Το πρόγραμμα Πρόσβαση είναι εδώ: Έλα μαζί!

Το Πρόσβαση είναι εδώ.
Έλα μαζί!

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του έργου Πρόσβαση. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund με συνεργάτες την International Rescue Committee (IRC) και τη θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου για να προσφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό σε έφηβα παιδιά, νέους και νέες: την πρόσβαση στο μέλλον τους.

Τι είναι το Πρόσβαση; Το Πρόσβαση είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης ασυνόδευτων εφήβων και νέων προσφύγων. Στόχος του έργου είναι να ενδυναμώσει ασυνόδευτους έφηβους και νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 16-24 ετών· να τους ΠΡΟΣανανατολίσει προς μια ενεργητική στάση για τη ζωή και το μέλλον τους· να τους βοηθήσει να μεταβούν ομαλά στην ενηλικίωση, στην αυτονομία και ανεξαρτησία, και να γίνει η ΒΑΣΗ για την κοινωνική τους ένταξη.

Πώς θα τα κάνουμε όλα αυτά;  Μέσα από δράσεις εστιασμένες στους παρακάτω άξονες:

  • ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη
  • εργασιακή συμβουλευτική
  • πρόσβαση στην εκπαίδευση
  • ευκαιρίες επιμόρφωσης και άτυπης μαθητείας
  • διασύνδεση με την εργασιακή πραγματικότητα
  • συμμετοχή σε δράσεις συνηγορίας και δημόσιας παρέμβασης

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Πάμε μαζί!

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας, το Πρόσβαση υποστηρίζει τη δυνατότητα της εξ’ αποστάσεως παροχής υπηρεσιών.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Συμπληρώνετε τη φόρμα εδώ ή στέλνετε μήνυμα μέσω WhatsApp & Viber στο 6941535905.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet καλείτε κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00 – 18.00 στο 210 5148366 ή καθημερινά 14.00 – 18.00 στο 6941535905 (γλώσσα επικοινωνίας Ελληνικά & Αγγλικά).

Το παρόν κάλεσμα είναι διαθέσιμο σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Φαρσί, Αραβικά, Ουρντού.

Το έργο Πρόσβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εταίρους την International Rescue Committee (IRC) και τη Συντεχνία του Γέλιου. Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.