ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ- 19 α’ εξάμηνο 2015

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Παρά την κρίση και τις δυσκολίες που όλοι βιώσαμε, άλλη μια δημιουργική χρονιά ολοκληρώθηκε για το «Δίκτυο» και το «Εργαστήρι Πολιτισμού». Φέτος είχαμε 25 Δημιουργικές Ομάδες και 18 τμήματα Μαθησιακής Υποστήριξης. Λειτουργήσαμε όλους αυτούς τους μήνες σαν μια ζωντανή κοινότητα που νοιάζεται, φροντίζει και δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της και τον έξω κόσμο, ακόμη και κάτω από ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους απ’ την καρδιά μας που συμβάλλατε σ’ αυτό με τον δικό σας τρόπο καθένας και καθεμιά και, πάνω απ’ όλα, ευχαριστούμε τους εθελοντές του Δικτύου, χωρίς τους οποίους τίποτε δεν θα μπορούσε να έχει γίνει. Ο χρόνος σας, τα χρήματα, η υλική υποστήριξη, η διαθεσιμότητα και η κατανόηση, η αναζήτηση λύσεων, οι δημιουργικές ιδέες, όλα μαζί αποτέλεσαν σημαντικό συμβολικό κεφάλαιο και απόδειξη πολύτιμης κοινωνικής αλληλεγγύης που μας ενεργοποιεί και μας ενθαρρύνει.

Το «Εργαστήρι Πολιτισμού» λειτούργησε από τον Σεπτέμβριο ως και τον Ιούλιο καθημερινά και σταθερά από τις 9 το πρωί ως τις 7.30 το απόγευμα με Δημιουργικές Ομάδες,   ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετς, εκπαιδευτικά προγράμματα, ψυχαγωγικά παιχνίδια, συναντήσεις με συγγραφείς, εκδηλώσεις, ταινίες και ισχυρό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο νέος μας χώρος, το «Κέντρο για το Παιδί» στο Κέντρο Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων-Φρουραρχείο (Δομοκού 2), άρχισε να λειτουργεί χάρη στη σημαντική δωρεά του Solidarity Now και των EEA Grants. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο, το ΔΣ και τα στελέχη του Solidarity Now που μας έδωσαν την ευκαιρία να οργανώσουμε το «Κέντρο για το Παιδί», το οποίο λειτούργησε από τον περασμένο Δεκέμβριο καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Προσφέραμε δημιουργικές συμμετοχικές ομάδες για τα παιδιά, κοινωνική υπηρεσία και ψυχολογική υποστήριξη για γονείς και παιδιά, μαθήματα ελληνικών και τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η Ουρανία Αναστασιάδου, εικαστικός, φίλη και εθελόντρια του Δικτύου, υπέγραψε την εικαστική χειροτεχνία «Miss Janet 2015, υφάσματα, ρούχα, κούκλες, μπουκάλια γάλα: Διαστάσεις μεταβλητές», στο «Κέντρο για το Παιδί». Η Ουρανία νοηματοδότησε το «γάλα» με την εικαστική της παρέμβαση και η διανομή γάλατος της Frezyderm άγγιξε μέσω της τέχνης ευαίσθητες προεκτάσεις.

O Σταμάτης Μήτσιος, street artist γνωστός ως  STMTS, φοιτητής της ΑΣΚΤ, υπέγραψε το έργο που συνόδευσε «Κέντρο για το Παιδί» τη διανομή δημητριακών Kellog’s. Όπως έγραψε ο Σταμάτης «η παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για την ζωή ενός ανθρώπου. Όλοι εμείς οι “μεγάλοι” πρέπει να νοιαζόμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο των παιδιών, ώστε να απολαύσουν αυτή την υπέροχη ηλικία με όλα τα δικαιώματά τους και να μην κουβαλάνε μέσα τους αρνητικές εμπειρίες για μία ζωή. Όλα τα παιδιά δικαιούνται αγάπη, μια στέγη με ζεστασιά και ένα καλό πρωινό.»      

Τα πρωινά σχολικές τάξεις από την περιοχή αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας, συμμετείχαν στα τρία εκπαιδευτικά μας προγράμματα «Μικροί αναγνώστες στον κόσμο των βιβλίων», «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσα μας;» και «Το Παιδί-πολίτης». Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη επισκέφτηκε 20 σχολεία και εγκαταστάθηκε σε πολλά σημεία της πόλης, από τα Παιδικά Χωριά SOS και το Πεδίον του Άρεως ως την πλατεία Δουργουτίου, την πλατεία Αγίου Παύλου, την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα και την κεντρική πλατεία του Πόρου.

Ευχαριστούμε την εταιρία Vodafone που μας στήριξε και φέτος μέσω του προγράμματος Vodafone World of Difference. Η δική μας, Βιόλα Γκιόκα είναι μία από τους 10 φετινούς νικητές του προγράμματος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι,  που η Βιόλα επιλέχθηκε ανάμεσα σε 231 προτάσεις με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος «Κάθε Παιδί Μοναδικό- παιδιά σε κίνδυνο».

Ευχαριστούμε το Ελληνικό Τμήμα της IBBY– Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για την βράβευση της βιβλιοθηκονόμου μας, Φωτεινής Αβδελλή. Η Φωτεινή βραβεύθηκε ως  «Η βιβλιοθηκονόμος που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική/νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας» στην Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη του «Εργαστηρίου Πολιτισμού». Ένα ευχαριστώ και στις εκδόσεις Λιβάνη που με το έπαθλό τους εμπλούτισαν τη συλλογή της βιβλιοθήκης μας.

Ευχαριστούμε το CTY College Greece για την ευκαιρία που έδωσε στην Αλθέα Γκόγκα, η οποία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και πήρε υποτροφία για να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Η ιδιαίτερη ευαισθησία και πολύτιμη βοήθεια των μελών του Δικτύου για τη φιλοξενία της Αλθέα στη Θεσσαλονίκη ήταν αποφασιστική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σούλα Χρυσανίδου που κινητοποιήθηκε όπως πάντοτε άμεσα και αποτελεσματικά, στη Στέλλα Πράπα και στη Λένα Τριανταφύλλου που ανέλαβαν γενναιόδωρα τη φιλοξενία.

Στις 20 Φεβρουαρίου κάναμε την αποκριάτικη γιορτή μας και όλο το Εργαστήρι Πολιτισμού πλημμύρισε από μασκαράδες, χορό και υπέροχη μουσική που μας χάρισε η εθελόντριά μας Μαρία- Ραφαέλα Παναγάκη και οι φίλοι της Τάσος Καπίρης και Μάιρα Λιούγου.

Στις 27 Μαΐου μια πολυμελής ομάδα εθελοντών και φίλων του Δικτύου επισκεφθήκαμε τους ανήλικους πρόσφυγες αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Συγκεντρώσαμε για το σκοπό αυτό τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, βιβλία και επιτραπέζια με τη βοήθεια εθελοντών και φίλων του Δικτύου σε συνεργασία και με τις οργανώσεις ΧΕΝ, «Μαζί για το Παιδί», «Clowns Without Borders» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

Στις 4 Ιουνίου παρουσιάσαμε στην αίθουσα του Europe Direct τα αποτελέσματα της «Έρευνας για τις συνθήκες ζωής των Παιδιών στο κέντρο της Αθήνας με γνώμονα τα Δικαιώματα του Παιδιού», που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές: Κωνσταντίνο Νικολόπουλο, Βαγγέλη Μουργελά, Βιόλα Γκιόκα, Γεωργία Αβαταγγέλου, Νίκο Σουλιώτη και Φανή Κουντούρη με χρηματοδότηση του Solidarity Now και EEA Grants.

Στις 12 Ιουνίου εγκαινιάσαμε την Έκθεση StrArt «Η Πόλη είμαστε Εμείς», με έργα των παιδιών του Δικτύου, τα οποία εξερεύνησαν την πόλη και χρησιμοποιώντας φωτογραφικές μηχανές, υλικά ζωγραφικής και πηλό, αποτύπωσαν την πόλη που ζουν αλλά και ζωγράφισαν την πόλη που ονειρεύονται. Η καθημερινότητα, οι ανάγκες, ο ρόλος τους ως παιδιά – πολίτες και η επιθυμία για αλλαγή, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα έργα τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τις εθελόντριες, καθώς και τους συντονιστές που βοήθησαν να λειτουργήσουν τα τρία εργαστήρια του «StrArt»: Λεμονιά Κατσαρού κοινωνιολόγο -φωτογράφο , Αναστασία Βλαχάκη, φωτογράφο- Inclusive Art Practitioner, Δήμητρα Κουμαντάκη, ζωγράφο-εικαστικό, Ειρήνη Τσιμπουκίδου, καθηγήτρια καλλιτεχνικών στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Α΄ Αθήνας, Φραντσέσκο Καραγιαννόπουλο φωτογράφο, και τους φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ. Βασίλη Γκούμα, Ήρα Βλαχάκη και Δέσποινα Κάρυου.

Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους χώρους που φιλοξένησαν τα έργα: Βιβλιοπωλείο Πατάκης, ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου,     Σχολή Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, Κέντρο Καλών Τεχνών «Πλάκα», Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Α’ Αθήνας, Κρεοπωλείο Ιωαννίνων «Γκριμπόβο», Εστιατόριο «ΤΣΙΩΠΟΣ», Θέατρο «Πρόβα», PRAKSIS, Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής – ΙΚΑ, Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή», Μουσείο Αυτοκινήτου, Φαρμακείο «Δήμητρα Αφουξενίδη», Ξενοδοχείο «Novotel», Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε., Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης», Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική «ΓΡ. ΣΤΡΑΤΗΣ»,       Κομμωτήριο «INTER NOS», Φωτοαντίγραφα «Το Τρίγωνο», 4ο Γυμνάσιο Αθηνών, Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης», Δήμος Αθηναίων, Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας- Φρουραρχείο, Σιδηροδρομικός Σταθμός Λαρίσης, Κ.Ε.Θ.Ε.Α. – Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Mosaic), Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος – Κέντρο Στήριξης & Οικογένειας

 

«Η ΠΟΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ»
2η ΑΠΡΙΛΙΟΥ -Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου γιορτάστηκε και φέτος από το «Δίκτυο» με τη σύμπραξη πολιτιστικών φορέων, βιβλιοθηκών, μουσείων, ιδρυμάτων, εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων, σχολείων και εκπαιδευτικών, γονιών και παιδιών που θεωρούν το βιβλίο και την ανάγνωση αναντικατάστατο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό μέσο για την ανάπτυξη των παιδιών, ήδη από την πρώιμη ηλικία.

Με τη φετινή καμπάνια καλέσαμε τα παιδιά να βιώσουν (με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, γονιών, εθελοντών και όλων των οργανισμών που συμπράττουν στην καμπάνια) τη γειτονιά και την πόλη ως ανοιχτά βιβλία, ως ζωντανούς οργανισμούς που διαθέτουν πολλές και διαφορετικές πληροφορίες, που αναπτύσσονται και αλλάζουν, που αξίζουν την προσοχή και τη συμμετοχή μας. Να γνωρίσουν το δημόσιο χώρο, την ιστορία και τη σημερινή χρήση και λειτουργία των κτιρίων, την εξέλιξη και την αλλαγή των περιοχών, τις ροές των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτές, των γλωσσών που μιλιούνται, των δομών, των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών υπηρεσιών που προσφέρονται. Να αναζητήσουν σε βιβλία την περιγραφή σημαντικών γεγονότων αλλά και της καθημερινής ζωής και των διαδρομών που οι συγγραφείς μας προσφέρουν για την πόλη, την αποτύπωση των μνημείων, τις πιο σύνθετες και τις αόρατες λειτουργίες της πόλης.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπράττοντες που συμμετείχαν στη φετινή Καμπάνια: Διαπολιτισμικό Σχολείο Αλσούπολης, ΟΞΥΓΟΝΟ από το Μεταίχμιο, Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, Εκδόσεις Πατάκη, Εκδόσεις Σαΐτα, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ΟΠΑΝΔΑ – Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων , Α΄Δ/ νση Π. Ε. Αθηνών/ Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων, Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής/Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Πολιτιστικά Θέματα ΔΕ & ΠΕ Δυτικής Αττικής, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ, Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ, Σ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ, 35ο Δ/Σ Αθηνών, 31ο Ν/Π Αθηνών, 102ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, Ελληνικό Τμήμα IBBY– Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς/ Δήμος Καλλιθέας/ Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, Praxis.

Ημερίδα

«Το δικαίωμα των παιδιών στην πόλη»

Η Ημερίδα οργανώθηκε σε συνεργασία με Δήμους, πολιτιστικούς φορείς και εκπαιδευτικούς και άνοιξε τον διάλογο για την υπάρχουσα κατάσταση που αφορά τα παιδιά στην πόλη και τις βασικές κατευθύνσεις των υπηρεσιών και των δράσεων που αναπτύσσονται, των μη εξυπηρετούμενων αναγκών και της αναδιάρθρωσης που απαιτείται. Στην Ημερίδα μας δόθηκε η δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των παιδιών στην πόλη.

Ευχαριστούμε τους ομιλητές της Ημερίδας « Η Πόλη είμαστε Εμείς»: Τάκη Γιαννακόπουλο, Μαρία Δημοπούλου, Πόπη Κύρδη, Δήμητρα Κατσώτα, Νίκο Σουλιώτη, Τάσο Σαπουνάκη, Γιώργο Ιωακειμίδη, Μαρία Ηλιοπούλου, Έλενα Σταυροπούλου, Λίνα Λιάκου, Ηρακλή Γκότση, Κατερίνα Θανοπούλου, Νατάσσα Παπαπροκοπίου, Ζανέτα Θειακού, Γιώργο Κουβίδη, Γιάννη Κωτσάνη, Πέτρο Δαμιανό, Γιώργο Σαχίνη και τους μαθητές του 6ου Λυκείου Νέου Κόσμου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συγγραφείς που συμμετείχαν στην Εαρινή Σύναξη Συγγραφέων, που οργανώνουμε κάθε χρόνο για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Μαριέττα Ανδριοπούλου, Ειρήνη Βοκοτοπούλου, Σοφία Ζαραμπούκα, Μαρίζα Ντεκάστρο, Λότη Πέτροβιτς, Εύη Πίνη, Ελένη Σβορώνου και Βάσω Ψαράκη. Ευχαριστούμε επίσης τη Μαρία Ανδρικοπούλου που προετοίμασε και συντόνισε τη συζήτηση των συγγραφέων με τα παιδιά.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ!!!

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ οφείλουμε στις αγαπημένες φίλες που στηρίζουν συστηματικά το Δίκτυο με τις δωρεές τους: την Μαριάννα Θέμελη, την Εύα Ζορμπά, τη Δανάη Τζαμτζή και τη Μαρίνα Φλέγγα.

Ευχαριστούμε τη φίλη μας, Γιάννα Αλιβιζάτου, που εξασφάλισε δωρεάν είσοδο για τα παιδιά του Δικτύου, στην μουσική παράσταση του Μεγάρου Μουσικής «ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες».

Ένα θερμό ευχαριστώ στη φίλη μας Μίννη Καρρά και στους μαθητές της Σχολής Χιλλ, που συγκέντρωσαν γραφιστικά και σχολικά είδη για τα εικαστικά εργαστήρια του Δικτύου και ξενόγλωσσα βιβλία για τα παιδιά που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας.

Ευχαριστούμε θερμά το φίλο μας Βασίλη Κουκαλάνι για την δωρεάν είσοδο των παιδιών του Δικτύου στην παράστασή του «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», στο Θέατρο Πορεία. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Ακρόπολης για τη δωρεάν είσοδο 10 γονιών κατά την επίσκεψη των παιδιών στο Μουσείο, τη Διάδραση και τον Θίασο Σκιών του Τάσου Γεωργίου και του Τάκη Βαμβακίδη που πρόσφεραν 30 εισιτήρια σε παιδιά του Δικτύου για την παράσταση «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου», την Αγγελική Φράγκου και το Θέατρο ΡΕΤΡΟ για τη δωρεάν είσοδο στην παράσταση « Βατραπουνζέλ». Τέλος, ευχαριστούμε τη συγγραφέα και φίλη του Δικτύου Ράνια Μπουμπουρή για τις προσκλήσεις που πρόσφερε στα παιδιά για την παράσταση του βιβλίου της «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα» στον Ιανό.

Ευχαριστούμε το Βρετανικό Συμβούλιο για το σεμινάριο « Life Skills», που πραγματοποίησε με τα παιδιά του Δικτύου το Φεβρουάριο.

Ευχαριστούμε θερμά τη γυναικολόγο φίλη μας Αλέκα Μακρή, για την ενημερωτική συνάντηση που έκανε στο Κέντρο για το Παιδί- Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας- Φρουραρχείο, με τις μητέρες και τα νέα κορίτσια του Δικτύου.

Ευχαριστούμε τις Σουηδές φίλες των “Clowns Without Borders”, για τα δύο δημιουργικά workshops με τα παιδιά στο Εργαστήρι Πολιτισμού, για την παράσταση στους ανήλικους αιτούντες άσυλο στην Αμυγδαλέζα και για την καταπληκτική παράσταση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Βικτωρίας, αφιερωμένη στα παιδιά πρόσφυγες.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Πατάκη, Κέδρος, Καλειδοσκόπιο, Λιβάνη και την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη για τα βιβλία που μας δώρισαν για να εμπλουτίσουμε τη συλλογή της Δανειστικής Βιβλιοθήκης μας.

Ευχαριστούμε τον γραφίστα Αντώνη Καπίρη για την ιδιαίτερη προσφορά του σχεδιασμού της αφίσας και των εντύπων της Καμπάνιας Απρίλιος 2015-μέρες βιβλίου « Η Πόλη είμαστε Εμείς». Επίσης, ευχαριστούμε το Σωτήρη Κανατά και το γυμναστήριο Palmos Gym για τη δωρεάν παραχώρηση χώρου για μάθημα Yoga Kids.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την καλή μας φίλη Καλλιόπη Καρούση, που κάλυψε το κόστος σχεδιασμού και εκτύπωσης του αγγλικού εντύπου του Δικτύου «Η Μικρή μας ιστορία».

Ένα ευχαριστώ στη Μάγδα Χασαπογλίδου και στον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τα ρούχα και τα παιχνίδια που μας χάρισαν.

Ευχαριστούμε το Μαζί για το Παιδί, που πρόσφερε είδη υγιεινής και παπούτσια, καθώς και για τη συμμετοχή στη δράση μας στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την ΠΥΡΝΑ, μη κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρεία, για τις εκδρομές στην Κόρινθο και στο Μαραθώνα, για την δωρεά βρεφικών ειδών, καθώς και για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών υγιεινής στους ανήλικους πρόσφυγες της Αμυγδαλέζας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Νέντα και σε όλους τους φίλους μας από την Τράπεζα Τροφίμων, για τη συνεχή και αδιάκοπη υποστήριξή τους, για την μεσολάβησή τους για την ένταξη του Δικτύου στο πρόγραμμα «Πρωινά Αγάπης» της Βιομηχανίας Μπισκότων & Ειδών Διατροφής Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε και για την προσφορά τροφίμων, δημητριακών και γλυκών στις απογευματινές Δημιουργικές Ομάδες των παιδιών στο Εργαστήρι Πολιτισμού.

Ευχαριστούμε την Κορίνα Καλπάκη, τη Σοφία Αναγνωστοπούλου και την Advocate για την χρηματική τους ενίσχυση, για την εθελοντική τους βοήθεια και για τα ρούχα που μας πρόσφεραν.

Ευχαριστούμε τους φίλους μας από το Δεσμό, για την προσφορά τροφίμων και ρουχισμού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, που μας έδωσε την ευκαιρία να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με πολύχρωμα γλαστράκια με αρωματικά φυτά για την ενίσχυση του Δικτύου.

Ένα ευχαριστώ στον Παναγιώτη Διαμαντόπουλο και σε όλους τους υπαλλήλους του καταστήματος ΟΤΕ Καλλιθέας για τη δωρεά τροφίμων για τις οικογένειες που στηρίζουμε.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Rontis για τη δωρεά της σε παιδικές τροφές και βρεφικά γάλατα.

Ευχαριστούμε το Quality Net Foundation και την ΤΝΤ Ελλάδας για την προσφορά σχολικών ειδών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεταφέρουμε Ελπίδα».

Ευχαριστούμε το Quality Net Foundation και την Kellogg’s που πρόσφεραν μεγάλη ποσότητα δημητριακών.

Ευχαριστούμε την αστική μη κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε», που σε συνεργασία με τη Frezyderm μας πρόσφεραν βιολογικά γάλατα για τη δεύτερη βρεφική ηλικία και σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS πρόσφεραν γάλα Artamil.

Ευχαριστούμε την εταιρία Nestle για την προσφορά δημητριακών στις απογευματινές Δημιουργικές Ομάδες των παιδιών στο Εργαστήρι Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάθε παιδί μοναδικό- παιδιά σε κίνδυνο» ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Λεβέντη για τη δωρεά του και για τη στήριξη που μας πρόσφερε τα δύο τελευταία χρόνια. Η στήριξη αυτή ήταν πολύ σημαντική για τις οικογένειες του προγράμματος.

Ευχαριστούμε την εταιρία Barilla Hellas ABEE Τροφίμων για τη δωρεά ζυμαρικών, κράκερ και τοματοπολτών, τα Παιδικά Χωριά SOS για τη δωρεά βρεφικού γάλατος, τη ΧΕΝ Αθηνών για τη συνεχή υποστήριξή της με τη δωρεά παιδικού γάλατος και το σωματείο « Οι φίλοι των αστέγων» για τη δωρεά τροφίμων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση πολλών φίλων μας στις ανάγκες των ανήλικων προσφύγων που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας για ρούχα και τρόφιμα. Ευχαριστούμε τη Γιώτα Λούκα, την Ευαγγελία Καρζή, την Έλενα Σταυροπούλου, την Ιωάννα Χατζή, την Ευαγγελία Γιαννούκου, τη Στεύη Γουβαλάρη, την Αγγελική Παπαχατζοπούλου, την Ιωάννα Κουντούνη, τη Δήμητρα Κουμαντάκη, τη Χριστίνα Δουρούκου, τη Μιράντα Παπαδοπούλου, τη Ράνι Βούρου, τη Δήμητρα Χασιώτη, τη Ρεβέκκα Καψάλη, τη Χρυσούλα Χασιώτη, τη Σταυρίνα Βασιλοπούλου, την Άρια Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Δημητριάδη, τον Γιώργο Δαουλάρη, τον Νίκο Λουράντο, τους μαθητές του Κολλεγίου Pierce, τους εθελοντές του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας, τους εθελοντές του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτέμιδος Σπάτων, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών ΣΟΣ, τους Atenistas και την εταιρία ATTP Group.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Greenmind Advertising, που διοργάνωσε την πασχαλινή δράση “Φως Ελπίδας για τα Παιδιά”, πουλώντας φαναράκια με κάρτα από ζωγραφιές των παιδιών του Δικτύου. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Δίκτυο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους φίλους μας για την χρηματική ενίσχυση που προσέφεραν στο Δίκτυο. Ευχαριστούμε την Ελευθερία Ιντζεμπελίδου, την Κωνσταντίνα Παπαδάκη, την Αικατερίνη Χλωρού , τη Βάσια Μαγαράκη, το Νίκο Καρανικόλα, τον Εμμανουήλ Παναγιωτίδη, τον Αριστείδη Βλαχάκη, τον Τηλέμαχο Γούσια, το Νικόλαο Κονταρά, το Φώτη Σκο, το Γεώργιο Ματρόζο, το Δημήτριο Μουράτη, το Χριστόφορο Μωυσιάδη, τη Μαρία Μιχαηλίδου, την Ειρήνη Βογιατζέρη, την Αναστασία Κουπελίδου, την Αλίκη Σιμανόλη, την Ευθυμία Παπαδοπούλου, την κυρία Πόθου, την Άννα Λαιμού, τη Μυρσίνη Ζορμπά, την Ανδριάννα Μαυρογιάννη, την Ευγενία Ροδοπούλου, τη Μαρία Κουταβά, την Έλλη Ηλία, την Παναγιώτα Λούκα, την Κλαία Ματθαίου από το ΠΕΤΑΓΜΑ, το Θωμά Χιώτη, τον Μιχάλη Δρίτσα, τον Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο, τον Δημοσθένη Κόκκινο, τον κύριο Βασιλαρά, τον κύριο Πολίτη, τον Αθανάσιο Στρατάκη, την Ελένη Γρυπάρη και την Million Dollar Round Table Foundation , την TRIM PUBLICATIONS, το Καλειδοσκόπιο, το Λύκειο της Σχολής Μωραίτη, την Δ. Μυτιληναίου, την TECHNOLAB, την GLOBAL SUSTAIN, τη MOBICS.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον ΟΠΑΝΔΑ, την ΠΕΨΑΕΕ, και το Europe Direct για τη φιλοξενία των Δημιουργικών μας Ομάδων και των δραστηριοτήτων μας.