Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σας προσκαλεί στα εργαστήρια του U-Report

Το Δίκτυο συνεργάζεται με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα για την υλοποίηση και προώθηση του U-Report στη χώρα μας. Στόχος είναι να ενισχυθεί η συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική διακυβέρνηση και διαβούλευση και να τους δοθεί η δυνατότητα να μοιραστούν τις απόψεις τους για θέματα που επηρεάζουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους, μέσω μηνιαίων δημοσκοπήσεων. Σκοπός του U-Report είναι να καλλιεργήσει το αίσθημα ενεργούς συμμετοχής σε έφηβους και νέους 14-25 ετών και να ενσωματώσει τις φωνές τους στη διαδικασία χάραξης και υλοποίησης πολιτικών.

Για τον σκοπό αυτό, σας παροτρύνουμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά στην δομή σας να εγγραφούν στην πλατφόρμα U-Report Greece και να μοιραστούν τις απόψεις τους για θέματα που τους απασχολούν όπως και να συμμετέχετε στους κύκλους συζητήσεων που οργανώνει το Εφηβικό Δίκτυο βάσει των ερωτημάτων και αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων. H συμμετοχή των νέων σε εργαστήρια θα γεμίσει ποιοτικά τον ελεύθερο τους χρόνο και θα τους δώσει την ευκαιρία να επισκεφτούν διαφορετικούς χώρους και να συναναστραφούν διαφορετικά άτομα.

Παρέχεται η δυνατότητα τα εργαστήρια – κύκλοι συζητήσεων να υλοποιηθούν είτε στο χώρο σας είτε στον χώρο του Εφηβικού Δικτύου (Κωνσταντινουπόλεως 189) και θα έχουν διάρκεια 2 ώρες. Κατά την διάρκεια των εργαστηρίων, θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα, με όσους/ες εφήβους/ες και νέους/ες επιθυμούν να κάνουν εγγραφή σε αυτή, και θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο από την ομάδα του Εφηβικού Δικτύου. Οι θεματικές των εργαστηρίων είναι: η συμμετοχικότητα των νέων στα κοινά, η συμπερίληψη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, οι επιπτώσεις της κλιματική κρίσης, οι επιπτώσεις του πολέμου. 

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στα εργαστήρια, μπορείτε να καλέσετε στο  211 01 33 919 ή να στείλετε email στην Αλεξία Καραπατσιά (a.karapatsia@ddp.gr) και την Αγγελική Δημούλια a.dimoulia@ddp.gr.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το U-Report είναι μια πλατφόρμα της UNICEF που ξεκίνησε το 2011 και χρησιμοποιείται από περισσότερα από 21 εκατομμύρια παιδιά και νέους σε 88 χώρες. Η πλατφόρμα δίνει στους νέους την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που τους απασχολούν, φιλοξενώντας μηνιαίες δημοσκοπήσεις σε θέματα όπως οι προσδοκίες τους από τις τοπικές αρχές, η ψυχική και σωματική υγεία, η παιδική παχυσαρκία, η κλιματική κρίση και άλλα.

Οι έφηβοι και οι νέοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του U-Report, τελείως δωρεάν και ανώνυμα, και να απαντήσουν στις δημοσκοπήσεις μέσω της δημοφιλούς, στην Ελλάδα, εφαρμογής για ανταλλαγή μηνυμάτων - Viber, αλλά και μέσω Facebook Messenger ή WhatsApp. Κάθε φορά που ξεκινά μια δημοσκόπηση, οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα οποία έχουν επιλέξει να εγγραφούν. Ο σκοπός του U-Report είναι να λειτουργήσει ως εργαλείο συλλογής δεδομένων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους τοπικούς, περιφερειακούς και κρατικούς φορείς λήψης αποφάσεων να δημιουργήσουν πολιτικές και στρατηγικές που θα συμβάλουν στην  καλύτερη ποιότητα ζωής για τους εφήβους και τους νέους και θα προωθήσουν τα δικαιώματα των παιδιών.

from to
Scheduled Featured Seminars ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ