Το Εργαστήρι Πολιτισμού υποδέχεται το Καλοκαίρι με ένα ολόφρεσκο και δημιουργικό πρόγραμμα Ομάδων | 20 Ιουνίου- 20 Ιουλίου 2018

Το Εργαστήρι Πολιτισμού υποδέχεται το Καλοκαίρι
με ένα ολόφρεσκο και δημιουργικό πρόγραμμα Ομάδων!!

4a362fc19ffd33d6866631fd79b08fe0

«Οι μικροί δημοσιογράφοι»
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 17:00-18:00, στο Εργαστήρι Πολιτισμού, Αλκαμένους 11Β, η ομάδα των μικρών δημοσιογράφων συναντιέται και ανακαλύπτει τα μυστικά που κρύβουν τα βιβλία. Ποιος τα έχει γράψει; Ποιος τα έχει εικονογραφήσει; Έχουν όλα τέλος; Πώς ξεκίνησε η ιδέα του βιβλίου; Μέσα από λεκτικά παιχνίδια, αξιοποιώντας την γραμματική της φαντασίας του Ροντάρι ,τα παιδιά συνθέτουν και αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Παίρνουν συνεντεύξεις από συγγραφείς και δημοσιογράφους, επισκέπτονται βιβλιο-χώρους , σκαρφίζονται βιβλιογρίφους και σπαζοκεφαλιές.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας.
«Βιβλιοδιαδρομές»
Κάθε Τετάρτη, 17:00-18:00, στο Εργαστήρι Πολιτισμού, Αλκαμένους 11Β, παίρνουμε χάρτες και μεγεθυντικούς φακούς και ανακαλύπτουμε τους δρόμους και τις γειτονιές που είναι κρυμμένοι στα βιβλία. Πού μπορεί να στηθεί ένα πλανόδιο πάρκο; Τι γυρεύει ο γάτος Σμολένσκι στο δρόμο; Βοηθοί στο ταξίδι μας είναι οι διάσημοι ντεντέκιβ Κλουζώ, Κλουζ, Σαίνι!
Για παιδιά σχολικής ηλικίας.
«Ράπτινγκ»
Κάθε Σάββατο, 11:00- 13:00, στο Εργαστήρι Πολιτισμού, Αλκαμένους 11Β, χρωματιστά υφάσματα, κουμπιά , φερμουάρ, μεζούρες και φερμουάρ συνθέτουν ένα πολύχρωμο τοπίο. Η ραπτομηχανή αρχίζει να λειτουργεί και χρηστικά υφασμάτινα αντικείμενα δημιουργούνται.
Για γυναίκες.

«Ζαχαροπινελιές και Μαγειρέματα»
Κάθε Τετάρτη, 17 :30-19:00, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ),Τράιμπερ 8, η άχνη ζάχαρη συναντά το αλάτι και το πιπέρι και στήνει γευστικά παιχνίδια για μικρούς επίδοξους μαγείρους. Τα παιδιά μετρούν, ζυγίζουν , αφαιρούν και προσθέτουν . Πειραματίζονται με μυρωδιές και γεύσεις.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας.

«Θεατρικό εργαστήρι»
Κάθε Πέμπτη,18:00-20:00, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ),Τράιμπερ 8, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες μέσω της μουσικής και της κίνησης.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας.