Ανοιχτή πρόσκληση προς επαγγελματίες για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια

Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά σεμινάρια για επαγγελματίες από τον χώρο της επικοινωνίας και των ψηφιακών μέσων και για επαγγελματίες που εργάζονται με έφηβα και νέα άτομα

Ημερομηνία: 16/11/2020 – 26/2/2021
Τελική ημερομηνία κατάθεσης: 05/11/2020

50 ώρες διαδικτυακών σεμιναρίων και εργαστηρίων
Βεβαίωση συμμετοχής

Γλώσσα: Αγγλικά

Στο πλαίσιο του προγράμματος EFIVOS, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και 6 ακόμα οργανώσεις από όλη την Ευρώπη επεκτείνουν το επιτυχημένο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι», μια πρωτοβουλία του Δικτύου μέσω της οποίας πρόσφυγες/ισσες, μετανάστες/τριες και Έλληνες/ίδες νέοι/ες δημιουργούν τη δική τους έντυπη εφημερίδα με τίτλο Αποδημητικά Πουλιά, η οποία κυκλοφορεί τα τελευταία 3 χρόνια σε όλη την Ελλάδα μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών, και το δικό τους διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Πικραλίδα.

Ο κύριος στόχος του EFIVOS είναι να βοηθήσει νέα άτομα προερχόμενα από μειονεκτούντα περιβάλλοντα να ενσωματωθούν αποτελεσματικά στην κοινωνία μέσω της εισαγωγής τους στις αρχές της δημοσιογραφίας και των ψηφιακών μέσων, ώστε να ενδυναμωθούν όχι μόνο στο να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα, αλλά και να τα διαχειρίζονται κριτικά και δημιουργικά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://efivos.eu/.

Για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και υλοποίησης του EFIVOS στην Ελλάδα, αναζητούμε επαγγελματίες από διαφορετικές περιοχές της χώρας που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν πάνω στη μεθοδολογία του EFIVOS σχετικά με τη σύσταση ομάδας νέων δημοσιογράφων που θα δημιουργούν και θα διαχειρίζονται πρωτότυπο ψηφιακό δημοσιογραφικό περιεχόμενο, το οποίο θα δημοσιεύεται στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά (https://migratorybirds.gr/).

Για τον σκοπό αυτό, αναζητούμε επαγγελματίες με δεξιότητες/εμπειρία σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

 • ψηφιακά μέσα και επικοινωνία
 • συντακτική διεύθυνση και οργάνωση συναντήσεων της συντακτικής ομάδας
 • συγγραφή δημοσιογραφικών άρθρων
 • παραγωγή περιεχομένου
 • φωτορεπορτάζ
 • δομημένη διαδικασία συνέντευξης
 • γραφιστικό σχέδιο
 • διαδικτυακή μετάδοση, διαδικτυακό ραδιόφωνο
 • διαδικτυακά εργαλεία, διαδικτυακή εφημερίδα
 • σύγχρονα εργαλεία εικόνας, βίντεο και ήχου
 • κοινωνική εργασία / εργασία με νέα άτομα

Η εκπαίδευση των επαγγελματιών εκπαιδευτών/τριών θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 4 μηνών (έναρξη 16 Νοεμβρίου έως 26 Φεβρουαρίου). Έχει προσαρμοστεί διαδικτυακά και θα αποτελείται από 50 ώρες διαδικτυακών σεμιναρίων και εργαστηρίων. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, θα μάθετε τεχνικές για την υποστήριξη των νέων συμμετεχόντων/ουσών και θα έρθετε σε επαφή με την εμπειρία των Νέων Δημοσιογράφων.

Συνολικά, το πρόγραμμα EFIVOS θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 και, φυσικά, θα λάβετε πλήρη υποστήριξη από την ομάδα του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα.
 2. Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα (επισύναψη βιογραφικού σημειώματος).
 3. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 4. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο email: i.papaioannou@ddp.gr

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε ως επαγγελματίας εκπαιδευτής/τρια στο EFIVOS, συνεχίστε συμπληρώνοντας παρακάτω τη φόρμα συμμετοχής.

Φόρμα Εγγραφής: https://forms.gle/Bd33skG4rEymLZ417