«Είμαστε και εμείς εδώ» | Stopmotion Animation

Το πρόγραμμα «Είμαστε και εμείς εδώ» με χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση έχει ως απώτερο σκοπό την προώθηση και διάδοση των Δικαιωμάτων του Παιδιού σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και στο ευρύτερο κοινό, χρησιμοποιώντας σαν μέσο τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με χρήση LEGO, εστιάζοντας σε θέματα υγείας κι ανάπτυξης, όπως αυτά αναφέρονται στα άρθρα της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού (ΣΔτΠ).

Μετά από τον κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στα παιδιά από ειδικό σεναριογράφο, θα προκύψει το σενάριο το οποίο θα μετατραπεί σε stop motion animation βίντεο και θα προβληθεί σε σχολεία, κινηματογράφους και Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν 4 workshops για εκπαιδευτικούς (train the trainers) από σχολεία της Αθήνας. Θα περιλαμβάνει τόσο θεωρητική-εισαγωγική γνώση της ΣΔτΠ και του safeguarding policy που ακολουθεί το Δίκτυο, όσο και πρακτική γνώση πάνω σε τεχνικές δημιουργικής γραφής και βασικές αρχές της χρησιμοποιούμενης μεθοδολογίας εστιάζοντας στην τελευταία συνάντηση στα οπτικοακουστικά μέσα πχ φωτογραφία και stop motion. Στους εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή απευθυνθείτε:
Εργαστήρι Πολιτισμού, Αλκαμένους 11β, 2108846590

Τελευταία Νέα