20 χρόνια Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας, από τη σύστασή του ως σωματείο μη κερδοσκοπικό. Το Δίκτυο προωθεί και προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (ΣΔτΠ). Με παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και αρχές, με ενέργειες ευαισθητοποίησης αλλά κυρίως με δράσεις που απευθύνονται στα ίδια τα παιδιά, προσπαθεί να συμβάλει στην κατανόηση και εφαρμογή όσων ορίζει η ΣΔτΠ.
Το Δίκτυο διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση σε ζητήματα σχετικά με το παιδί και τα δικαιώματά του συμπεριλαμβανομένων θεμάτων εκπαίδευσης, παιδικής προστασίας, στήριξης παιδιών-νέων (και των οικογενειών τους), ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. ασυνόδευτοι ανήλικοι, πρόσφυγες), κατάρτισης επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται με παιδιά, προστασίας του περιβάλλοντος (ως αγαθού συνυφασμένου με τα δικαιώματα του παιδιού).
Ευχαριστούμε όλους  τους συνεργάτες, τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους που μας στηρίζετε και συνδράμετε ώστε να υπερκεραστούν οι προκλήσεις και τα δικαιώματα να γίνουν πράξη.
Δείτε εδώ πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και να κάνουμε όλοι μαζί τα δικαιώματα πράξη.