Χριστουγεννιάτικες πινελιές από τα παιδιά του Δικτύου

                     « Χριστουγεννιάτικες πινελιές από τα παιδιά του Δικτύου»

15387500_10209738167783429_1378694198_o

Ο Δεκέμβρης ξεκίνησε δυναμικά στο Δίκτυο μας στην πλατεία Τράιμπερ. Από τις πρώτες μέρες, τα παιδιά, σαν μικροί καλικάτζαροι άρχισαν να κατασκευάζουν με μανία και χαρά ένα σωρό κατασκευές για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τάρανδοι, χιονάνθρωποι, χιονονιφάδες, δέντρα και αστέρια στόλισαν παντού τον όμορφο χώρο μας. Α! Και χρυσόσκονη φυσικά’ σε κάθε κατασκευή, σε κάθε τραπέζι, σε κάθε πάγκο, σε κάθε γωνιά. Την Τετάρτη, θα στολίζαμε το δέντρο. Τα παιδιά ήρθαν από νωρίς. Παντού μύριζε ποπ κορν και κανέλλα ενώ όλοι μαζί τραγουδούσαμε το αγαπημένο σε όλους  let it snow. Αφού ανοίξαμε τα φύλλα του δέντρου, βάλαμε τα φωτάκια, έπειτα τα στολίδια και στο τέλος, ο μικρότερος ανέλαβε να τοποθετήσει στην κορυφή, το χρυσό μας αστέρι.

Δίπλα από το δέντρο, στεκόταν ο περίεργος αυτός χιονάνθρωπος που κατασκευάζαμε για μέρες με τα παιδιά. Ένας ολόλευκος χιονάνθρωπος, φτιαγμένος από πολλά πλαστικά ποτήρια, με μπλε μάτια, πορτοκαλί μύτη και ροζ κασκόλ. Κανείς δεν πρότεινε να του δώσει ένα όνομα. Όλοι θεωρούσαν ότι το μόνο που του έλειπε ήταν μία ταμπέλα. Μα τι ταμπέλα;

Η Σοφία μου είπε: « να όπως αυτή εδώ που λέει “καλώς ήρθατε” στα φαρσί και στα αγγλικά, άστο πάνω μου». Η Σοφία έκατσε κατευθείαν στον υπολογιστή μου, μπήκε στο google translate και ξεκίνησε να αναζητεί τη λέξη καλώς ήρθατε σε διάφορες γλώσσες ανακαλύπτοντας μάλιστα πολλές, που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν. Την άκουσα να λέει: «Μα είναι γλώσσα τα Σαμοανικά βρε παιδιά;;».

Αφού τελείωσε την κατασκευή της είχε έρθει η ώρα να δώσει στο χιονάνθρωπο την ταμπέλα και αυτός να την αγκαλιάσει. Τότε μου είπε, ε τώρα μάλιστα..τώρα είναι για όλους!