Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δικτύου στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως!

Το Πεδίον Άρεως αλλάζει – Το Βιβλίο επιστρέφει σπίτι του!

Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως (1-17 Σεπτεμβρίου), που έχει ως κεντρικό θέμα την προσφορά των γυναικών στις Τέχνες και τα Γράμματα (βρείτε μας στο περίπτερο 5!). Ελάτε να μας γνωρίσετε και να μάθετε για τα προγράμματα και τις δράσεις μας. Εκτός από το σταθερό περίπτερο, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε.

Για λεπτομέρειες, δείτε εδώ⬇️

1. “Η φωνή των γυναικών στον Τύπο” 

Τα Αποδημητικά Πουλιά συζητούν με γυναίκες από τον χώρο της δημοσιογραφίας για την εμπειρία τους και πως παρουσιάζονται οι γυναίκες και τα θέματα τους στον τύπο. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Ναταλί Χατζηαντωνίου, αρχισυντάκτρια του Πολιτιστικού ρεπορτάζ ΕΦΣΥΝ, Πόπη Διονυσοπούλου, Βοηθός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Τομέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έφηβη/μέλος των Αποδημητικών Πουλιών.

Σκηνή “Μυρσίνη Ζορμπά”

10/9/2023 στις 13:00

2. “Αναδεικνύοντας τα Δικαιώματα του Παιδιού μέσα από την παιδική λογοτεχνία”

Μιλάμε για τον ρόλο του βιβλίου στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Γιώτα Αλεξάνδρου, Λίλα Πατρόκλου, Αγγελική Δαρλάση, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Γιώργος Παναγιωτάκης , Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Πάνος Χριστοδούλου θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ζωή Κοσκινίδου.

Σκηνή “Μελίνα Μερκούρη”

11/9/2023 στις 18:30

3. “Πλανόδια Βιβλιοθήκη”

Αν έφτιαχνες μια πόλη από την αρχή, ποιους χώρους για σένα, όντας παιδί, θα φρόντιζες να υπάρχουν οπωσδήποτε; Με αφετηρία το βιβλίο που δημιουργήσαμε με τη Μικρή Σελήνη“Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!”, θα ανακαλύψουμε τα δικαιώματα μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες του και μαζί θα χτίσουμε μια ξεχωριστή πόλη των δικαιωμάτων.

Σκηνή “Μυρσίνη Ζορμπά”

10/9/2023 και 13/9/2023 18:30-19:30

 

Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Περιφέρεια Αττικής και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Vestart.

Αν θέλεις να συνεισφέρεις εθελοντικά σε αυτή τη δράση του Δικτύου, βρες όλες τις λεπτομέρειες εδώ.