Αποδημητικά Πουλιά #24 | Σάββατο 18 Ιουνίου με την Εφημερίδα των Συντακτών

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, τα Αποδημητικά Πουλιά επιστρέφουν με το 24ο φύλλο τους, δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, οι Νέοι Δημοσιογράφοι αφιερώνουν το τεύχος της εφημερίδας τους στους ανθρώπους που βρίσκονται σε μετακίνηση αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Οι πρόσφυγες, όπως όλοι, έχουν δικαιώματα. Και κάποια από αυτά είναι το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια, η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, η δυνατότητα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και το δικαίωμα να ονειρεύονται και να διεκδικούν ό,τι είναι καλύτερο για αυτούς.

Έτσι και εμείς μέσα από τα κείμενά μας περιγράφουμε το βίωμα και τις δυσκολίες των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των ασυνόδευτων ανηλίκων. Γράφουμε επίσης για την έμφυλη βία, για τις διακρίσεις απέναντι στα μη δυαδικά άτομα και για μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται στην Αφρική ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Γιατί ονειρευόμαστε έναν πιο δίκαιο κόσμο και είμαστε εδώ για να τον διεκδικήσουμε!

Τα Αποδημητικά Πουλιά κυκλοφορούν ως μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το πρόγραμμα φέρνει κοντά έφηβα και νέα άτομα, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας, αλλά και τη μετάδοση των αρχών και των αξιών της δημοσιογραφίας και την ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Η έκδοση του 24ου φύλλου της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Αποδημητικών Πουλιών migratorybirds.gr και ακολουθήστε τα Αποδημητικά Πουλιά στο Facebook, το Twitter και το Instagram!