Αρχιτεκτονική και Παιδαγωγική | Σεμινάριο- Βιωματικό εργαστηρίο | Εργαστήρι Πολιτισμού | Οκτώβριος 2019

Αρχιτεκτονική και Παιδαγωγική

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, 17:30-19:00 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 , 10:00- 14:00,θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Αλκαμένους 11β, ένα παιδαγωγικό και αρχιτεκτονικό διήμερο.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι τα Δικαιώματα του παιδιού, το σχολείο της κοινότητας, η αυλή ως τόπος ανταλλαγής και επικοινωνίας, , η βιβλιοθήκη, το τρίπτυχο της παιδαγωγικής Freinet τάξη –αυλή –κοινότητα, η αποσχολειοποίηση, η επιτέλεση χώρου και χρόνου, το φύλο και οι διαδρομές στην πόλη.

Στο διήμερο θα συμμετέχουν  οι :

Φουντουλάκη Ελένη (Δασκάλα- Αρχιτεκτόνισσα), «Ένα διαφορετικό εργοτάξιο»

Γρηγοριάδου Εύα (Αρχιτεκτόνισσα), Γαβανά Δήμητρα (Δασκάλα), «Αυλές Συμπερίληψης» στο 45ο Δ.Σ. Αθηνών

Μπαζαίου Ναταλία (Αρχιτεκτόνισσα), Νουκάκη Αναστασία (Αρχιτεκτόνισσα), Βαρδαλάχου Τίνα (Αρχιτεκτόνισσα)Λέκκα Βάσια ( Αρχιτεκτόνισσα- συνεργάτης εργαστηρίων), «Η μεταμόρφωση μιας πόρτας του 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών σε βιβλιοθήκη και το παγκάκι ως Χώρος Συνάντησης για παιδιά, πουλιά και έντομα»

Λεοντής Ιωσήφ (Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ), «Ανοιχτό σχολείο και κοινότητα. Εμπειρία από τα ανοιχτά σχολεία στην Ελλάδα»

Βαλληνδρά Ειρήνη (Αρχιτεκτόνισσα), «Το δικαίωμα του παιδιού στο παιχνίδι. Η παιδαγωγική διάσταση του παιχνιδιού και η σημασία του στο βίωμα του χώρου»

Λιούλα Σοφία (Δασκάλα), «Κάνοντας διαδρομές στην πόλη με τα παιδιά του 35ου Δημοτικού Εξαρχείων»

Μπαλτάς Χαράλαμπος (Δάσκαλος, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο», «Η υπαίθρια τάξη ως μεταβατικός χώρος για την κοινότητα»

Βιωματικό Εργαστήριο

Μπαλτάς Χαράλαμπος (Δάσκαλος, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο», «Η επιτέλεση του χώρου και του χρόνου στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην γειτονιά των Εξαρχείων»

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 88 46 590.

from to
Scheduled Featured ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ