Η βιβλιοθήκη μας στο σπίτι σου

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη των παιδιών για δημιουργική έκφραση και παιχνίδι, η οποία καθίσταται ακόμη πιο έντονη στις συνθήκες απομόνωσης που προληπτικά έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναπροσαρμόζει τις δραστηριότητές του ακολουθώντας εναλλακτικούς τρόπους υλοποίησης.

Οι δράσεις μας, στη παρούσα φάση, οργανώνονται και γίνονται αναγκαστικά από απόσταση, συνεχίζουν όμως να συμβάλλουν υποστηρικτικά και παραγωγικά στην ανάπτυξη όλων των παιδιών δίνοντας έμφαση και σε παιδιά ευάλωτα με περιορισμένες ή ανύπαρκτες ευκαιρίες και εναλλακτικές. 

Μέσα από μια σειρά διαδραστικών video, που ανεβαίνουν σε καθημερινή βάση στο κανάλι μας στο YouTube και τα οποία στοχεύουν στην διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ πνευματικής, ψυχικής και φυσικής δραστηριότητας, τα παιδιά όλων των ηλικιακών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και παράλληλα να μαθαίνουν με φυσικό τρόπο και βιωματικά! Γνωρίζοντας πως τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι εξελίσσονται και ταυτόχρονα ενισχύονται συναισθηματικά, οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί με έμφαση στην διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δράσουν ελεύθερα και αβίαστα, να εκφραστούν μέσω της Τέχνης, να εξερευνήσουν τις έννοιες του χώρου μέσω των κινητικών δραστηριοτήτων, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους και να εξερευνήσουν τον κόσμο μέσα από πειράματα, να βελτιώσουν την γλωσσική τους ικανότητα μέσα από ασκήσεις και τέλος να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία μέσα από αφηγήσεις και δραματοποίηση παραμυθιών. 

Το διαδικτυακό υλικό μας (video) για τα παιδιά ανανεώνεται καθημερινά. Σας καλούμε να το διαδώσετε και να το προωθήσετε ενισχύοντας την προσπάθειά μας για τη δημιουργία διεξόδων ψυχαγωγίας και γνώσης ευάλωτων παιδιών σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς. 

Γίνε και εσύ συνδρομητής στο κανάλι μας στο YouTube και παρακολούθησε καθημερινά τι νέο ανεβάζουμε!