Συμμετοχή του Δικτύου στο Συνέδριο με τίτλο : “Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) για ασυνόδευτα παιδιά : από την εκτίμηση αναγκών στην ανταπόκριση”.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσαν την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με τίτλο : “Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ) για ασυνόδευτα παιδιά : από την εκτίμηση αναγκών στην ανταπόκριση”.
Το συνέδριο ανέδειξε τις επιτυχίες, τις προκλήσεις και τα βασικά ευρήματα για τον ΕΜΕΑ, εστιάζοντας στο μέλλον του και ευρύτερα στην προστασία των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου για τα ασυνόδευτα παιδιά σε αστεγία στη χώρα, που οδήγησε στην εφαρμογή του ΕΜΕΑ. 
 
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετείχε ενεργά στην διεξαγωγή της έρευνας του Παντείου Πανεπιστημίου και αποτελεί τον εταίρο υλοποίησης του ΕΜΕΑ στην Αττική από την ίδρυσή του το 2021. Στο συνέδριο παρουσιάσαμε το έργο μας στην προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, τις καλές πρακτικές και τις προκλήσεις που εντοπίζουμε στο πεδίο.
Περισσότερα στη σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας.
Scheduled Featured ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ