Το Δίκτυο συμμετέχει στο πρόγραμμα Rights4Kids

 

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχει στο πρόγραμμα Rights4Kids, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στοχεύει στην προώθηση, προαγωγή και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά ορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989), καθώς και στην ενθάρρυνση και ενίσχυση της επαφής με το θέατρο και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ολοκλήρωσε με επιτυχία κύκλο δημιουργικών εργαστηρίων, τα οποία βασίστηκαν σε μεθοδολογία που ανέπτυξε και παρουσίασε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Βερόνα (Ιταλία) τον Οκτώβριο 2018, στην διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης των συμμετεχόντων του προγράμματος.

Στα παραπάνω εργαστήρια συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 12 – 16 ετών και στη διάρκειά τους δόθηκε έμφαση στην επεξήγηση των άρθρων της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στη δημιουργική συγγραφή κειμένου και σεναρίου και σε ενημέρωση σχετικά με θέματα πολιτιστικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και ως συνέχεια των παραπάνω εργαστηρίων, προγραμματίζεται το 2020 η διοργάνωση Φεστιβάλ στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των εταίρων του προγράμματος. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις με θέμα τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της ‘Δημιουργικής Ευρώπης’.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος Rights4Kids είναι:
AIDA (IT) – Ιταλία
DAH Theatre Research Centre – Σερβία
Performalita – Τσεχία
ActionSynergy – Ελλάδα
Θέατρο Αερόπλοιο – Ελλάδα