τους να το κάνουν, ώστε να τους ταχυδρομήσουμε την απόδειξη της δωρεάς τους που έχουμε κόψει.

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ – Παιδιά σε κίνδυνο
Συνεχίσαμε και αυτό το τρίμηνο την πολλαπλή υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών μέσα από το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Λεβέντη, στο οποίο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επίσης ευχαριστούμε για την υποστήριξη του προγράμματος με προϊόντα τις εταιρίες Barilla, Νιτσιάκος και Coca Cola Tria Epsilon. Ευχαριστούμε ακόμη για την υποστήριξη τους με είδη ρουχισμού, είδη σπιτιού, σχολικά είδη και παιχνίδια τη Μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Αστική Εταιρία ΠΥΡΝΑ, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, τον ΔΕΣΜΟ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας, την Αλληλεγγύης για Όλους και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Αμερικάνικου Κολλεγίου Pierce.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους, εθελοντές και μέλη του Δικτύου που στήριξαν έμπρακτα τις οικογένειες με τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης: Λάμπρο και Κατερίνα Καρζή, Γκόλντυ Σαφαράνα, Άρτεμι Ράπτη, Γιώτα Μυλωνά, Ράνι Βούρου, Μαρία Πάνου, Ιωάννα Χατζή και Ηω Αμανάκη, Μαρία Σπυράκη.

Θερμές ευχαριστίες
Στη Μαθητική Κοινότητα του Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη και την εκπαιδευτικό Ράνια Ποθητάκη για τη δωρεά τους. Η χειρονομία τους μας συγκίνησε.

Στον πρόεδρο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Pepper Νίκο Μπιλίρη και τον διευθυντή Αντώνη Ανδρικάκη για τη δημιουργία και τη μετάδοση του ραδιοφωνικού-κοινωνικού μηνύματος για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την εμπειρία που έζησαν στο στούντιο και το σποτ έχει κερδίσει πολλά θετικά σχόλια.

Στην Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου για τον οδοντιατρικό έλεγχο που πραγματοποίησε στα παιδιά του Δικτύου. 

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που μας εξασφάλισε τη δωρεάν συμμετοχή παιδιών σε τρία εργαστήρια: «Τη Χαμένη Ατλαντίδα», «Το Θεατρικό εργαστήριο για παιδιά Βρισκόμαστε μαζί εδώ και τώρα» και «Τη Μουσική χωρίς Νότες». Επίσης για την πρόσκληση στην καταπληκτική παράσταση «Όχι αθώος   πια».

Στους φίλους μας Αίντα Ρεσκάλια, Χαρούλα Αβδελλή, Κλέαρχο και Μαρίνα Πλουτάρχου για τα βιβλία και τα γλυκά που μας δώρισαν.

Στο δικηγόρο Γιώργο Σταματόπουλο και την σεφ Χαρούλα Αβδελλή που συμμετείχαν στη Δημιουργική Ομάδα «Κάθε Επάγγελμα και μια Ιστορία» και μοιράστηκαν με τα παιδιά τα μυστικά του επαγγέλματός τους.

Στην καλή μας φίλη Μαρία Φαφαλιού που έφερε στο Εργαστήρι πολλά παιχνίδια, γραφική ύλη και όμορφες κατασκευές από το Καλειδοσκόπιο.

Στη Γιάννα Αλιβιζάτου και τον Γιάννη Αγγέλου, για τη νομική συνδρομή τους στην κατοχύρωση του σήματος του Δικτύου.

Την Στέλλα Τσίτουρα και τον Στέφανο Κατή που αφιέρωσαν μια ημέρα εθελοντισμού κάθε εβδομάδα στις ανάγκες του Δικτύου.

Στην εταιρεία NewMan για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα είδη συσκευασίας που μας δώρισαν.

Στη Μικέλα Χαρτουλάρη και την Κατερίνα Κασιούμη για τα παιχνίδια και τα ρούχα που χάρισαν στα παιδιά.

Στους μαθητές του ACS Athens-Υolo Club & το Κέντρο Ανάπτυξης Νέων και Ηγεσίας για το απόγευμα που διοργάνωσαν για τα παιδιά του Εργαστηρίου

Στο Σωματείο των φίλων της σχολής Χίλλ για τα εισιτήρια της παράστασης «2 μουσικά παραμύθια» στο Μέγαρο Μουσικής

Στην κα Μαριλένα Νιτσιάκου για την προσφορά των κοτόπουλων Νιτσιάκος που ψήθηκαν πεντανόστιμα με πατατούλες και τίμησαν το τραπέζι 60 νοικοκυριών

Στο κατάστημα Bavella boutique και την κα Μαργαρίτα Μπαβέλλα, καθώς και στο οπωροπωλείο Ν. Ψυχικού «Κυριάκος» και την κα Μαριαλένα Χαραλαμπίδη για τη δωρεά τους, καθώς και στην κα Ελένη Δάμκου και το Frog and the crown για τα είδη ρουχισμού και τα παιχνίδια.

Στο Ίδρυμα Μποδοσάκη και στον κ. Σωτήρη Λαγανόπουλο που στο πλαίσιο του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας, υποστήριξε μέσω της Τράπεζας Τροφίμων το πρόγραμμα «Κάθε Παιδί Μοναδικό – Παιδιά σε Κίνδυνο».

Στην Τράπεζα Τροφίμων και στον κ. Δημήτρη Νέντα που στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την καταπολέμηση της φτώχειας οργάνωσε την αποστολή τροφίμων τις παραμονές των γιορτών.  

Στους φίλους μας, πρόσωπα και φορείς που διευκόλυναν, φιλοξένησαν και υποστήριξαν τα παζάρια των Χριστουγέννων: Σχολή Χιλλ, Σχολή Μωραίτη, Interamerican, Holmes place, Pierce, Σχολή Χατζηβέη, Helexpo.

Στον κο Βελισσάριο Κοσσυβάκη και την αίθουσα κινηματογράφου Studio που φιλοξένησε δωρεάν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δικτύου

Στην κα Γεωργία Χατζηβέη για την προσωπική παρουσία της στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας και για την προσφορά της με ένα βουνό από σοκολατένιους Αι Βασίληδες για τα παιδιά.

Στην Εμμανουέλα Καποκάκη και το εικαστικό θέατρο κούκλας Πράσσειν Άλογα για την προσφορά της χριστουγεννιάτικης παράστασης κουκλοθέατρου «Γοργόνα, Γοργονίτσα». Επίσης στον Αλέξη Ποικιλίδη που είχε την επιμέλεια.

Στη Δημιουργική Ομάδα του Δικτύου «Παιχνιδιάρικες και Ταξιδιάρικες Νότες» και τις μουσικούς Μαρία Μώλου και Μαρίνα Τρουπιώτη για τη συμμετοχή τους στη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Στην Praxis – Κέντρο Ημέρας Αστέγων και τον κ. Γιάννη Κοντογιαννάκη, που δώρισαν πολλές κούτες με παιχνίδια στα παιδιά του Δικτύου.

Στο Μαζί για το Παιδί και στον κ. Νίκο Γιώτα που δώρισε πολλές κούτες με παιχνίδια και ρούχα στα παιδιά του Δικτύου.

Στη Σχολή Μωραΐτη και την κα Κ. Μίχα, που πρόσφεραν 5 κούτες με παιδικά βιβλία και παιχνίδια κι επίσης που έδωσαν την ευκαιρία σε παιδιά του Δικτύου να συμμετάσχουν στην Εικαστική Ημερίδα του Ιδρύματος KRASS e.V..

Στον κο Λάμπρο Καρζή που πρόσφερε τρόφιμα, στον κο Κώστα Ευαγγελίου για τα ρούχα και τα παιχνίδια, στην εταιρία Advocate για τα ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα, και στους εθελοντές της που συμμετείχαν στο Κυριακάτικο Παιχνίδι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στην Πωλίνα Μουρατίδου για τα γαλλικά βιβλία, στη Μαρία Ανδρικοπούλου για τα βιβλία-δώρα στα παιδιά και τη βιβλιοθήκη, στο

Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και στον κο Γιάννη Κοντογιάννη για τα παιχνίδια.

Στην Alpha Bank για τα Λευκώματα που δώρισε.

Έκθεση strArt
Πραγματοποιήσαμε τα «Εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας StrArt στο «Εργαστήρι Πολιτισμού». Μια ζωηρή πολυμελής ομάδα παιδιών από το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και το Εργαστήρι Πολιτισμού δούλεψε για πολλούς μήνες με κέφι μαζί με τη συντονίστρια της ομάδας και επιμελήτρια της έκθεσης Βιόλα Γκιόκα. αρδιάς όλο τον κόσμο που συνεισέ εθελοντΤα έργα των παιδιών φιλοξενήθηκαν σε 28 χώρους στην περιοχή του Στ. Λαρίσης από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση».

Καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού – «Υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μου, διεκδικώ την παιδική μου ηλικία»- Νοέμβριος 2014.
Για τρίτη χρονιά οργανώσαμε την καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη σύμπραξη περισσότερων από 50 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων. Το σύνθημα της καμπάνιας ήταν φέτος «Υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μου, διεκδικώ την παιδική μου ηλικία». Η καμπάνια περιελάμβανε: Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ, αφίσα και έντυπο. Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις  των φορέων που συμπράττουν πραγματοποιήθηκαν μέσα στο διάστημα από 19 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου γιορτάσαμε όλοι μαζί παιδιά, γονείς, εθελοντές και φίλοι, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το πρωί με πολύ παιχνίδι για τα παιδιά, με τους εθελοντές και τους συντονιστές του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τους εθελοντές της  2nd Generation και με τη ΜΚΟ «Ρίζες». Μας ταξίδεψαν με τα παραμύθια τους, η συγγραφέας Χριστίνα Φραγκεσκάκη από τις εκδόσεις Κέδρος και Αλεξάνδρα Μητσιάλη από τις εκδόσεις Πατάκη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τρία Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς: «Παίζουμε;» με τη Βάσω Ψαράκη, τον Βύρωνα Ντέγκα και εθελοντές του Δικτύου. «Η παιδαγωγική σημασία του παιχνιδιού» με την Πόπη Κύρδη, τη Ντόρα Τσιαγκάνη, τη Βάσω Νικολάου, το Μπάμπη Μπαλτά, τη Μαριέτα Κουμαριανού, και τη Μαρία Καλατζοπούλου. «Παίζοντας δημιουργικά, ψηφιακά παιχνίδια με τα παιδιά μας…» με το Γιάννη Κωτσάνη, το Βασίλη Οικονόμου και το Γιώργο Πατρώνα.

Συναντήσεις και ταξίδια
Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο ενημέρωσης και συνεργασίας. Η Φωτεινή Αβδελλή συμμετείχε στην ημερίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσά μας;». Η Χριστίνα Οικονομοπούλου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Πνοή και το φιλανθρωπικό σωματείο κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ», παρουσιάζοντας το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Η Στέλλα Τσίτουρα μίλησε για τα δικαιώματα του παιδιού και παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου στους σπουδαστές του τμήματος Early Studies, του Mediterranean College. Η Αγγελική Σανδήλου παρουσίασε το θέμα «Τα δικαιώματα του παιδιού και η εφαρμογή τους στο σχολικό πλαίσιο. Υποστήριξη μαθητών με δυσκολίες προσαρμογής» στις 4 Δεκεμβρίου, στην ημερίδα του Γραφείου Σχολικού Συμβούλου της 9ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής με τίτλο «Σύγχρονο σχολείο-σχολείο που μαθαίνει». Η Αγγελική Σανδήλου παρουσίασε το Δίκτυο, στους μαθητές της Σχολής Μωραΐτη, στις 10 Δεκεμβρίου. Η Αγγελική Σανδήλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Τα δικαιώματα του Παιδιού» με τους γονείς του 91ου νηπιαγωγείου Αθηνών.

O εθελοντής του Δικτύου Κωνσταντίνος Νικολόπουλος ταξίδεψε στο Moss της Νορβηγίας και είχε συνάντηση με την οργάνωση BarnasFredsVerden, την Hervör Alma Árnadóttir από το πανεπιστήμιο της Ισλανδίας και την Lita Haddal μέλος της OMEP-USNC. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του χορηγικού προγράμματος του ιδρύματος Μποδοσάκη  “Είμαστε όλοι πολίτες” των ΕΕΑ Grants.

Ανταλλακτικό/ Χαριστικό Παζάρι
Τον Οκτώβριο πραγματοποιήσαμε για δεύτερη φορά σε συνεργασία με το Καλειδοσκόπιο, το «Ανταλλακτικό/ Χαριστικό Παζάρι».  Βιβλία, ρούχα, είδη σπιτιού και πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στο Εργαστήρι Πολιτισμού. Ο χώρος γέμισε με παιδιά, γονείς και φίλους που χάρισαν πράγματα που δεν χρειάζονται και πήραν άλλα που είχαν ανάγκη. Ευχαριστούμε το μουσικό Θοδωρή Μαστρογιαννάκο που μας κράτησε συντροφιά με τη μουσική του. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους που χάρισαν γενναιόδωρα μεγάλο αριθμό χρήσιμων και φροντισμένων ειδών.