Ημερίδα «Βλέποντας τον κόσμο με Διαφορετικά Μάτια», 29 Νοεμβρίου 2010
02-09-2011 15:26
Με αφορμή την έκδοση του Καταλόγου « Παιδικά βιβλία.Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια » το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συνδιοργάνωσε με τον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού τμήματος του Παν/μίου Αθηνών, Ημερίδα με θέμα « Βλέποντας τον κόσμο με διαφορετικά μάτια. Το παιδικό βιβλίο και η διαφορετικότητα ».
Η προσεύλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και όσοι-όσες συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές για τα δικαιώματα του παιδιού και ιδιαίτερα την διαφορετικότητα και την κοινωνική συνοχή.
Στον χώρο πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Ημερίδα και Έκθεση των παιδικών βιβλίων που παρουσιάζονται στον Κατάλογο ,ο οποίος και διατέθηκε δωρεάν σε όλους-όλες.
Σχετικά με Εμάς
Είμαστε ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Από το 2004 ερευνούμε και προωθούμε τα δικαιώματα του παιδιού. Οργανώνουμε Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Κοινωνικο-Πολιτισμικές Δράσεις και συνεργαζόμαστε με οργανώσεις του εξωτερικού και της χώρας μας. Στηριζόμαστε στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, στην κοινωνική αλληλεγγύη, την πολιτισμική διαφορετικότητα και την εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων μας.Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της χρηστής λειτουργίας μας, πέρα από το Καταστατικό και τους σταθερούς οικονομικούς ελέγχους, διαθέτουμε Υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας και εφαρμόζουμε πολιτική διασφάλισης των παιδιών, Πολιτική για την Προστασία από Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση και κώδικα δεοντολογίας.
Περισσότερα