Αποδημητικά Πουλιά #21 | Σάββατο 29 Μαΐου με την Εφημερίδα των Συντακτών

Αποδημητικά Πουλιά #21: Νοιαζόμαστε, ονειρευόμαστε, ελπίζουμε!

Το Σάββατο 29 Μαΐου, τα Αποδημητικά Πουλιά επιστρέφουν με το 21ο φύλλο τους, δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών. Τον περασμένο Απρίλιο οι Νέοι δημοσιογράφοι γιόρτασαν τα τέσσερα χρόνια της εφημερίδας και τον ένα χρόνο της ιστοσελίδας migratorybirds.gr. Σε αυτό το πλούσιο ταξίδι γέμισαν με εμπειρίες που δεν είχαν φανταστεί, δημιούργησαν δυνατές φιλίες και είδαν την οικογένεια των Αποδημητικών Πουλιών να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Στο 21ο τεύχος των Αποδημητικών Πουλιών οι Νέοι Δημοσιογράφοι παρατηρούν τι συμβαίνει γύρω τους και προβληματίζονται. Γι’αυτό γράφουν για τον πόλεμο και τις συνέπειές του, την αυξανόμενη αστυνομική βία, στέλνουν ένα γράμμα στους άλλους πλανήτες για να τους προτρέψουν να πολεμήσουν ενάντια στα προβλήματα που εμείς οι άνθρωποι έχουμε δημιουργήσει στη Γη και εκφράζουν τις σκέψεις τους για την εμπορία ανθρώπων.

Δεν χάνουν όμως την ελπίδα τους, για αυτό και εξετάζουν την περίπτωση της Τήλου, του νησιού που αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως ευκαιρία, με μία συνέντευξη με τη Δήμαρχο Μαρία Καμμά – Αλιφέρη. Γνωρίζουν τον Ιρανό ποδοσφαιριστή Καρίμ Ανσαριφάρντ, που σήμερα παίζει στην ΑΕΚ, και τον ρωτούν, μεταξύ άλλων, τη γνώμη του για τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο. Γράφουν ποιήματα γεμάτα συναίσθημα και αναλογίζονται το ρόλο του Διαδικτύου στη ζωή μας, αλλά και την κατάσταση στην Ανταρκτική, που εξελίσσεται σε ένα νέο πεδίο διεθνών διεκδικήσεων.

Τα Αποδημητικά Πουλιά κυκλοφορούν ως μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το πρόγραμμα φέρνει κοντά έφηβα και νέα κορίτσια και αγόρια, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας, αλλά και τη μετάδοση των αρχών και των αξιών της δημοσιογραφίας και την ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Η έκδοση του 21ου φύλλου της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ-Παράρτημα Ελλάδας και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

📌 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Αποδημητικών Πουλιών migratorybirds.gr και ακολουθήστε τα Αποδημητικά Πουλιά στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram!