Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Τα Δικαιώματα του Παιδιού: από τη δημιουργική δράση στη διάχυση»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Β’, Γ’, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττική, και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συνδιοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με εργαστήρια με τίτλο «Τα Δικαιώματα του Παιδιού: από τη δημιουργική δράση στη διάχυση», την Πέμπτη, 31 Μαρτίου και ώρες 17:30-20:30.

Στην ημερίδα θα συζητηθεί το πώς δημιουργίες των παιδιών με αφορμή τα δικαιώματά τους μπορούν να είναι πηγή έμπνευσης και να υποστηρίξουν νέες δημιουργικές δραστηριότητες με στόχο την αναγνώριση και την κατανόηση των δικαιωμάτων τους.

Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να είναι εικαστικές, θεατρικής έκφρασης, μουσικές, κινούμενης εικόνας, δημιουργικής γραφής…

Σκοπός της ημερίδας είναι να υπάρξει ένας αναστοχασμός πάνω στα έργα των παιδιών (Τίποτα δε χάνεται αλλά το ίδιο το παραγόμενο υλικό είναι σε θέση να δημιουργήσει καινούριο).

Στις εισηγήσεις θα γίνουν περιγραφές δράσεων μέσω των τεχνών, όπου ο λόγος δόθηκε στα παιδιά και θα προταθούν ιδέες και εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για το πώς να αξιοποιούν την έκφραση των παιδιών μέσω των τεχνών για την κατανόηση της έννοιας και του περιεχομένου των δικαιωμάτων.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2022, και ώρα 10 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πληροφορηθούν τη συμμετοχή τους και τον σύνδεσμο για την παρακολούθηση με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα/αίτηση συμμετοχής, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022.

Ο κατάλογος με τις συμμετοχές θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά από πιστοποίηση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ομιλητών εδώ.