Efivos in Europe: απολογισμός προγράμματος και χρήσιμα σχετικά links

Με τη συζήτηση για τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο του προγράμματος, ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CERV “Efivos in Europe” το οποίο έδωσε τα εργαλεία και το βήμα σε έφηβα και νέα άτομα ηλικίας 13-24 ετών να διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή ταυτότητά τους συζητώντας με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.  Τη δική τους εμπειρία και το όραμα τους για τα νέα άτομα παρουσίασαν οι 3 καλεσμένες που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, κα Γκέλη Αρώνη, κα Ντίνα Βαρδαραμάτου και κα Παναγιώτα Σουρίδη.

Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε από το Εφηβικό Δίκτυο, είχε σκοπό να ενημερώσει μέσω εργαστηρίων τα νέα άτομα για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς & τις πολιτικές της ΕΕ, ενδυναμώνοντάς τα μέσω μιας σειράς εκπαιδεύσεων στη χρήση μέσων ενημέρωσης και οργανώνοντας το debate και το ευρωπαϊκό συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια των 18 μηνών υλοποίησης, δημιουργήθηκαν και δημοσιεύθηκαν 11 άρθρα, 2 Podcast και μια συνέντευξη από πρώην ευρωβουλευτή. Υλοποιήθηκαν δράσεις σε σχολεία, ενώ σημαντική εμπειρία για τα παιδιά ήταν η οργάνωση του debate με υποψήφιους ευρωβουλευτές και το διαδικτυακό ευρωπαϊκό συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης.

Ευχαριστούμε θερμά το 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης για τη συμμετοχή των μαθητών στα εργαστήρια, την συγγραφή των άρθρων και τη συμμετοχή στο debate όπως και το Γυμνάσιο Μαραθώνα, το 48ο Γυμνάσιο Αθηνών, το 4ο Γυμνάσιο Αθηνών και την Ελληνογαλλική Σχολή ”Ευγένιος Ντελακρουά” για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε την παρουσιάστρια του Δελτίου της ΕΡΤ κα Ανδριάνα Παρασκευοπούλου για την καθοδήγηση των παιδιών όπως και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα για την επίσκεψη και τη συζήτηση των παιδιών στον χώρο τους. Επιπλέον την κα Γκέλη Αρώνη και την κα Ελένη Σβορώνου για την συμμετοχή τους στα Podcast και τον πρώην Ευρωβουλευτή κ. Μίλτο Κίρκο για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών για το ρόλο του ευρωβουλευτή.

Ευχαριστούμε τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους που συμμετείχαν στο debate που οργάνωσαν τα παιδιά:  Ντίνα Βαρδαραμάτου (ΚΟΣΜΟΣ), Μαρία Δαφέρμου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Θοδωρής Κωτσαντής (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας), Δημήτρης Παπαδημητριάδης (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία), Λυδία-Αντωνία Τρακατέλλη (Νέα Δημοκρατία), Έλενα Όλγα Χρηστίδη (Νέα Αριστερά).

Η ομάδα των νέων από τις 7 χώρες εταίρους οργάνωσε, συντόνισε και συμμετείχε σε Διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα: το Μέλλον της ΕΕ, υπό το πρίσμα της ισότητας, των ευκαιριών για τη νεολαία και τους πρόσφυγες. Νέα άτομα και ειδικοί από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ρουμανία συνομίλησαν και ανέλυσαν τα παραπάνω θέματα. Περισσότερα από 300 άτομα παρακολούθησαν το Συνέδριο από 14 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό για το πρόγραμμα θα βρείτε στο https://efivosineurope.eu/ & https://ddp.gr/efivos/

Εδώ θα βρείτε τη μεθοδολογία του Training για τη Δημοσιογραφία και τα Μέσα Ενημέρωσης και πατώντας στους αντίστοιχους συνδέσμους μπορείτε να δείτε το debate και το διαδικτυακό συνέδριο .

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τελική εκδήλωση του προγράμματος.