ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ-2, Ιανουάριος 2010, Ομάδα Εθελοντών

Τα μαθήματα ελληνικών συνεχίζονται κάθε πρωί από τη Χριστίνα που δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο ούτε το Σάββατο. Έχουν κάνει επίσης λίγα συμπληρωματικά μαθήματα η Ελίνα, η Μ. και ο Παναγιώτης, που πάει στην Ε’ τάξη κι έγραψε μια ωραία έκθεση για τον ξενώνα (βαθμολογήθηκε με άριστα από τη δασκάλα του). Το «σχολείο» συνεχίζει να φιλοξενείται στης Εύας, που ανέλαβε επίσης την επιδιόρθωση του θερμοσίφωνα στον ξενώνα. Τα Χριστούγεννα η Αφροδίτη έστειλε στα παιδιά ένα DVD-player για να βλέπουν ταινίες και ένα μεγάλο πακέτο τετράδια. Η Έλσα  με τον Παναγιώτη, τη θεία  και  τα ξαδέλφια του επισκέφθηκαν τα παιδιά με ρούχα, ασπρόρουχα και σπιτική βασιλόπιτα που είχε φτιάξει η γιαγιά του. Η Νίτσα έστειλε τυρόπιτα και σοκολατάκια. Ο Αντώνης με τη Χριστίνα πήγαν τα παιδιά σινεμά. Η Χριστίνα έκανε το τραπέζι στα παιδιά και χάρισε στον Χασάν ένα cd την ημέρα που έκλεινε ένα χρόνο στην Ελλάδα. Η Λία έστειλε τετράδια. Η Ρανώ επιτραπέζια παιχνίδια. Η Μ. τους  χάρισε την Πρωτοχρονιά από ένα ρολόι.

Τα παιδιά συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε το Δίκτυο, σε συνεργασία με την ευρωβουλευτή του Πασόκ  κ. Άννυ Ποδηματά στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα  την Ημέρα του Παιδιού.  Η συζήτηση ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά είπαν τα κάλαντα  στη Τζέλα, τη Γιάννα, τον Ανδρέα, την  Έλσα και την Εύα και σε άλλους φίλους στη γειτονιά.

 

Η βοήθεια κάθε φίλου και φίλης μας  είναι πολύτιμη. Βρείτε λίγο χρόνο και σκεφτείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας να το κουβεντιάσουμε και να κλείσουμε ραντεβού  για να σας γνωρίσουμε τα παιδιά.

 

Αν επιθυμείτε να γίνετε ένας από τους εθελοντές του Δικτύου σ’ αυτή την προσπάθεια στείλτε μας μήνυμα στο diktio1@gmail.com ή αφήστε όνομα και τηλέφωνο  στο 210-36.25.786.