Εθελοντισμός

Γίνε εθελοντής/τρια

Οι εθελοντές/τριες μας καθημερινά στηρίζουν το έργο και τις δράσεις μας και η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη. Αποτελούν απαραίτητο και αναπόσπαστο μέρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού! 

Το πιο σημαντικό είναι η σχέση αποδοχής και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανάμεσα στα παιδιά και στους/ις εθελοντές/τριες. Τα παιδιά αισθάνονται ότι έχουν ένα άτομο για να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους. Η βοήθεια στη μαθησιακή υποστήριξη έρχεται σε δεύτερο ρόλο καθώς το πιο σημαντικό είναι μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται, τα παιδιά να πιστέψουν, να δουν ότι υπάρχει ένα διαφορετικό παράθυρο θέασης του κόσμου.  

Επιθυμία μας είναι η ανάπτυξη της καλύτερης συνεργασίας, η οποία να βοηθήσει ουσιαστικά τα παιδιά και ταυτόχρονα να αποτελέσει αξέχαστη εμπειρία για τους εθελοντές/τριες μας. Για το λόγο αυτό επενδύουμε  στην ουσιώδη και συστηματική εκπαίδευση των εθελοντών/τριών μας. Στόχος είναι να μπορούν να ανταποκριθούν άρτια στο έργο που έχουν αναλάβει, απολαμβάνοντας και αντλώντας ικανοποίηση από τη διαδικασία. Η εκπαίδευση στοχεύει, επίσης, στο να προστατευτούν τόσο οι  εθελοντές/τριες όσο και τα παιδιά από αδυναμίες, παρανοήσεις και προκλήσεις. Για το λόγο αυτό η εποπτεία των εθελοντών λειτουργεί ως μέθοδος καθοδήγησης και εμψύχωσης. 

Αν θέλεις και εσύ να γίνεις εθελοντής/τρια, να γνωρίσεις τα προγράμματα μας, να συμμετέχεις στις δράσεις μας, να συντονίσεις μία δημιουργική ομάδα για τα παιδιά, ή τους/τις εφήβους/ες και να γίνεις μέλος της μεγάλης παρέας μας, συμπλήρωσε την αίτηση παρακάτω*!

Πώς είναι ο εθελοντισμός στο Δίκτυο;

Εδώ μπορείς να διαβάσεις περισσότερα σχετικά με την εμπειρία των εθελοντών/τριων που ήταν στην παρέα των εθελοντών/τριων του Δικτύου!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας στο volunteer@ddp.gr.

Εθελοντισμός σε εξωτερικές δράσεις

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο εθελοντών που θα βοηθά το Δίκτυο στις εξωτερικές του δραστηριότητες, φεστιβάλ, εκστρατείες και εκδηλώσεις.

*Τα στοιχεία σας καταγράφονται και τηρούνται μόνο για το συγκεκριμένο σκοπό της εγγραφής σας ως εθελοντή/τρια στο μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679.  Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα για ενημέρωσή σας για εκδηλώσεις του Δικτύου. Επίσης, τα δεδομένα σας ίσως χρησιμοποιηθούν για στατιστικούς σκοπούς. Έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας, να προβείτε σε διόρθωση, τροποποίηση ή συμπλήρωση αυτών, καθώς και να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία τους, όποτε το επιθυμείτε.