Χρηματοδότηση Εφηβικού Δικτύου από το Ίδρυμα Alstom

Δελτίο Τύπου  

Αθήνα 20 Δεκέμβριου 2021

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Εφηβικού Δικτύου από τo Ίδρυμα Alstom. Η χρηματοδότηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εγγυάται την αδιάκοπη παροχή προγραμμάτων και υπηρεσιών του Εφηβικού Δικτύου, που στοχεύουν στην ολιστική ενδυνάμωση νέων 13 μέχρι 24 ετών.  

Για την Alstom 

Το Ίδρυμα Alstom θεσπίστηκε το 2007 και μέσω προτάσεων υπαλλήλων, υποστηρίζει και χρηματοδοτεί έργα Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, ώστε να υλοποιήσουν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης κοινοτήτων που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, καθώς και σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Τα έργα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες: ΚινητικότηταΠροστασία του ΠεριβάλλοντοςΕνέργεια & Νερό και Κοινωνικο-Οικονομική Ανάπτυξη 

Για το Εφηβικό Δίκτυο 

Το Εφηβικό Δίκτυο είναι ένας διαπολιτισμικός χώρος στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 189, ειδικά σχεδιασμένος για έφηβους/ες και νέους/ες από 13 έως 24 ετών. Η λειτουργία του χώρου ξεκίνησε το 2016 από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της SIF, με στόχο να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων και να συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση των έφηβων και νέων ατόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

Είναι ένας ελεύθερος και ασφαλής χώρος υποστήριξης, ψυχαγωγίας και συνάντησης, ανοιχτός για όλα τα άτομα εφηβικής και νεαρής ηλικίας χωρίς διακρίσεις. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη στήριξη για τη συνέχιση των σπουδών και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. 

Το Εφηβικό Δίκτυο φιλοξενεί τα προγράμματα City Zen Ship, Νέοι Δημοσιογράφοι, EFIVOS Project και σχεδιάζει μια σειρά μαθησιακών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τη νέα χρονιά. Η καθημερινή λειτουργία του χώρου υποστηρίζεται από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών και εθελοντών/τριών, που προωθεί τη συμμετοχή σε δημιουργικές ομάδες, την ανάληψη συλλογικών πρωτοβουλιών κοινωνικού/πολιτιστικού χαρακτήρα και τη διάδραση και επικοινωνία με άλλες ομάδες έφηβων ατόμων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να βρείτε εδώ.