Αποδημητικά Πουλιά #22 | Σάββατο 31 Ιουλίου με την Εφημερίδα των Συντακτών

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, τα Αποδημητικά Πουλιά επιστρέφουν με το 22ο φύλλο τους, δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών. Το καλοκαίρι είναι εδώ και μπορούμε να το νιώσουμε. Τα καλοκαιρινά ταξίδια έχουν ξεκινήσει, η πόλη είναι γεμάτη μουσική, γέλια παιδιών και χρώματα.

Αυτή η ομορφιά ενέπνευσε την ομάδα των Νέων Δημοσιογράφων να αφιερώσει το 22ο τεύχος της εφημερίδας της στο καλοκαίρι και στο πώς είναι στις πατρίδες τους. Μοιράζονται μαζί μας σκέψεις και αναμνήσεις για το καλοκαίρι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Κονγκό, αλλά και στην Ελλάδα. Προτείνουν τι να κάνουμε μία καλοκαιρινή μέρα στην Αθήνα και γράφουν για το THE WALK και τη μικρή Αμάλ, μια κούκλα-μαριονέτα ύψους 3,5 μέτρων που, ταξιδεύοντας από τη Συρία στην Ευρώπη, θα σταματήσει στην Ελλάδα για να διαδώσει το μήνυμά της για παγκόσμια ειρήνη.

Οι Νέοι Δημοσιογράφοι περιγράφουν επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ασυνόδευτος ανήλικος σε μια ξένη χώρα και υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε, παρόλο που το να τα καταφέρουμε δεν μοιάζει πάντα εύκολο. Μέσα από μια συνέντευξη με δύο μουσικούς με προβλήματα όρασης δείχνουν ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Τέλος, προτείνουν δροσιστικές συνταγές για να σβήσουμε τη δίψα του καλοκαιριού.

Τα Αποδημητικά Πουλιά κυκλοφορούν ως μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το πρόγραμμα φέρνει κοντά έφηβα και νέα κορίτσια και αγόρια, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας, αλλά και τη μετάδοση των αρχών και των αξιών της δημοσιογραφίας και την ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Η έκδοση του 22ου φύλλου της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ-Παράρτημα Ελλάδας και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

📌 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Αποδημητικών Πουλιών migratorybirds.gr και ακολουθήστε τα Αποδημητικά Πουλιά στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram!