Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου φέρνει τις πρακτικές του Φρέμπελ στην Ελλάδα, διοργανώνοντας μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για επαγγελματίες προσχολικής αγωγής!

Σχετικά με τo Froebelian Futures:  

Το Froebelian Futures στοχεύει να ενδυναμώσει και να συνδέσει επαγγελματίες που εργάζονται με μικρά παιδιά, επιστρατεύοντας τις παιδοκεντρικές πρακτικές του αρχικού κινήματος νηπιαγωγών, που ιδρύθηκε από τον Φρίντριχ Φρέμπελ  (1782-1852). Η παιδαγωγική μέθοδος του Φρέμπελ έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών πρακτικών τα τελευταία χρόνια, καθώς τα δικαιώματα των παιδιών γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά στην χάραξη την κοινωνικών και εκπαιδευτικών πολιτικών. Η Σκωτία, ένας από τους κύριους τόπους που εφαρμόζεται εκτενώς η πρακτική του Φρέμπελ, έχει ενσωματώσει επιτυχώς κομμάτια της στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα. 

Τα σεμινάρια: 

Το Froebelian Futures προσφέρει τρία επίπεδα εκπαίδευσης κατά το διάστημα 2021-23: 

• Επίπεδο Πρώτο – εισαγωγή στον Φρέμπελ και την πρώιμη παιδική ηλικία, πιστοποιημένο από το Cowgate Under 5s (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Οκτώβριος -Νοέμβριος 2021 – online – λεπτομέρειες παρακάτω). 

• Επίπεδο Δεύτερο -Εκπαίδευση Ερευνητικών Πρακτικών- ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων για επαγγελματίες που θα σας βοηθήσουν να εντάξετε ενεργά τα δικαιώματα των παιδιών στην πρόωρη μάθηση και τη φροντίδα των παιδιών. Πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. (Μάιος-Ιούνιος 2022-δια ζώσης). 

• Επίπεδο Τρίτο – Froebelian Leadership– ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων για να εμπνεύσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή των μικρών παιδιών, με βάση τις αρχές του Φρέμπελ. Πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. (‘Ανοιξη 2023 – δια ζώσης). 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν κάθε επίπεδο για να προχωρήσουν στο επόμενο, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση να παρακολουθήσουν και τα τρία επίπεδα.

Όλη η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του The Froebel Trust (Froebel.org.uk). 

Πληροφορίες:

Πότε: Online (Zoom), 25-26 Οκτωβρίου, 1,2,8,9 Νοεμβρίου από 4:30-6:30μμ ώρα Ελλάδας. 

Περιεχόμενο: Θα μάθετε ευρέως για την πρακτική του Φρέμπελ καθώς και για τις εξελίξεις αυτής της πρακτικής σε σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών, την κοινωνική δικαιοσύνη, το παιχνίδι, τη μάθηση και τον αντιρατσισμό. 

Αξιολόγηση: Δεν υπάρχει επίσημη αξιολόγηση για αυτό το σεμινάριο, αλλά θα σας ζητηθεί να γράφετε τις σκέψεις σας και να τις μοιραστείτε στο τέλος των μαθημάτων.  

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με υποστήριξη μετάφρασης στα ελληνικά. 

Για εγγραφή /εκδήλωση ενδιαφέροντος, στείλτε email στην Αγγελική Δημούλια στο a.dimoulia@ddp.grΓια πιο πολλές πληροφορίες καλέστε στο 6946558928. 

For information in English, see our flyer here.