Το U-Report GR και το WeFor ενώνουν δυνάμεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους νέους σχετικά με την κλιματική κρίση

Η πλατφόρμα της UNICEF για την προώθηση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, UReport Greece, και η οργάνωση WeFor, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τις απόψεις των νέων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και να ενισχύσουν τη φωνή τους εν όψει της 27ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα.

ΑΘΗΝΑ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022: Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στα παιδιά και τους νέους είναι η θεματολογία της τέταρτης  δημοσκόπησης του U-Report Greece που ξεκινάει σήμερα με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων και τη συλλογή των απόψεων τους γύρω από ένα  σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, εταίρος υλοποίησης του U-Report Greece, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους δραστήριους νέους του οργανισμού WeFor, ξεκινώντας μια δημοσκόπηση με τίτλο ‘Πώς οι νέοι βιώνουν και προσαρμόζονται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής’; Η δημοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2022 στην πλατφόρμα του U-Report Greece, και τα αποτελέσματά της θα βοηθήσουν το έργο της UNICEF και των συνεργατών της, ενόψει της 27ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, που θα πραγματοποιηθεί από 7-18 Νοεμβρίου 2022 στην Αίγυπτο. Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν ηγέτες από όλες τις χώρες του κόσμου που έχουν υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, με σκοπό να εξετάσουν την πρόοδο στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και να ορίσουν στόχους και πολιτικές για μελλοντική συλλογική δράση.

Νέοι ηλικίας 14-25 ετών μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του U-Report Greece και να απαντήσουν στη δημοσκόπηση στέλνοντας τη λέξη ΚΛΙΜΑ ή CLIMATE, μέσω Viber, Facebook Messenger ή WhatsApp. Κατόπιν καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή εσένα και τους συνομήλικούς σου;», «Με ποιους τρόπους θα ήθελες να συμβάλεις στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής;», «Ποιο θα ήταν το μήνυμά σου προς τους παγκόσμιους ηγέτες για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής COP27;».

Η δημοσκόπηση θα διεξάγεται παράλληλα σε περισσότερες από 40 χώρες, μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας U-Report της UNICEF και οι απαντήσεις των νέων της Ελλάδας θα συμπεριληφθούν στις απαντήσεις της παγκόσμιας κοινότητας των U-Reporters, στοχεύοντας να αναδείξουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις νέες γενιές και να προωθήσουν τα μηνύματα παιδιών και νέων εν όψει της Διάσκεψης COP27.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα θέσουν επίσης τη βάση για συζήτηση σε μια ειδική συνεδρίαση για εφήβους στα πλαίσια του φετινού Athens Democracy Forum που θα διεξαχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Όλγα Σιώκου Σιόβα, Επικεφαλής Επικοινωνίας | Τηλ: +30 211 2340 297 | Email: osiokou-siova@unicef.org Aκολουθήστε την UNICEF Greece: Facebook, Instagram, Twitter


Σχετικά με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με εμπειρία δύο δεκαετιών στην προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, με στόχο τη διάδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Δικτύου στο https://ddp.gr/.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Αγγελική Δημούλια, Υπεύθυνη Επικοινωνίας | Τηλ:+30 211 0133 919 | Email: a.dimoulia@ddp.gr
Ακολουθήστε τo Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Facebook, Instagram, LinkedIn


Σχετικά με τo WeFor: Το WeFor είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Νέων, που δραστηριοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους ανθρώπους και να τους παρακινήσει να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση και τη δράση γύρω από τα ζητήματα που τους απασχολούν. Κάθε χρόνο επιλέγεται μια θεματική, όπως ισότητα των φύλων και κλιματική αλλαγή, γύρω από την οποία χτίζεται μια καμπάνια, για την προώθηση της θεματικής και την διεξαγωγή δράσεων και εκδηλώσεων γύρω από αυτή. Μάθετε περισσότερα για την ομάδα στο https://wefor.gr/

Στοιχεία Επικοινωνίας: | Τηλ: +30 698 0580115 | Email: info@wefor.gr
Ακολουθήστε τo WeFor: Facebook, Instagram, LinkedIn